Rozdíl mezi DNS a Reverse DNS serverem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Rozdíl mezi DNS a Reverse DNS serverem

Příspěvek od Miroslav »

Zdravím
může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma servery, tedy reverse a "normál" dns? Myslel jsem že poskytovatel má name server který implementuje dns protokol a potom že taky má dns server (primární, sekundární, cache server ke každé doméně) ale o reverse dns nic nevím
Díky
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Toshiba Satellite
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

V databázi DNS jsou dva rozdílné stromy dat. První slouží k převodu doménového jména na IP adresu. Druhý strom k převodu IP adresy na doménové jméno počítače. Tomuto se říká reverzní zobrazování (reverse mapping).

viz: http://www.ics.muni.cz/bulletin/issues/ ... der_1.html
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

ahoj,
no jo, já si to přečet. Ale já mám od poskytovatele dva dns servery(prim, sek) 2 různý IP adresy ale když si dám zjistit reverse dns tak je ta ip úplně jiná. Znamená to tedy že od poskytovatele připojení dostávám jak ip dns (kterou nastavuju ve windows) tak ip reverse dns kterou mi přidělí on?
Rozumíte mi? Mě jenom zajímá jakou roli má reverse dns poskytovatele kterou mi nepřidělil?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nemusí nic přidělovat, když se zeptáš na adresu reverse DNS, tak se zptáš právě primárního (sekundárního) DNS serveru a on Ti prostě odpoví, každý DNS server ví, který je jeho reverse DNS server
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“