Smazici se CPU

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

riddickSVK
Nováček
Nováček

Příspěvek od riddickSVK »

a to som ho musel vratit na povodnu frekvenciu lebo teplota sa pohybovala okolo 62°C
CPU: AMD Athlon 64 3000+@ 3500+ Venice + AC Freezer 64pro MB: DFI NF4 SLI INFINITY VGA: Gigabyte 7600GT NX76T256D-RH Silent Pipe II 256MB RAM: 2x 512MB 400Mhz Kingston (2-3-3-6 1T) HDD: Seagate Nearline 250GB SATA II + Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16Mb SATA II DVD RW: NEC 3520AW Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W Repro: Redstar RS-213
jeux
Nováček
Nováček

AMD64 3000+ venice 939 60°C a více

Příspěvek od jeux »

Zdravím všechny příznivce horkého procáku.Mam athlon 64 3000+939,standartní box,není nijak taktovaný a hřeje se mi při zátěži kolem 62°C podle speed fanu.Zřejmě je něco špatně.
Zbitek sestavy radeon X800GTO,1GB ram,250GB HD+40GB,DFI infinity nforce 4,zdoj 400w eurocase 12cm fan.Může být tato teplota způsobena tim,že nemam přídavnej větráček z casu?Nebo je blbě nasazenej box na CPU.Díky za odpověd-jsem začátečník.
dendroid
Začátečník
Začátečník

Re: AMD64 3000+ venice 939 60°C a více

Příspěvek od dendroid »

jeux píše:Zdravím všechny příznivce horkého procáku.Mam athlon 64 3000+939,standartní box,není nijak taktovaný a hřeje se mi při zátěži kolem 62°C podle speed fanu.Zřejmě je něco špatně.
Zbitek sestavy radeon X800GTO,1GB ram,250GB HD+40GB,DFI infinity nforce 4,zdoj 400w eurocase 12cm fan.Může být tato teplota způsobena tim,že nemam přídavnej větráček z casu?Nebo je blbě nasazenej box na CPU.Díky za odpověd-jsem začátečník.
no na tvojom mieste bz som s tym urcite nieco robil pretoze die temperature je pre neho 70 stupnov
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: AMD64 3000+ venice 939 60°C a více

Příspěvek od NobodyLovesMe »

jeux píše:Zdravím všechny příznivce horkého procáku.Mam athlon 64 3000+939,standartní box,není nijak taktovaný a hřeje se mi při zátěži kolem 62°C podle speed fanu.Zřejmě je něco špatně.
Máš záruku,ne?Box se blbě nasadit ani nedá a pokud netaktuješ,tak ti to uchladit musí.Větráček vzadu ani mít nemusíš,pokud tam nemáš moc topivých komponentů.
jeux
Nováček
Nováček

Příspěvek od jeux »

Je mozný,že sem tam dal třeba málo teplovodivé pasty?Nechal sem tam jenom to co bylo zespoda na chladiči.Jinak ten procesor je uplně novej.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

ne,pasty je tam dost.
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Čau,čtu tady o těch teplotách co dosahujete s Athlonama.To je dost hustý...toho bych se bál!!Musí bejt něco špatně,když se tak hřejou.Já mám 3000+Venice taktlej na 2,4GHz s box chladičem,v klidu má okolo 43stupňů a při zátěži (i dlouhodobý) je teplota pod padesát (48-49) a to i v těhlech vedrech.Paměti mám pětistovky taktlý na 534MHz a grafiku Radeon 1800,takže ten procesor fakt maká.Nebude to napětím?Socket 939 má pracovní napětí 1,4V,já mám 1,45V.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

doporucuju sahnout na chladic... pokud ma pres 60°C tak by jsi se mel skoro spalit... pokud je vlazny tak jen blbe ukazuje cidlo... pokud studeny je mozny ze mas spatne chaldic atd.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

jeux:kolik se ti točí ten větráček na boxu?Nemáš v biosu nastavenou manuální kontrolu rychlosti otáček v poměru k teplotě?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Don píše:doporucuju sahnout na chladic... pokud ma pres 60°C tak by jsi se mel skoro spalit... pokud je vlazny tak jen blbe ukazuje cidlo... pokud studeny je mozny ze mas spatne chaldic atd.
60°C te nespali a jinak myslim, ze u Troughbreda je teplota kolem 60 normalni. V horkem pocasi holt neni radno zatezovat svoje PC prilis rozumne. Na default frekvenci a napeti 1,6V je i tech 70 docela v pohode ... koukni se na graf zavislosti teploty a prurazneho napeti. Bartony maji preci jen nizsi typicke vyzarovani, takze trochu mene topi a tam je teplota vice ukazatelem neceho nekaleho.

Obrázek

momentalne ma ale Svet hardware vypadek, take to zkus pozdeji ;).
---
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“