TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Chtěl bych se na něco zeptat... Hraju to asi týden každý den min. 2 hoďky. Hra mi za tu dobu spadla asi jen 2x, ale teď jsem narazil na místo, kde to spadne pokaždé a nic se nedá dělat. Je to jeskyně Fort Empire a je tam takovej duch/duše nebo co. Jmenuje se to will-o-the-wisp. Vždycky když to sejmu tak hra spadne. Nevíte někdo co s tím?

Mám nejnovější ovladače a také nejnovější patch na oblivionu... A nepomáhá to... :(
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

hypnotic666 píše:Chtěl bych se na něco zeptat... Hraju to asi týden každý den min. 2 hoďky. Hra mi za tu dobu spadla asi jen 2x, ale teď jsem narazil na místo, kde to spadne pokaždé a nic se nedá dělat. Je to jeskyně Fort Empire a je tam takovej duch/duše nebo co. Jmenuje se to will-o-the-wisp. Vždycky když to sejmu tak hra spadne. Nevíte někdo co s tím?

Mám nejnovější ovladače a také nejnovější patch na oblivionu... A nepomáhá to... :(
Divný...o takovym problému jsem ještě neslyšel...mě will-o-whispy nedělalay problémy...doufám, že máš origo...a dělalo to i bez patche?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

rad bych se zeptal na zkusenosti s patchovanou hrou a pouzivanim modu. Je nutne poshanet aktualizovane mody, nebo vam funguji vsechny bez problemu ?

P.S. mam jich aktivnich docela hodne a i proto jsem zatim patch neinstaloval, aby jsem si fungujici hru nejak nenaboril ;).
---
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

J X P píše:rad bych se zeptal na zkusenosti s patchovanou hrou a pouzivanim modu. Je nutne poshanet aktualizovane mody, nebo vam funguji vsechny bez problemu ?

P.S. mam jich aktivnich docela hodne a i proto jsem zatim patch neinstaloval, aby jsem si fungujici hru nejak nenaboril ;).
Taky jsem jeste patch z toho duvodu nepouzil officialni mody s tim patchem jedou (ten posledn ho dokonce vyzaduje) ale u neoficialnich je to jak ktery a nikdo mi nebyl schopny z jistotou rict jestli ten a ten jede proto zustavam u verze 1.0 a pockam az treba na dalsi patch (musi to opravovat opravdu hodne a by semi vyplatilo hrat bez modu a to bohuzel tenhle prvni patch neresi a na vetsinu chyb jsou mody)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

nj, ono neni kam spechat. stejne se tesim take na cestinu a ted si to proste jen tak uzivam, takze nejaky drobny chybky mne nerozhodi ;). Diky za info, potvrdil jsi mi moji domenku.

P.S. zvlast se mi nechce menit uzivatesky rozhrani. jsem si s nim docela vyhral ;).
---
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

no já jsem to hrál celou dobu bez patche a měl jsem nainstalovaných asi 15 módů, ale když mi to začalo padat, tak jsem chtěl zkusit jestli to neopraví patch (samozřejmě neopravil) ale nevšiml jsem si že by nějaký mód hlásil chybu. I savy normálně šly.. Takže pohoda, žádný mód jsem nějak neaktualizoval...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Warwolf
Nováček
Nováček

256mb nebo 512mb

Příspěvek od Warwolf »

mam takovou otazku vim ze u graf karet je dobry mit 512mb kdyz chci hrat neketry hry na ultra high detail ale je nutnosti mit 512mb gddr3 i v oblivionu abych si zahral na ultra high? nebo je polozka ultra high pristupna vsem i graf kartam s 128 ram. diky
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: 256mb nebo 512mb

Příspěvek od CyberDeath »

Warwolf píše:mam takovou otazku vim ze u graf karet je dobry mit 512mb kdyz chci hrat neketry hry na ultra high detail ale je nutnosti mit 512mb gddr3 i v oblivionu abych si zahral na ultra high? nebo je polozka ultra high pristupna vsem i graf kartam s 128 ram. diky
Na ultra Hig je pristupna vsem kartam pokud ti staci 1FPS na ultra hig ti nebudestacit ani jedna 7900GTX 512 ale 2ks7900GT v SLi nebo 7950GTX by ti mela stacit
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Některá grafická vylepšení 512 MB přivítají také, ale o tomhle by ti víc asi řekl třeba radekhulan, který s tím má osobní zkušenosti.
Goldnoob team proud member!
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 256mb nebo 512mb

