2 zvukovky v jednom PC
Moderátor: CageJ
- ygener
- Nováček

-
2 zvukovky v jednom PC
Lidi dá sem nějak přes program nebo nějak zajistit aby my šlapali dvě různý zvukovky najednou? (tzn nacpu-li jedny repr. do integr. zvuk. karty a druhý do jiné zvuk. karty v jednom PC - aby to chodilo? [nějak]) hih???
- kotas
- Středně pokročilý

dvě různé zvukové karty a najednou, to opravdu nepůjde. jak by to asi "šlapalo" to opravdu nevím. třeba to jde, ale neslyšel jsem vážně o tom 
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- vencal
- Nováček

Jak to provýst nevím ale někde sem tu četl že někdo,(snad TomV,už nevim)měl najednou na kompu aktivních 7 zvukových karet takže nějak to jít musí
CPU:AMD Athlon 3000+ Venice,COOLER:Thermalright XP-120 MB:DFI LP UT NF4Ultra-D,CASE:Thermaltake Tsunami Dream,RAM:DIMM 1024MB DDR,VGA:ATI Radeon X800 GTO Fireblade 256MB,HDD:WD Caviar XL 250GB SATAII,ZDROJ:Fortron 500W ATX,LCD Samsung SyncMaster 930 bf TFT 19",DVD:Toshiba,DVD-RW:LG,FAN CONTROL:Thermaltake Hardcano 13,KB-MOUSE:Microsoft wireless,MOUSE PAD:Thermaltake Gama. NTB:GERICOM Celeron-R 2,4Ghz 256MB RAM,HDD 40GB,SB Audigi2 ZS Notebook+Creative GigaWorks S750+Decoder DDTS100
- kunta kinte
- Nováček

Slepí slyší a hluší vidí
Samozřejmě že to je možné. Kdysi jsem to taky potřeboval. 
Vyřešil jsem to pomocí programu Mp3 Tunes (už má i druhou verzi, jeho vývoj je ale asi už zastavený). Je to takový malý mixážní pult, kdy si např. pro sluchátka vybereš jeden zvukový kanál a pro aparaturu druhý. Určitě jej najdeš na netu pomocí Googlu a nebo máš tady odkaz http://www.slunecnice.cz/product/MP3-Tunes/ .
Zdar a sílu
Vyřešil jsem to pomocí programu Mp3 Tunes (už má i druhou verzi, jeho vývoj je ale asi už zastavený). Je to takový malý mixážní pult, kdy si např. pro sluchátka vybereš jeden zvukový kanál a pro aparaturu druhý. Určitě jej najdeš na netu pomocí Googlu a nebo máš tady odkaz http://www.slunecnice.cz/product/MP3-Tunes/ .
Zdar a sílu
Viděl jsem, slyšel jsem, nepochopil jsem. Odcházím!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co kecáš !? Už jsem ti několikrát doporučoval, abyses vyjadřoval k věcem, kterým rozumíš a do ostatních se nes*al, ne ?kotas píše:dvě různé zvukové karty a najednou, to opravdu nepůjde. jak by to asi "šlapalo" to opravdu nevím. třeba to jde, ale neslyšel jsem vážně o tom
Víc zvukovek v PC není vůbec žádný problém, jen by musel nejdřív kolega ygener napsat, k čemu jich víc potřebuje, abychom vymysleli, jak to nastavit.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Maxtor
- Začátečník

-
- F1l1p
- Středně pokročilý

Taky by se mi něco takového hodilo. Jednu zvukovku mám Audigy 4 a druhou bych zapojil integr. na desce (nebo bych měl mít v nějakém šuplíku ještě Audigy SE). Sem tam mám doma nějakou párty, nebo beru komp na nějakou pařbu a tam by se celkem hodilo mít z jedné zvukovky zvuk do sluchátek a z druhé do repráků. Nebo...jestli znáte nějaký softík...Zkoušel jsem ten MP3 tunes, ale tam se mi to nepovedlo nějak nastavit + mi to při přehrávání trochu praská.
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Almighty
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Existuje tedy nějaký použitzelný program který by prohazoval aktivní zvukovku? pak bych mohl na integrovanou zvukovku připojit sluchátka a nemusel bych pokaždé při přepojování lézt za skříň.
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

