Ahoj!
Mám problém v deváté misi ve hře homeworld 2. Je to mise kde se musí chránit a spravovat dreadnaught a waygarové na vás pořád útočí. Je jich tam strašné množství, ale když jsem jim nakonec zničil všechny útočné jednotky, tak mě zůstala jen tato sestava: mateřská loď, letadlovka, loděnice(ta co přiletěla mě zničily, musel jsem si udělat novou) dreadnaught se snad 3% života, dvě mobilní rafinérie a asi 5dělových věží a to je všechno, zbyly mě jenom prachy na postavení jednoho movera. Tudíž nemám vatu na postavení kolektoru abych si něco natěžil.
No a teď ten problém: na mapě jsem zničil všechny viditelné nepřátele poslední jsem zničil hyperprostorové brány, problém je v tom, že mise neskončila a neposlalalo mě to dál, zkoušel jsem ještě hodinu lítat po mapě s moverem, ale na nic jsem nenarazil.
Tak teda nevím co teď...
Problém ve hře Homeworld 2
Moderátor: Baneshee
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- J X P
- Středně pokročilý

- SNowie
- Začátečník

kdysi jsem napsal návod na HW2 - ten dole, na mise ... snad to pomůže
kdyby to nepomohlo tak napiš

Mise 9
Opravdu těžká mise, ale pokud máte štěstí, jde zvládnout relativně snadno. Nejdříve pošlete svoje DD (všech 5) směrem k místu, kde se později objeví SYN (možná bude nutný restart, je to přímo za MS přibližně na okraji dosahu senzorů. Zničte těch pár lodí, co zbylo z úvodního útoku a pošlete MS za DD směrem k SYN. Mezi tím opravujte poškozený DN (útočící lodě pochází z prostoru mimo mapu, takže jim nemůžete zabránit v příletu, používejte svoje FF kde to bude potřeba, jsou to především malé lodě). Až přiletí SYN, pošlete DN aby se s ním spojil a všechny jednotky držte poblíž MS (až na bombardéry, ty pošlete do míst, kde byl původně BC, který zničil váš DN). Až se objeví nepřátelské Hyperspace brány (HG), OKAMŽITĚ zničte tu, která se nachází u SYN, nebo skrz ni přiletí asi 4 nepřátelské DD, které s ním udělají krátký proces (pro případ, že se to nezdaří v čas, máte tu své DD, ale chce to mít štěstí, aby nepřítel neútočil na SYN, ale na vaše DD), dále zničte dvě HG pomocí bombardérů, které by tu měli čekat a hned je pošlete na další dvě po stranách. Poté je stáhněte a opravte, přiletí totiž 3 CAR, které vás obklíčí. Díky vaší výhodné pozici (u SYN) můžete jeden zničit hned svými DD, na další (nejvzdálenější) pošlete své AB kryté FI. Když to stihnete rychle, bude další část jen hračka. Po docela dlouhé době přiletí další CAR, které opět zničte DD nebo AB (případně kombinací obojího) a připravte si 2 MF. Až budou zbývat asi jen 2 minuty do opravy, objeví se formace Vaygrů složená ze 2 (nebo 3) DD, jednoho BC a pár fregat s bombardéry. Okamžitě pošlete PGS, ať se postarají o fregaty (v žádném případě neposílejte nic jiného! BC udělá i z DD topinku během jediné salvy!). Až bude čisto i od bombardérů, pošlete své vlastní, ať vyřadí Heavy Missile Batery na BC, následně mu pro jistotu zničte i motory a pošlete k němu své MF. Vaygerský BC je asi nejlépe obsaditelná jednotka ve hře, kryjte fregaty vším (malým !) co máte, ať se jim nic nestane a voila, máte vlastní BC. Tou dobou už by měli být všichni Vaygrové v okolí zničeni, ale pokud ste zabránili DD v útoku na SYN tím, že ste zničili HG, můžete si BC vyzkoušet na nich. Pošlete ho směrem k druhému konci HG (přímo rovně, směrem odkud "přiletěla" formace Vaygrů. Chvilku to trvá, ale výsledek stojí za to, z nepřátel nezbude prakticky nic (aspoň uvidíte, co by s vašimi DD udělal BC ;o). Až vše vyčistíte, je konec mise.
// sry za překlepy všude možně v návoduDN - dreadnaught
SYN - přístav nabbal
MS - mothership
BC - battlecruiser
DD - destroyer
AB - bombardér
FI - fighter
CAR - carrier
MF - marine frigate
HG - hyperspace gate