Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Kolda22
Nováček
Nováček

Asus M2N32-SLI /DLX /WE /PVE (AM2, nF590 SLI) - zkusenosti?

Příspěvek od Kolda22 »

Asus M2N32-SLI DX

Spolu s deskou dostanete i integrovanou WiFi kartu standardu IEEE 802.11 b/g, tedy s rychlostí až 54Mb/s.

//edit Wilik - upraveno + promaz PH
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Chtel bych se zeptat jestli uz nekdo mate s touto deskou nejake zkusenosti, protoze se ji chystam koupit a prece jenom za 5500,- bych chtel poridit jistotu, nebo by mi stacili i zkusenosti ne primo s touto deskou ale s chipsetem nF590 i z desek od jinych vyrobcu, hlavne jestli je OC friendly...
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prosím potřeboval bych poradit...ještě tuhle desku nemám doma, ale trápí mě problém s výběrem chladiče na CPU, nejdřív jsem chtěl AC Freezera 64 Pro, ale pak jsem se rozhod, pro něco luxusnějšího co by si tahle deska zasloužila víc...tak jsem přemejšlel nad Scythe Ninjou, ale ten nemá úchyt kompatibilní s AM2 podle jedný stránky, tak jsem se rozhod pro Scythe Mine, ale bojim se hrozně aby se na tu desku vešel, protože jedno to chladící žebrování je asi ne ani 3 cm od patice, což se mi zdá docela blízko a bojim se aby se tam vešli heatpipes toho chladiče :(

Proto prosím někdo poraďte jaký máte zkušenosti s jakýma chladičema na týhle desce, abych měl jistotu, díky moc.
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Za 3 tydny jak spadnou ceny procesoru AMD si tuto desku spolu s X2 3800+ AM2 koupim. Docetl jsem se, ze Scythe Ninja Plus bude v revizi B, kdy uz bude podporovat AM2, takze bud uz se za ty 3 tydny bude prodavat, nebo zatim nejakej ten patek vydrzim s origos a pak si ho jen dokoupim...
Základní deska: ASUS P8Z68-V PRO | Procesor: Intel Core i7-2600K | Chladič: Noctua NH-D14 | RAM: GEIL 16GB DDR3 1333MHz CL9 | Grafická karta: Gainward GeForce GTX780 Phantom GLH | Zvuková karta: Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional | Case: Cooler Master Cosmos 1000 | Zdroj: Cooler Master Silent Pro Gold Active 1000W | Monitor LCD: 24" DELL U2412M | Sluchátka: Sennheiser HD 555
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Já budu mít tudle desku ( s ostatníma komponentama) už teď 10.7. doma, takže pak snad trochu poreferuju o nějakejch bližších vlastnostech, ale nakonec jsem si vybral Scythe Mine 1000, což taky není špatná volba a navíc pasuje i na AM2...
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Emulgathor píše:Já budu mít tudle desku ( s ostatníma komponentama) už teď 10.7. doma, takže pak snad trochu poreferuju o nějakejch bližších vlastnostech, ale nakonec jsem si vybral Scythe Mine 1000, což taky není špatná volba a navíc pasuje i na AM2...
Jakou si do toho koupis pamet?

Ja jsem si vybral tuto, test pameti je zde. Podarilo se jim tu pamet dostat az na 1016MHz (fsb 254) pri zachovani casovani(!!), coz jelikoz chci tu X2 3800+ pretocit na 2,5GHz (fsb 250), bych mohl mit tu pamet s cpu synchro ;)
Základní deska: ASUS P8Z68-V PRO | Procesor: Intel Core i7-2600K | Chladič: Noctua NH-D14 | RAM: GEIL 16GB DDR3 1333MHz CL9 | Grafická karta: Gainward GeForce GTX780 Phantom GLH | Zvuková karta: Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional | Case: Cooler Master Cosmos 1000 | Zdroj: Cooler Master Silent Pro Gold Active 1000W | Monitor LCD: 24" DELL U2412M | Sluchátka: Sennheiser HD 555
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

michpo píše: Ja jsem si vybral tuto, test pameti je zde. Podarilo se jim tu pamet dostat az na 1016MHz (fsb 254) pri zachovani casovani(!!), coz jelikoz chci tu X2 3800+ pretocit na 2,5GHz (fsb 250), bych mohl mit tu pamet s cpu synchro ;)
No já zbytek sestavy mám trochu skromnější, takže paměti tam mam Geily kit 2x512MB DDR2 800MHz CL5 který neuvěřitelně zlevnili, tak doufám, že to není na úkor kvality a CPU tam budu mít obyčejnou 3000+(s Scythe Mine plánuju pokořit aspoň 2,6 GHz) ale plánuju do čtvrt roku upgrade, teď bohužel nejsou peníze, protože mi to kupujou rodiče a ty stanovili limit docela nízko, tak sem si vybral good desku s tím, že si v budoucnu za svoje dokoupim adekvátní vybavení...takže Ti s téma paměťma bohužel nepomůžu.
michpo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo »

Emulgathor píše:No já zbytek sestavy mám trochu skromnější, takže paměti tam mam Geily kit 2x512MB DDR2 800MHz CL5 který neuvěřitelně zlevnili, tak doufám, že to není na úkor kvality a CPU tam budu mít obyčejnou 3000+(s Scythe Mine plánuju pokořit aspoň 2,6 GHz) ale plánuju do čtvrt roku upgrade, teď bohužel nejsou peníze, protože mi to kupujou rodiče a ty stanovili limit docela nízko, tak sem si vybral good desku s tím, že si v budoucnu za svoje dokoupim adekvátní vybavení...takže Ti s téma paměťma bohužel nepomůžu.
Jasne. Uz se na to tesim. Ale grafiku sem si radeji objednal uz ted, aby se me pak nestalo, ze nebudou, jak to obcas byva...
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Tak co prislo ti to? Jsem zvedavy jaka ta deska bude, chtel bych si ji taky koupit
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

harleymaster píše:Tak co prislo ti to? Jsem zvedavy jaka ta deska bude, chtel bych si ji taky koupit
Komplikace a jenom komplikace, ještě jí doma nemám, měla by mi jí přívízt ségra v pátek, ale jak to bejvá, tak se to určitě zas nějak odloží, tak nebojte, až bude doma, hned poreferuju...
Milinko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milinko »

Hergot, už ji máš?:) To je napínavé jak malé gatě.
Chci si ji koupit také s podobným procíkem a paměťma, ale nechci jí do "neznáma". Taky čekám ještě na Conroe a následné slevnění procíků, v té době snad budou i jiné desky, ale pro zatím je favoritem tady ta.

Díky za jakékoliv zkušenosti.
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Emulgathor píše:...
Stara scythe ninja nepasuje na AM2, ale vysla Scythe Nunja rev.B a ta uz je i na AM2 ;-) :-)
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

2 Emulgathor:ty tvoje ramky CL5 budou pomerne brzda systemu
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

filda2003 píše: Stara scythe ninja nepasuje na AM2, ale vysla Scythe Nunja rev.B a ta uz je i na AM2 ;-) :-)
JJ vim, ale už jsem to změnil na Scythe Mine 1000, kterej pasuje v pohodě...
amd.21 píše:2 Emulgathor:ty tvoje ramky CL5 budou pomerne brzda systemu
Je to možný, ale myslím, že ta frekvence to dost kompenzuje, navíc se pokusim je trochu potrápit a vytáhnout z nich trochu víc, tak uvidim...
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

tak kdyby ses trochu zajimal o amd vis ze casovani je o dost hodne pred frekvenci(treba ddr2-667mhz@cl3 budou vykonnejsi nez ddr2-800mhz@cl5)to plati u amd,u intelu je to presne naopak
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

amd.21 píše:tak kdyby ses trochu zajimal o amd vis ze casovani je o dost hodne pred frekvenci(treba ddr2-667mhz@cl3 budou vykonnejsi nez ddr2-800mhz@cl5)to plati u amd,u intelu je to presne naopak
např. od Geilu takový paměti stojej 2900,- bez DPH , což je sice jen o 400,- víc jak ty moje, ale jak jsem psal, jsem tísněnej prachama a navíc už je pozdě něco měnit...

O AMD se asi moc nezajímám, protože to nevim, ale vim, že asi před dvouma rokama jsem čet nějakej článek možná i tady o technologii pamětí a matně si vzpomínám, že v podstatě rychlost u DDR2 667MHz CL4 je shodná s DDR2 800MHz CL5 ... což je docela logický :)

Ale díky za info, třeba se mi to v budoucnu bude hodit...
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak jí mám doma, jenomže Vám prozatím nemlhu poskytnout žádný zajímavý postřehy, protože jsem měl dvě objednávky, jednu od alfacompu (která už je doma) a jedu od czechcomputeru, kteá ještě nedorazila, kvůli nedostupnost zdroje a pamětí, takže nemůžu nic testovat, taktovat, prostě nic...

Jediný, co můžu říct, že příslušenství je fakt bohatý, dostačující a všechno je řešený moc pěkně a efektivně...dokonce mě překvapila málá příručka jak nainstalovat CPU v češtině :), ale jinak už mám celýho kompa smotovanýho a čekám jenom na zmíněnej zdroj, RAM, mechaniku a pár dalších větráků, včetně Scythe Mine 1000, takže napětí stoupá :)

Doufám, že do tejdne mi to dorazí domů a budu moct už konečně něco přiblížit...
harleymaster
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od harleymaster »

Ja jsem taky objednal,budu mit tuhle desku a procik 3200+,prijde to v pondeli tak jsem na to zvedavej,ale zase nebudu moct poreferovat moc takty budu mit box :( ,zapomel jsem objednat chladic :oops:
chilly
Nováček
Nováček

Příspěvek od chilly »

Tak jsem si ji poridil. V kombinaci s A64 3500+ Orleans a Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400DC) mi to najelo napoprve. Zatim naprosta spokojenost. :-)
Milinko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milinko »

chilly píše:Tak jsem si ji poridil. V kombinaci s A64 3500+ Orleans a Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400DC) mi to najelo napoprve. Zatim naprosta spokojenost. :-)
tak sem co nejdřív napiš prosim svoje zkušenosti, hlavně s taktováním...dík
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“