Termoregulace fanu ve zdroji

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Termoregulace fanu ve zdroji

Příspěvek od Saty »

Nevíte náhodou která ze součástek zdroje je nejvíc tepelně namáhaná?
Mám v dílně vyndanou destičku s termoregulací z nějakého starého AT zdroje a chtěl bych jí naprat do svého ATX 450W. Otázkou je, ke které součástce ve zdroji dát termistor, abych teplotu měřil u zdroje největšího tepla. Nerad bych si odpálil zdroj :oops:
Land
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Land »

Já bych si vsadil na spínací MOSFETY ty sou podle mě nejvíc namáhaný, ale stopro to nevím kdyžtak mě opravte
CPU:AMD Athlon 64 3000+ ClawHammer Cooler:AC Freezer 64 Pro MB:DFI LanParty UT NF3 250Gb RAM:2x512GB Kingston 400MHz 2,5-3-3-6 GPU: Atlantis ATI Radeon X1950GT Cooler:AC Accelero S1 HDD:Western Digital 7200ot. 40GB WD400EB & 7200ot. 500GB WD5000AAKS Case:CoolerMaster Elite 330 PSU:Fortron ATX-400PNF 400W
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

k pasivnímu chladiči...? :)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

jj, k jednomu pasivu, musis zkuit ktera topi vic.. jestli primarni bo sekundarni... napr. na mem EC250X je po hodine jeden teply a druhy uplne chladny, jinak pak taky hodne topi takova ta civka(nevim jak se menuje) na vystupu ktera je spolecna pro vsechny krome 3.3V vetve..

dej to k pasivu, ale opravdu skus, kterej topi vic... kdybys to dal na ten chaldnejsi ,no nevim :)
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Bubikk píše:dej to k pasivu, ale opravdu skus, kterej topi vic... kdybys to dal na ten chaldnejsi ,no nevim :)
Teoreticky by měl víc topit ten, kterej je větší. Teda aspoň myslim :oops: Zkusim to a uvidíme, maximálně bude :onfire:
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

většinou chladiš usměrňovacích diod a taky společná výstupní tlumivka, je jedno jestli to šupneš na tlumivku anebo ten chladič, ale bylo by nanejvíš vhodné upravit charku toho regulátoru podle skutečných teplot v tom zdroji
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

jen bych na ty chladiče neshal pří zapnutým zdroji, bejva na nich potencial
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

na 1. Malom je okolo 60-110V-toho sa moc nechytaj
a na 2. Tom velkom je okolo 30V-toho sa mozes dotykat suchymi rukami ...a pozor nechytaj sa kostry...moze tebou prejst skokove pulzne napatie okolo 40V jednosmerneho...a nieje to prijemny pocit
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Hotovo a funguje to 8-)
Termistor jsem dal k většímu pasivu těsně k pouzdru usměrňovacích diod.
A to je najednou panečku ticho jak v kostele :-D
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“