Koupě DVB-T PCI karty

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Kirk
Nováček
Nováček

Koupě DVB-T PCI karty

Příspěvek od Kirk »

Zdravím,

potřeboval bych poradit s volbou DVBT karty. Rozhoduju se mezi těmito dvěma:
1. Compro Technology VideoMate DVB-T300 ... 2500 kč
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=35253
2. TechniSat AirStar 2 ... 1600 kč
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34686

Ta první je hybrid, ale nemyslím, že by kvůli Primě bylo výhodné kupovat tuto kartu. Vypadá solidně, ale je "kapku" drahá !! Oproti následující má i MPEG-4, ale těžko říct, jak velká výhoda to bude.

Druhá je levná, stačila by, ale údajně má probnémy s funkčností (viz odkaz). Neúplný SW, problematická instalace, ladění atd. Plnohodnotný SW je nutné dokoupit zvlášť.

Jak kvalitní SW má ta první karta od Compro Technology?
A kterou kartu byjste mi doporučili? Třeba i nějakou jinou.

Díky za rady.
A7V600, Barton 25+ (@ 11x166), SATA seagate 120 GB, DDR 512 MB, TEAC DVD RW, R200 275/275.
dave_14
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asus

Příspěvek od dave_14 »

Rad bych se pripojil k dotazu .. ta Compro VideoMate DVB-T300 vypada dobre nicmene se me zda "draha" ..
Osobne uvazuji o ASUS TV+FM Tuner MY CINEMAP7131Dual - o predchudcipsal i Radek Hulan a velice si ji pochvaloval .. ci znate nejakou alternativu do 1500 Kc

dave
prescott | 512DDR II | lcd BenQ 20" | ati x700 | 915pbl intel
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Asus My Cinema P7131D je super....uz ji mam 4 mesice a max spokojenost.
Cena je nyni pod 1400Kc s DPH...coz je super.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
dave_14
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave_14 »

Butch píše:Asus My Cinema P7131D je super....uz ji mam 4 mesice a max spokojenost.
Jojo 1280 Kc na itek.cz , muzes mi prosim rict jak je na tom s citlivosti u analogu .. pocitam ze budu potrebovat sito na strese .. ci staci i pokojovka?
prescott | 512DDR II | lcd BenQ 20" | ati x700 | 915pbl intel
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

dave_14 píše:
Butch píše:Asus My Cinema P7131D je super....uz ji mam 4 mesice a max spokojenost.
Jojo 1280 Kc na itek.cz , muzes mi prosim rict jak je na tom s citlivosti u analogu .. pocitam ze budu potrebovat sito na strese .. ci staci i pokojovka?
Heh analog vubec nepouzivam(jsme v doliku a jedinne reseni pro me bylo ext antena "rohoz" aktivni 37dB zesik...stala 400Kc v OBI), ale digital naladis i na pokojovku pokud je dobrej signal. Ja s tou ext chytam multiplex A i B. Takze analog jiz nepotrebuji vubec ladit :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Pro DVB-T je výhodný tuner od TechniSat. Alternativní software, který je plně funkční, je k mání na serveru Tvfreak.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Kirk
Nováček
Nováček

Starší PC

Příspěvek od Kirk »

Ještě by mě zajímalo, jak to je s dX. Pokud DBV-T kartu dám do staršího počítače a mám tam grafiku 3dfx voodoo 3, pojede to tam?
Myslím, že ta grafika má HW podporu pouze dx 7, ale softwarově zvládá aj dx 9(c).
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Starší PC

Příspěvek od Butch »

Kirk píše:Ještě by mě zajímalo, jak to je s dX. Pokud DBV-T kartu dám do staršího počítače a mám tam grafiku 3dfx voodoo 3, pojede to tam?
Myslím, že ta grafika má HW podporu pouze dx 7, ale softwarově zvládá aj dx 9(c).
Na GF2 mi to jelo ok, kdyz jsem mel x800xt v reklamaci.
Ta GF2ti ma hardwarove jenom dx7, takze by to nemela byt prekazka.
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Starší PC

Příspěvek od Patton »

Kirk píše:Ještě by mě zajímalo, jak to je s dX. Pokud DBV-T kartu dám do staršího počítače a mám tam grafiku 3dfx voodoo 3, pojede to tam?
Je úplně jedno, ohledně tv tuneru, jaký DirectX podporuje tvá grafárna. Pokud tuner vyžaduje vyšší verzi, než která je v grafárně, tak si samostatně doinstaluješ příslušný Direct. (a možná budeš i muset - tuner se ti nespustí a bude žádat požadovanou verzi)
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Jaký byste doporučili nejkvalitnější dvb-t tuner do pci bez ohledu na cenu?
\( ^_^)Λ(^_^ )/
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Vynikající renomé v oboru má firma TechniSat. (co se týče digitálu)
Ale nutno podotknout, že neexistuje nejkvalitnější tuner. Kvalita tuneru je velmi odvislá od přírodních podmínek v prostoru, kde tuner bude používán, dále je velmi odvislá od technických podmínek PC, v kterém bude tuner používán.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“