jake poradne pecky?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

hanni píše:No neviem pani,na moje doporucenie si tie sluchatka kupilo aj par kamaratov,aj dlhsie po mne,takze by mohli mat aj ich novsie revizie...ale ziaden z nich sa na nic podobne nestazoval.Cital som aj mnoho diskusii na roznych shopoch a tak isto sa nikto na tento problem nestazoval...takze urcite by som kvoli tomuto tie sluchatka nezatracoval...mozu to byt len nejake vadne kusy,to sa moze vyskytnut u hociktorej znacky.

jak je vyse zmineno mam je okolo 2 let......mozna to ted delaj z nekvalitniho materialu,ale taky zalezi jak se k nim majitel chova,ja sem spokojenej(ja je pouzivam leto,zima,dest,slunicko,mraz -20C,ale nijak je nelikviduju)

takze ty diskuze....posledni dobou....3-4 mesice se objevuji na diskuzich stiznosti useru na puchreni buzirky a podobny veci...z toho sem usoudil ze to treba delaji z horsiho materialu...nizsi naklady-->vyssi marze :) a porto ty problemy
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

je pravda,ze posledne mesiace uz take diskusie nesludujem,takze mozne to je...ja ich mam uz viac ako rok,tiez ich pouzivam v kazdom pocasi a rocnej dobe a uplne bez problemov..samozrejme,ze s nimi nezaochadzam zle...takze som spokojny.Nemenil by som.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Vzpamatujte se trošku,tady někdo přemýšlí o špuntech za nehorázné částky.Mám vcelku normální (nic extra) sluchátka-otevřená Koss Sporta Pro a dělal jsem srovnávací poslech z mého MP3 přehrávače a pak z Audigy 2ZS.MP3 přehrávač se prostě kvalitativně nechytá.Je proto bytečné kupovat drahé sluchátka,protože jejich kvality bude degradovat právě ten přehrávač MP3.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no to máš složitý - záleží na tom jakej přehrávač ale hlavně taky na tom že ty levnější sluchátka sou prostě tak strašný že sou nejslabšim článkem....
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

NobodyLovesMe píše:MP3 přehrávač se prostě kvalitativně nechytá.Je proto bytečné kupovat drahé sluchátka,protože jejich kvality bude degradovat právě ten přehrávač MP3.
Je pravda,ze MP3 player sa na kvalitnu zvukovku nechyta.Ale nevidim dovod,preco by celkom kvalitny zvuk z kvalitneho MP3 playeru mali degradovat nekvalitne sluchatka.Je sakra rozdiel,ci na svojom Emgetone pocuvam songy s dodavanymi shit sluchatkami,alebo so spominanymi Sonkami...v tom ma nikto neprehada.

Vsetko ma aj druhu stranu mince...zalezi len na tom,z ktorej strany sa pozries :wink:
Frz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frz »

mám asi něco kolem dvou roků Sennheisery MX500 (tmave modra metaliza) a zvuk mají vážně dobrý. Na to, že to jsou pecky paráda. Doporučuju :wink:
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 4GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
Ferda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ferda »

shifty píše:Máte někdo zkušenost se SHURE E2C?? Kámoš je chce kupovat, ale nezná nikoho, kdo je má a taky by rád uvítal nějaký zkušenosti, takže jestli někdo o těchto peckách něco víte, šup to sem pls. Stojí prej kolem 2000. THX
Obrázek

Vlastním E2G, což je vesměs uplně to samé. Isolace okolního hluku perfektní (ale dávat si bacha když např. přechazíš silnici, protože fakt projíždějicí auta neslyšíš - a tady tu poznámku myslím naprosto vážně ;) ). Jinak co se týče zvukové kvality, tak bych chtěl podotknout né zrovna silné basy, na můj vkus bych prostě požadoval více.

Jinak doporučuju špunty Bang Olfusen A8
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Máte někdo zkušenosti s těmito sluch. Sony? http://hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=21932 - uvažuju o koupi.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ano, má je soused (o 600m dál) :lol: . a za tu cenu teda nic moc. nejsou zlý, hrajou poměrně vyváženě, ale nedoporučuju...
nenávidim sluchátka s č*rákama do uší, a tohle je zlatej střed. dělá to i panasonic a další. tvar fakt paráda.... ale pořád sennheiser rulezzz - aspoň teda špunty s klasickou konstrukcí...

ad kvalita MP3. ano, na zvukovky se 99% nechytá, ale v praxi to je tak že se MP trojky poslouchaj s totál shit sluchadlama....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, Senny mám, ale mám MX350 a jsou dost o ničem. Lepší, než standartní sluchátka, ale jinak nic moc - hlavně chybí basy.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak za tu cenu bych řekl že nechybí :lol: . jinak a)máš pravdu
b) asi si zvyklej na něco jinýho...
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tak jasně, že za tu cenu hrajou dobře, taky jsem chtěl koupil špunty Sony, které jsou 3x dražší. Ale docela by mě taky zajímalo, jestli je ten rozdíl u špuntových sluchátek tolik znát. Ať nedávám 1k za nějaké špunty a nezjistím, že ten zvukový rozdíl mezi špunty není až tak velký (nemám zkušenosti se špuntovými sluchátky).
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ano, prodávají se opravdu i zdi bourající špunty :razz: (konkrétně nevim) takže se neboj že bys nenašel nějaký dost dobrý... jen hledat no. o to větší je ale problém že si je povětšinou nemůžeš vyzkoušet....
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Nejlepsi klasicke pecky co jsem vyzkousel jsou AKG K 14 P a potom nasleduji SENNHEISER mx 500,jestli ti chces poradne basy Creative EP 630 a jestli mas dost penez SENNHEISER cx 300 .
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

na PCtuningu vysel test novych sluchatek Sennheiser
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
myslim ze je to velmi zajimave :)
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Cujo píše:na PCtuningu vysel test novych sluchatek Sennheiser
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
myslim ze je to velmi zajimave :)
No, já jsem v tom článku nic moc zajímavého neviděl. Sluchátka hezká, ale odbít jejich zvukové kvality větami:
"Pokud jste už někdy měli některá ze sluchátek Sennheiseru možnosti vyzkoušet, jistě mi potvrdíte, že se jedná o jeden z nejvyváženějších zvuků. Někomu vyhovuje více basů, jak je tomu třeba u Kossu, ale velká část uživatelů raději poslouchá reálný zvuk. Stejně je tomu i u těchto sluchátek, samozřejmě se jedná o špuntová sluchátka a tak nemůžete čekat čistý zvuk i při přehnané hlasitosti."

Já bych minimálně chtěl, aby to nějak rozvedl (např. srovnal s nějakýma jinýma -> i se sluchátky standartní konstrukce; + ve více stylech hudby, potom bych to považoval za recenzi)...tohle mi fakt vůbec nic neřekne.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

njn toto je spis takovy fotograficky prehled, ale lepsi nez nic
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

vyste asi nikdy recenze nedělali že? je pravda že to mohlo bejt jinak, ale psát recenze je velká zodpovědnost, podložená smlouvou, a když pak řeknete o nějakym výrobku křivý slovo, dotyčnej výrobce si vás může pěkně podat.... asi by to nějakou oklikou šlo, ale recenze makaj na způsobu "rozbalili sme to pro vás, tak se s námi podívejte", nikoli - "zjistili sme že koss hraje hnusně".... to si musíte uvědomit...
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ne, recenzi jsem nikdy nepsal, ale tahle byla fakt dost odfláknutá.
crashPC píše:ale recenze makaj na způsobu "rozbalili sme to pro vás, tak se s námi podívejte", nikoli - "zjistili sme že koss hraje hnusně".... to si musíte uvědomit...
Já myslím, že právě o tom by recenze měli být. Měli by nám poradit s koupít nějakého kousků HW apod. Pokud se podíváš na PCtuningu na nějakou recenzi HW, tak tam máš taky srovnávací testy v 3DMarcích, ve hrách (pokud jde o grafiku), když testují HDD, tak tam taky najdeš test rychlosti zápisu a čtení (a vždy se porovnávají s komponentama jiných firem), tak proč by nemohlo být možné takto porovnávat i zvuk sluchátek - alespoň subjektivní dojem, nebo zvolit nějaký referenční typ a srovnat je a napsat co je lepší, co horší, atp.?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ano, ale ty jim můžeš kdykoli na téměř jakym koli PC naměřit, že grafika je fakt pomalejší!!!!! jenže když řekneš že sluchátka sou horší, nepodložíš to žádnejma parametrama ani měřením, tudíš si nedokázal že máš pravdu a ty seš ten kdo je obvinil ze špatný práce a ten kdo na ně plive slinu nevole a upozorňuješ zákazníky ať to nekupujou > tj odrazuješ je nepodloženejma důkazama (to že se ti něco nezdá neni důkaz) a tim můžeš firmě způsobit škody.... asi by se to částečně obejít dalo, ale říct o nějakejch že sou lepší než tamty, to bych si nelajsknul (jako recenzent).

proto nemůžeš brát recenze jako něco stěžejního, i když se tam dovíš hafo věcí.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“