Příspěvek od Wuuduu »

Warwolf píše:mam takovou otazku vim ze u graf karet je dobry mit 512mb kdyz chci hrat neketry hry na ultra high detail ale je nutnosti mit 512mb gddr3 i v oblivionu abych si zahral na ultra high? nebo je polozka ultra high pristupna vsem i graf kartam s 128 ram. diky
Otazka pekna, ale myslim, ze neexistuje karta s 256MB na ktorej by sis Oblivion zahral v ultrahigh nastaveni, takze niet co riesit.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Warwolf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warwolf »

ok diky za odpovedi

EDIT

mam jeste takovej dotaz nevite kde bych nasel testy graf karet pro oblivion ale na ultra high detaily a zapli vsechno na plno myslim tim vykreslovani travy v dalce,objektu,stromu...
protoze nevim ,jak se uvadeji testy na ruznych strankach jestli je to v nastaveni vse na max nebo nejak jinak.

//Thellwin - sloučen dvojpost
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkus si projít tento thread, je zde několik linků na různé testy GK v Oblivionu, třeba někde bude to co hledáš :)
Goldnoob team proud member!
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Chtel bych se zeptat, na vas nazor ohledne me prvni sestavy, kdyby misto R9700pro byla s 6800GS. Rozchodil Oblivion i s HDR pri 1024x768, medium, + ten tweak na NV co je tu prezentovan na 1 strance? Respektive by me zajimalo jaky pokles jste sledovali pri zapnuti HDR? Vsichni pisete, ze je to maly rozdil, tak by me zajimalo konkretnejsi vyjadreni ;-)
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Stala se mi taková silně nemilá věc. Už jsem měl hromadu zajímavých magických věcí a neměl je kam dávat, tak jsem si koupil v Brumě dům a vzhledem k tomu, že už jsem neměl na nábytek, tak jsem je tam normálně naházel. No a teď přijdu do domu a kromě jedné shaman staff všechny věc fuč :( No, nic, znovu to hrál nebudu, mezitím jsem totiž odehrál cca 10 hodin, ale naštve to, protože jsem tam měl řadu věcí s konstant effectem :( prostě se vypařily, asi je člověk musí dát do truhly :(

Taky mě po aplipaci patche hra občas spadne, nejvíce při quicksave. Teď ve ztracené Pale Pass mi to spadlo asi 4x :(. Takový save je pak navíc ještě corrupted, takže jsem to musel jet vždycky z dřívějšího :(
show must go on..
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zkus zapnout konzoli a zmacknout natukat tcl a enter... pak se mrkni pod podlahu nebo tak. taky si ty veci pres konzoli muzes mozna pridat zpet... jinak nejsi prvni komu se to stalo.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ICE píše:zkus zapnout konzoli a zmacknout natukat tcl a enter... pak se mrkni pod podlahu nebo tak. taky si ty veci pres konzoli muzes mozna pridat zpet... jinak nejsi prvni komu se to stalo.
pod podlahou nic nebylo, nicméně přes tu konsoli to šlo, se speciálním ID, který má každý předmět. Nicméně mnou pomocí sigil stoneů enchantnuté zbraně mi to nevrátilo, u nich jejich ID neznám, asi mají variabilní, nevím, přišel jsem např. o Glass Longsword + 30 health damage. No, už jsem se dostal ve hře dál, takže mám zbraně už víceméně srovnatelné, resp. nahradil jsem je jinými, snad i lepšími, nicméně naštve to :).

proto jsem si do domu už koupil storage room furniture, tak doufám, až tam příště zavítám, že tam ty dvě, tři věci, co jsem tam odložil /do zakoupené truhly/ budou... pár jsem jich odložil i do truhly ve Fighters Guildu.
show must go on..
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

v šuplíku se mi válí ještě jedna ramka 512. mám oželet dual 2x512 a připíchnout ji tam?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Radkoff píše:v šuplíku se mi válí ještě jedna ramka 512. mám oželet dual 2x512 a připíchnout ji tam?
nepochybně.... pokud je kompatibilní k těm stávajícím :roll:
show must go on..
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

shadow píše:...
nekdy jsou veci v preplnene truhle videt z po resetu hry :-D

Sigil stonama se da enchantovat? 8-o
shadow
Středně pokročilý