Zdravím
může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma servery, tedy reverse a "normál" dns? Myslel jsem že poskytovatel má name server který implementuje dns protokol a potom že taky má dns server (primární, sekundární, cache server ke každé doméně) ale o reverse dns nic nevím
Díky
Rozdíl mezi DNS a Reverse DNS serverem
Moderátor: Don
- Miroslav
- Začátečník

-
Rozdíl mezi DNS a Reverse DNS serverem
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V databázi DNS jsou dva rozdílné stromy dat. První slouží k převodu doménového jména na IP adresu. Druhý strom k převodu IP adresy na doménové jméno počítače. Tomuto se říká reverzní zobrazování (reverse mapping).
viz: http://www.ics.muni.cz/bulletin/issues/ ... der_1.html
viz: http://www.ics.muni.cz/bulletin/issues/ ... der_1.html
- Miroslav
- Začátečník

-
ahoj,
no jo, já si to přečet. Ale já mám od poskytovatele dva dns servery(prim, sek) 2 různý IP adresy ale když si dám zjistit reverse dns tak je ta ip úplně jiná. Znamená to tedy že od poskytovatele připojení dostávám jak ip dns (kterou nastavuju ve windows) tak ip reverse dns kterou mi přidělí on?
Rozumíte mi? Mě jenom zajímá jakou roli má reverse dns poskytovatele kterou mi nepřidělil?
no jo, já si to přečet. Ale já mám od poskytovatele dva dns servery(prim, sek) 2 různý IP adresy ale když si dám zjistit reverse dns tak je ta ip úplně jiná. Znamená to tedy že od poskytovatele připojení dostávám jak ip dns (kterou nastavuju ve windows) tak ip reverse dns kterou mi přidělí on?
Rozumíte mi? Mě jenom zajímá jakou roli má reverse dns poskytovatele kterou mi nepřidělil?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: