Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)

Příspěvek od OBR »

Tento tred se bude venovat nejnovejsimu pocinu Asus, vybavenym cipovou sadou i975X, a hlavne prvni v CR dostupnou desku kompatibilni s Conroe procesory ...

Obrázek

TECHNICKÉ PARAMETRY

Formát: ATX
Čipset: Intel 975X + ICH7R
Procesor: Socket 775, Core 2 Duo/ Core 2 Duo Extreme/ Pentium Extreme / Pentium D / Pentium 4, EMT64, HT, dual core
FSB: 1066/800MHz
Paměť: 4x DDRII, max. 8GB, DDRII 800/667, dual channel
SLoty: 2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 3x PCI
Podpora ATI CrossFire: ano, PCIe sloty pak pracují v x8 režimu
Grafická karta: ne
Zvuková karta: 7.1ch, Realtek ALC882M, S/PDIF-out
Síťová karta: 2x Marvell 88E8053 gigabit
Bezdrátová síťová karta: Wi-Fi AP-Solo integrovaná
Modem: ne
Řadič disků (čipset): 3x S-ATAII RAID 0, 1, 5
Druhý řadič disků: JMicron JMB363, 2x ATA/133, 1x S-ATAII, 1x ext S-ATAII, S-ATA RADI 0, 1
Třetí řadič disků: Silicon Image Sil 4723, 2x S-ATAII, RAID 0, 1
FireWire: 2x TI 1394a řadič
Konektory: 4x USB, 1x FireWire, 1x Externí SATA, 2x PS/2, 1x COM, 2x RJ45, S/PDIF-out, 7.1 audio
Headery: 4x USB 2.0, 1x FireWire, CD-in, Front audio
Napájení: ATX 24-pin + 4-pin
BIOS: AMI, 8Mb
Rozměry: 305x245mm
Cena: 6400 Kc s DPH

Deska na prvi pohled je absolutne podarena po strance layoutu, podivejte sami, napajeni, SATA, IDE je na spravnych mistech, rozmisteni PCIex slotu je take dobre, pasivni chlazeni jiste potesi vsechny (i kdyz nova deska DFI 975X Infinity ma chlazeni jeste vymakanejsi) ...

Odkaz na posledni BIOS 8.8.2006 ... ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/sock ... DH1101.zip

Super stranka s BIOSama

http://wiki.p5wdh.de/doku.php?id=downloads:bios

Zavislost napajeni MCH, pri pretaktovani ...

--Vmch : Max FSB
1.56 : 419.4
1.60 : 431.3
1.65 : 446.8
1.70 : 460.5
1.75 : 470.1
1.80 : 474.8
1.85 : 477.8
1.90 : 480.8
1.95 : 482.0
-----------------------------------------------------------------------------------

Nejvetsi vychytavky ...

1. Dalkovy ovladani pocitace (ON/OFF, WiFi ...), hlavne to vypinani a zapinani me zajimalo ... super vec.
2. WiFi na desce, da se vypnout/zapnout tim dalkacem.
3. EZ backup, easy RAID - proste na desce date jumper na RAID0, zapojite disky do spravnych SATA a je to, nic vic, zadny nastavovani v BIOSu ...
4. Frontlinker - panl se cteckou karet vseho druhu, a kabelama na nabijeni mobilu a iPodu ...., ma i vyvod na eSATA
5. Fanless chlazeni ...
6. Ati Crossfire
7. AI NOS, PEG Link
8. Redukce na pripojeni case a ledek na desku, vsechno tam zapojite a vyndavate vcelku ... super vec.
9. 8-fazove napajeni ...

Nastavte pro vetsi stabilitu a pretaktovani ...

1. Vypnete Hypar path 3 - pak pujde FSB nad 280MHz
2. Vypnete veskere EIST polozky - pak pujde menit vCPU
3. Vypnete vsechny Qfan na DISABLED, a Ignored - rychlesji bootovani
4. Nezvedejte vFSB nad 1.4 - jde to pak mene pretaktovat

Doporucuju k chlazeni cipsetu tohle ...

Obrázek

protoze k dobrymu pretaktu je nutno udelat pencil mod a lepe chladic cipset ...
Naposledy upravil(a) OBR dne pát 18. srp 2006, 15:33, celkem upraveno 19 x.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo tahle deska je můj favorit, předpokládám že na PCT bude recenze?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Gr8 Vivec píše:jo tahle deska je můj favorit, předpokládám že na PCT bude recenze?
Jaja, v utery dorazi, dam se hned do ni mam k ni luxusni pameti DDR2-1066, ale CPU zapujci PCT a to pouze D830, ale to na otestovani moznosti bude stacit, zatim ...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Hm, tak si můžu odškrtnout svýho favorita - 4pin tam dolu nenatáhnu ani omylem.

Jinak trochu zvláštní ta chyba s nastavením napětí - úplně stejnej problém mám MSI i975X revize 2.0A a ten druhej IDE port taky neni zrovna ideálně umístěnej...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak koukám že na alze skladme za 6400,- s daní, počkám na testy a když tak do ní půjdu asi zatim s celerem 65nm :)

\\to wector: mě tam taky normálně nedosáhne ale tys neměl k tý case prodlužky na všechny kabely? mě vede pod celou deskou a normální konec ze zdroje končí u tý díry kudy vedou všechny kabely (dofám že si rozumíme :-D )
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

wector píše:Hm, tak si můžu odškrtnout svýho favorita - 4pin tam dolu nenatáhnu ani omylem.

Jinak trochu zvláštní ta chyba s nastavením napětí - úplně stejnej problém mám MSI i975X revize 2.0A a ten druhej IDE port taky neni zrovna ideálně umístěnej...
jakej 4-pin dole? Snad nahore ne? Koukal jsi blbe tahle deska ma jen jeden IDE a to ten natocenej modrej ...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR píše:
wector píše:Hm, tak si můžu odškrtnout svýho favorita - 4pin tam dolu nenatáhnu ani omylem.

jakej 4-pin dole? Snad nahore ne? Koukal jsi blbe tahle deska ma jen jeden IDE a to ten natocenej modrej ...
Vysvětlim - já mám Avance C001 a desku obráceně.

A druhej IDE má pod PCI ;)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

wector ma case s otocenou deskou (v podpise ji ma)
layout super, chlazeni super, BIOS mene a cena je strasna, kdyby to umelo SLI/CF tak mozna ale je to za desku imho moc penez
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Cujo píše:wector ma case s otocenou deskou (v podpise ji ma)
layout super, chlazeni super, BIOS mene a cena je strasna, kdyby to umelo SLI/CF tak mozna ale je to za desku imho moc penez
No CrossFire to umí, SLI se uvidí, ale nV to asi uvolní i na jiný chipsety. Zase vem to tak, že je k tomu wifina a dálkáč, prostě celková výbava je skvělá. Jenom ten BIOS...
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5W DH-DELUXE - zkusenosti, rady, nazory ...

Příspěvek od crux2005 »

OBR píše:prvnich zprav ma vsak prvni BIOS velke nedostatky, hlavne v nem nejde hybat a nastavovat napeti CPU, snad to bude brzo vyreseno ...
btw to už je vyriešené ...
s pozdravom, crux.
bazantm
Nováček
Nováček

Chladic

Příspěvek od bazantm »

Lidi, jaky k ni planujete chladic? Myslite ze na ni pujde pridelat bezproblemove Scythe SCNJ-1000P Ninja Plus? Tahle kombinace s Conroe E6600 by se mi v zari libila :-D
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Napájení: ATX 24-pin + 4-pin + 4-pin
Nějak nemůžu najít ten druhej 4-pin, vy jo??
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jája píše:
Napájení: ATX 24-pin + 4-pin + 4-pin
Nějak nemůžu najít ten druhej 4-pin, vy jo??
Asi renonc ( CTRL-C a 2x CTRL-V ), ono je jich v popise víc
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladic

Příspěvek od crux2005 »

bazantm píše:Lidi, jaky k ni planujete chladic? Myslite ze na ni pujde pridelat bezproblemove Scythe SCNJ-1000P Ninja Plus? Tahle kombinace s Conroe E6600 by se mi v zari libila :-D
/ podľa všetkého pasuje , tesne , ale pasuje ....
- najlepšie vodné :)
s pozdravom, crux.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ani nejako nechapu proc to nema 24+8 a treba jeste konektor u pcie pro CF, ono to ma proste 24+4 a nazdar? to se s tim u asuxu tak poprali ze to uz najednou nepotrebujou?

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Mossad píše:ani nejako nechapu proc to nema 24+8 a treba jeste konektor u pcie pro CF, ono to ma proste 24+4 a nazdar? to se s tim u asuxu tak poprali ze to uz najednou nepotrebujou?
Je to zvlastni, ze tam neni 8-pin ale je to tak ... ten molex u PCIex jsem nikdy nezapojoval ani pri Crossfire ho nemam zapojenej a jede to ... to bzch neresil.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Mossad píše:ani nejako nechapu proc to nema 24+8 a treba jeste konektor u pcie pro CF, ono to ma proste 24+4 a nazdar? to se s tim u asuxu tak poprali ze to uz najednou nepotrebujou?
Buď rád, spousta lidí tu má kvalitní zdroje s 24+4, ještě muset kupovat zdroj... Jinak CF se bude dopovat přímo ze zdroje do karet.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

8pin napájení cpu má smysl tak leda pro nenažraný serverový xeony, pokud plánujete conroe tak je to (snad bude) zbytečnost.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

no vsak ten 8mi pin je kompatibilni s 4pinem, jen 4 piny zustanou volne, ale ten kdo ma zdroj s 8mi pinem si ho muze strcit vime kam ;] nehlede na to ze treba u p4 D805 to ma vcelku viditelny vliv na oc oudajne...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Mossad píše:no vsak ten 8mi pin je kompatibilni s 4pinem, jen 4 piny zustanou volne, ale ten kdo ma zdroj s 8mi pinem si ho muze strcit vime kam ;] nehlede na to ze treba u p4 D805 to ma vcelku viditelny vliv na oc oudajne...
Zatím co jsem viděl zdroje co 8pin maji (enermax) tak byl stejně rozdělenej na 2x 4pin
Odpovědět

Zpět na „Asus“