Hroucení systému po výměně chladičů CPU a VGA
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Cujo
- Mírně pokročilý

- VlasTik
- Začátečník

tak ten Ninja je fakt zajímavej, máš tam ten větrák dobře nasměrovanej? Jak rychle se točí? Jinak teplota CPU by neměla být tak vysoká, aby ti CPU začalo throttlovat (vkládat prázdný cykly) koukni při tom zatížení jestli je to v CPUMSR v normálu, každopádně s tímhle chladičem by jsi takové teploty dosáhnout na defaultu neměl, tam bude něco špatně, ale jestli je vadnej chladič fakt nevím, já s kupovanýna heatpipe chladičema žádný zkušenosti nemám
.
Taky mě překvapuje, že ti ten rthdribl neběží ve 3D režimu, mě to tak funguje a GPU s tím topí maximálně...
Taky mě překvapuje, že ti ten rthdribl neběží ve 3D režimu, mě to tak funguje a GPU s tím topí maximálně...
- raptor
- Začátečník

-
Zdravím, byl jsem na dovolené, takže jsem se neozýval.
Vše jsem zkusil znova a nyní mám s tím Ninjou bez OC 45°C a v zátěži 63°C. Pokud přetaktuji CPU na 4.3GHz a zvýším napětí do CPU na 1.375V, tak mám teplotu 48-50°C a v zátěži 70-74°C. Zdá se mi to přesto pořád poměrně hodně. Nemáte někdo náhodou stejnou sestavu jako já, abych mohl porovnat teploty?
Vše jsem zkusil znova a nyní mám s tím Ninjou bez OC 45°C a v zátěži 63°C. Pokud přetaktuji CPU na 4.3GHz a zvýším napětí do CPU na 1.375V, tak mám teplotu 48-50°C a v zátěži 70-74°C. Zdá se mi to přesto pořád poměrně hodně. Nemáte někdo náhodou stejnou sestavu jako já, abych mohl porovnat teploty?
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS