Sek grafiky po několika minutách na několik s. a BSD

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Yeah(c)
Nováček
Nováček

Sek grafiky po několika minutách na několik s. a BSD

Příspěvek od Yeah(c) »

Hojte, mam problém s 2 dny starou fungl novou konfigurací, nejspíše s GK. Jedná se o to, že karta se např. v CoD2, Doom3 po několika minutách hraní, (náhodně, někdy 5minut, někdy 2) totálně zamrzne na 8 - 20sekund, a poté vše zas jede jako by se nic nestalo až do dalšího záseku, pokud se nezobrazí modrá smrt. Záseky děla i v 3D Mark 05, 03.... Pokud by nedělala záseky, tak se výkon karty zdá být takový jaký by být měl. Zajímavé je, že např. HL2 a HL2 episode one, se nehcají hrát bez záseku, což mě docela mate. Krom záseků, karta hází téměř nepostřehnutelné malé artefakty, ale ty nijak zvlášť neruší celkový obraz, i když by tam být neměli.

Bohužel se nic nezměnilo, ani pokud sem kartu podtaktoval.
Jednou, se mi zobrazilo chybové hlášení, s tím, že karta nemůže zapsat na pamět z adresy xxxxxxx na adresu xxxxxx. Bohužel pouye jednou, a nepodařilo se mi típnout screen.

Karta se nepřehřívá, paměti jsou vlažné, jádro se nedostane nad 48°C, ani žádný jiný komponent se zdaleka nepřehřívá.

Konfigurace:
Gainward GF 7600GS Golden sample (450/1000Mhz), Epox EP9NPAJ SLI nForce4, na desce je osazena pouze jedna GK. PCIx nastaveny na 16x1, Athlon 3200+, 2x kingstone 512Mb cl2 dual ch. Nic není taktované. Zdroj 400W. Karta nemá možnost přídavného napájení.

Eerest detekuje kartu pouye v základnim výpisu, jako 7600GS, položka zobrazení/grafické karty vůbec nic nenachází. verze 2.20, možná je to starou verzí. V riva tuneru se s GK nedá vůbec manipulovat, zobrazí pouye oubory ovladačů, nnějaké frekvence či bližší popis vůbec ne.

Ovladače jsem použil, standardní přibalené ke GK, a poté verzi 91.31, poze se zvedl výkon o 2-3framy v Marcích, ale seky zůstavají.

Máte někdo tušení co s tím? Díky.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Karta může být vadaná, ale nejprve bych zkontroloval celkovou stabilitu PC - Prime95, memtest.
Goldnoob team proud member!
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

skus sa pozriet ci nie je daky novsi bios na tuto grafiku, pripadne ju vyskusaj u niekoho , inak odporucam reklamaciu.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

K tym artefaktom ....ak to robi HL2 Episode one tak to je ok...tam to robi vacsine ludom...nieco tam nieje dopracovane ... skus si pred tu kartu dat ventilator ci to pomoze ak nie tak postupne vylucuj zavady...tzn odpajaj a men komponenty... a ked mozes tak si pozri detail co ti pise ten stop Error ak napr chyba na adrese 0x001011200 ... tak to bude ramka alebo disk ... najlepsie bude ak pockas kym ti to napise a ..povies co ti napisal aku chybu
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
BPH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BPH »

Opravdu jsi měl to jádro podtaktovaný pod 450Mhz.Mě se ty"záseky"dělají právě při přetaktu jádra.Mám sice Leadtek 400\400@459\515 ale jak dám jádro o 1Mhz víš dělá to přesně co píšeš Marky se zásekem a body odpovídají.Jen bodování procesoru je nižší.Tak by se měla projevovat příliž přetaktěná GSka.Moc jsem ti asi neporadil ale problém je to skoro stejný.Samozřejmě na default by to dělat nemělo.Jestli se nepletu tak rivatuner podporuje jen některé verze ovladačů a řada 91..to asi nebude. To že nějaký diagnostický program pořádně nerozezná HW je určitě buď starší verzí programu nebo prostě HW ještě nerozezná.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Mozna debilni otazka mas ji ve spravnem slotu? posledni BIOS si nezkousel?
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Yeah(c)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yeah(c) »

J diagnostický programy v novjejší verzi už detekují kartu správně. Karta byla podtaktovaná na 400/400Mhz. Stabilita PC obecně se zdá být dobrá, nebo teda je OK, pouze graficky náročný aplikace ( Hry:) ) dělaj problémy.

Ten správnej slot, je docela zajímavej. Nejprve byla karta v hornim PCIx slotu na desce, a zde házela záseky které se ale většinou rozjeli, nezobrazila se BSD, také zde více házela artefakty. Nyní je karta ve spodním PCIx slotu na desce, a zde hází artefakty méně, a k sekum dochází také trochu méně často, ale zase zde prakticky každý druhý sek končí BSD, reset atd....

Bios u gafiky v případě, že nejspíš pude do reklamace prostě měnit nebudu, nejsem blázen. I v případě že by to mělo pomoct, tak co je mi do toho, já nejsem jako uživatel povinej si po koupi výrobku schánět biosy a přehrávat aby karta fungovala jak má.

Mno a závěrem začínám mít podezření, že by to moh dělat ještě čipset, a bohužel grafiku nemam možnost otestovat v jinym kompu...

Každopádně zatim díkes za rady :)

EDIT

Tak tohle je jediná errora, kterou se mi podařilo típnout, modrou smrt, nemam možnost vyfotit.

A další docela hustá věc, je, že sem si všimnul, že PC probíjí. Bohužel neprobíjí jenom na skříň, ale malí náboj elektřiny je cítit i v chladiči CPU a grafické karty.... Muže za to zjebanej eurocase zdroj, kerej někde musí probíjet.... velikost proudu se mění, s hýbáním napájecích kabelů komponent... mazec co.....

Obrázek

//edit Thellwin - sloučen dvojpost, příště prosím EDITem
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Yeah(c) píše:Stabilita PC obecně se zdá být dobrá, nebo teda je OK, pouze graficky náročný aplikace ( Hry:) ) dělaj problémy.
Lepší bude to otestovat než dát na dojem že se "zdá" :)

Jinou GK nebo zdroj nemáš asi možnost zkusit co ?
Yeah(c)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yeah(c) »

Podařilo se mi típnoput toto chybový hlášení, modrou smrt nemam možnost nafotit.

Také jsem zjistil, že probíjí zdroj, a to nejen do case, ale také je cítit malí náboj v chladiči GK a CPU. Může za to nejspíše zdroj, protože náboj se mění s pohybem napájecích kabelů komponent.

Obrázek
Yeah(c)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yeah(c) »

Thellwin píše:
Yeah(c) píše:Stabilita PC obecně se zdá být dobrá, nebo teda je OK, pouze graficky náročný aplikace ( Hry:) ) dělaj problémy.
Lepší bude to otestovat než dát na dojem že se "zdá" :)

Jinou GK nebo zdroj nemáš asi možnost zkusit co ?
Bohužel možnost otestovat jiný komponenty nejsou.

Však otestované to je slušně....
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To je kupované jako celá sestava, nebo po dílech a skládaný doma ? Pokud jako celá sestava, tak bych jim to tam poslal na reklamačku ... pokud po dílech, tak bych se zaměřil hlavně na MB, GK a zdroj
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Yeah(c) píše:A další docela hustá věc, je, že sem si všimnul, že PC probíjí. Bohužel neprobíjí jenom na skříň, ale malí náboj elektřiny je cítit i v chladiči CPU a grafické karty.... Muže za to zjebanej eurocase zdroj, kerej někde musí probíjet.... velikost proudu se mění, s hýbáním napájecích kabelů komponent... mazec co.....
V tomhle bych vidět asi hlavní problém. Zdroj je společně s deskou hlavní komponentou PC. Pokud je v záruce, tak ho reklamuj a potom kup něco pořádnýho(ne Eurocase)
třeba není schopen dodávat stabilní napětí a tak to jde všechno do kytek
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Yeah(c)
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yeah(c) »

Mno, takže elektrický napětí v chladičích jednotlivých komponent, v pevném disku a dalších, sem nebyl schopen tolerovat, takže sestava šla komplet do reklamace, a musim uznat, že na reklamačnim oddělení CZC docela kouleli očima, dyž se jako jeden z problémů zadával elektrický náboj v pasivních chladičích komponent. Také musím uznat, že jednání bylo perfektní, rychlé a bezproblémové, s tím, že zhruba za týden by mohly být vadné součástky vyměněny, a pokud to tak dopadne, tak pro CZC všechna čest a odemě chvála.

Díkes všem za helpy, pokud se dozvim v čem všem byl problém, písnu to sem do threadu, třeba to někomu helpne.

Jinak nebyla to moje sestava, člověk, který ji kupoval, byl velice omezen penězi. Nikoho nenapadlo, že eurocase bude taková megashitka, že si klidně pouští proud do všeho co v pc vodí....
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Yeah(c) píše:Jinak nebyla to moje sestava, člověk, který ji kupoval, byl velice omezen penězi. Nikoho nenapadlo, že eurocase bude taková megashitka, že si klidně pouští proud do všeho co v pc vodí....
S tímto jsem se setkal také.. Jeden člověk si koupil EC 400W a po zapojení počítače to začalo po celé místnosti "smrdět elektrikou" a cítil jsem "brnění do zubů". Na počítač jsem raději nešahal, a vypojil jsem vedle jističe.. Zdroj šel na reklamaci, druhej EC, a udělal to samé. Neuvěřitelné. Tak si poté onen člověk dal říci a koupil Fortron. Naštěstí ten EC zdroj nezničil komponenty, což by se hodbě blbě reklamovalo..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“