- Almighty
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No já to myslel spíš globálně, prostě nějakej malej prográmek, ten bych si namapoval třeba na nějakou klávesu a když bych to chtěl přehodit na sluchátka tak bych jí stisknul, a stejně naopak.F1l1p píše:Tak ono to funguje skoro v každém přehrávači -> nastavíš si v options -> output -> zvukovku, kterou chceš v tom jednotlivém přehrávači používat.
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
- F1l1p
- Středně pokročilý

A můžeš mi prosím tě poradit jak? Do dneška, než jsem vyzkoušel zapojit tu druhou zvukovku, tak jsem ani nevěděl, že mi to bude fungovat.Thellwin píše:Asi to bude chtít v nastavení zvuku nastavit tu Audigy 4 jako výchozí zařízení.
Tak to ti neporadím. Já používám 2 přehrávače - jeden na bedny a druhý na sluchátka...Almighty píše: No já to myslel spíš globálně, prostě nějakej malej prográmek, ten bych si namapoval třeba na nějakou klávesu a když bych to chtěl přehodit na sluchátka tak bych jí stisknul, a stejně naopak.
- Almighty
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to je v ovládací panely-zvuk a multimedia-záložka zvuk a tam vybereš upřednostňované zařízení.F1l1p píše:A můžeš mi prosím tě poradit jak? Do dneška, než jsem vyzkoušel zapojit tu druhou zvukovku, tak jsem ani nevěděl, že mi to bude fungovat.Thellwin píše:Asi to bude chtít v nastavení zvuku nastavit tu Audigy 4 jako výchozí zařízení.
- Thellwin
- Administrátor

- F1l1p
- Středně pokročilý

- Maxtor
- Začátečník

-
Presne tohle je to mapovani o kterem jsem mluvil.. pokud v softwaru nejde zvukovka nastavit primo (primo konkretni vyber z instalovanych karet), bere si soft, tu, ktera je nastavena v tech Ovladacich panelech we Windows.. Ty ovladaci panely vlastne nastavuji primarni kartu, po ktere se ma soft poohlizet.. Windows z ni pak take samy jednou..
- Zeb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne, musíš přepínat. Většina programů neumí posílat zvuk na víc zařízení současně. Je to jak záležitost Windows, tak i těch samotných programů. Řešení asi neexistuje (kromě toho přepínání).Zeb píše:A nejde nejak udelat, aby pracovaly obe zvukovky najednou - jednu bych vyuzival na 5.1 v pokoji a druhou na TVout a AUX na vezi v jiny mistnosti - nebo je jediny reseni prepinani vychozi zvukovky ?
The problem has been eaten.

- Zornicka
- Začátečník

a jak to bude ve win vista nevíš?TomV píše:Ne, musíš přepínat. Většina programů neumí posílat zvuk na víc zařízení současně. Je to jak záležitost Windows, tak i těch samotných programů. Řešení asi neexistuje (kromě toho přepínání).Zeb píše:A nejde nejak udelat, aby pracovaly obe zvukovky najednou - jednu bych vyuzival na 5.1 v pokoji a druhou na TVout a AUX na vezi v jiny mistnosti - nebo je jediny reseni prepinani vychozi zvukovky ?
GIGABYTE P67A-UD5-B3 | INTEL I7-2600K @ 4000 ... Mhz | 2x4GB Patriot | SAPPHIRE 7950 OC | OCZ SSD | zdroj CORSAIR 750W | LG BLUE-RAY RW | ASUS Xonar Essence ST | ROCCAT™ Kone + | Logitech KM 320 | Fujitsu P23T-6