AP OvisLink WL-1120

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Denny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AP OvisLink WL-1120

Příspěvek od Denny »

Zdravim...
Mate nekdo zkusenosti s timhle AP?? Potreboval bych vedet, jaky to ma dosah od AP k WiFi sitovce (bez prekazek)... nebo odkaz na nakou stranku, kde o tom neco je...
Diky...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no to závisí především na anténě, zarušení prostředí a mnoha dalších faktorech (třeba té síťovce na druhé straně), osobně toto AP mám a provozuji přes docela dost překážek po celém domě přes více pater bez jakýchkoliv problémů
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
kikof
Nováček
Nováček

2.počítač k AP ovis link WL-1120

Příspěvek od kikof »

Potřeboval bych poradit, jak jednoduše sdílet připojení k internetu (bezdrát přes tento AP) na druhý počítač. Vystačím pouze s tímto AP (má 2 porty) nebo do toho volného portu musím připojit router ? Plánuji pouze 2 počítače. Dík.
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no pokud máš od poskytovatele připojení jen jednu IP adresu, pak potřebuješ router, bohužel
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

Dík za bleskovou reakci, měl bych ještě další dotaz (v sítích jsem úplně na začátku :sad: ). Jak moc inteligentní router budu potřebovat ? Připojil bych jej do AP a do routeru pak počítače. Obyčejný switch asi stačit nebude... ??
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

switch bude stacit pouze jestli dostanes na kazde PC vlastni IP od providera, pokud ne, potrebujes router, ktery ti bude prekladat ty adresy tzv. NAT
.
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

Jo díky chlapi, trochu jsem se tady porozhléhl a už je mi to jasnější. Vybral jsem tento OvisLink IP-1000R 4port NAT router/firewall - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33905 (DHCP server).
Snad to bude šlapat.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no to bych teda nekoupil, ale budiž, snad to pojede (tyhle routery sou bohužel z těch poruchovějších)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“