nVidia Quad SLI: GeForce 7900GX2 / 7950GX2

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

OBR píše:Takze - Mam 7950 doma ......
Muzes to testnout v 3DM 2005?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Butch píše:
OBR píše:Takze - Mam 7950 doma ......
Muzes to testnout v 3DM 2005?
Ve starejch bencich to nema cenu zkouset, vyraznejsi narust vykonu prichazi jedine v novych hrach a pri rozliseni minimalne 1600x1200, na nizsim rozliseni je to stejne vykonne jako 1x 1900XTX, coz se ale da cekat, vyhoda SLI je prave od vysokych rozliseni ...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Další review - Asus EN7950GX2 - GeForce 7950 GX2 http://hothardware.com/viewarticle.aspx ... =841&cid=2
Goldnoob team proud member!
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

Taka otazka, neviem co je spravne, 7950GX2 ma 2 jadra 7900GTX alebo 7900GT, lebo na 2x 7900GTX to vykonovo ani cenovo nesedi, a este kebyze to su 2x 7900GTX ako je mozne ze sa to da uchladit chladicom podobnym co je na 7900GT ? :?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

volkovski píše:Taka otazka, neviem co je spravne, 7950GX2 ma 2 jadra 7900GTX alebo 7900GT, lebo na 2x 7900GTX to vykonovo ani cenovo nesedi, a este kebyze to su 2x 7900GTX ako je mozne ze sa to da uchladit chladicom podobnym co je na 7900GT ? :?
Frekvence to má trošku lepší než GT, ale samozřejmě to nemá dvojnásobnej výkon GTčka.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

volkovski píše:Taka otazka, neviem co je spravne, 7950GX2 ma 2 jadra 7900GTX alebo 7900GT, lebo na 2x 7900GTX to vykonovo ani cenovo nesedi, a este kebyze to su 2x 7900GTX ako je mozne ze sa to da uchladit chladicom podobnym co je na 7900GT ? :?
GT a GTX se liší prakticky pouze takty - a 7950GX2 má takty blíž GT, čili jsou to dvě spojená GTčka
(že jsou to 2 GTX šíří tuším jen RH)
// lukfi byl o fous rychlejší :oops:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

SNowie píše:(že jsou to 2 GTX šíří tuším jen RH)
ale vždyť i v tomhle threadu přiznal že GX2 je pomalejší než GTX SLI (i když s těma procentama se moc netrefil) ale že prej Conroe mu těch 30% zase přidá :-D
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Lukfi píše:
SNowie píše:(že jsou to 2 GTX šíří tuším jen RH)
ale vždyť i v tomhle threadu přiznal že GX2 je pomalejší než GTX SLI (i když s těma procentama se moc netrefil) ale že prej Conroe mu těch 30% zase přidá :-D
pravda :-D už se v těch smyšlenkách přestávám orientovat
však uvidíme - už dopředu si označil 7950GX2 za nejrychlejší kartu planety a conroe za nejrychlejší procesor planety - za chvíli nám zahlásí, že má nejrychlejší komp planety
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

7950 jsou dve GTXka s pomalejsi pameti - GPU jede jako GTX ale pameti jako GT. je to proste hybrid a samozrejme na pamet jako 2x GTX (ikdyz uz je par GT s 512MB)

vykon je vetsi nez GT ve SLI ale menci nez GTX ve sli ale zabere jen jeden PCIe slot a stoji tolik co GTXko takze je to karta s velmi dobrym pomerem cena/vykon.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

wallot píše:7950 jsou dve GTXka s pomalejsi pameti - GPU jede jako GTX ale pameti jako GT. je to proste hybrid a samozrejme na pamet jako 2x GTX (ikdyz uz je par GT s 512MB)

vykon je vetsi nez GT ve SLI ale menci nez GTX ve sli ale zabere jen jeden PCIe slot a stoji tolik co GTXko takze je to karta s velmi dobrym pomerem cena/vykon.
GT - 450/1320
GTX - 650/1600
GX2 - 500/1200
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

musím potvrdit, že 7950GX2 je parametrově hroší jak 7900GTX, ale když funguje je výkonější, bohužel zas tak často to není :( navíc se mi nedaří to rozjet v SLI ... ovladače nepodporují či co ... takže testík mi bude ještě chvíly trvat ... makám :)

//edit opraven překlep :)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pon 3. črc 2006, 20:41, celkem upraveno 1 x.
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

Digitaldoom píše:musím potvrdit, že 7950GX2 je paranmetrovì hroší jak 7950GX2
..prelozi mi to niekto? :dry:
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

Digitaldoom píše:musím potvrdit, že 7950GX2 je paranmetrově hroší jak 7950GX2, ale když funguje je výkonější, bohužel zas tak často to není :( navíc se mi nedaří to rozjet v SLI ... ovladače nepodporují či co ... takže testík mi bude ještě chvíly trvat ... makám :)
dává tohle někomu smysl? :?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

SNowie píše:
Digitaldoom píše:musím potvrdit, že 7950GX2 je paranmetrově hroší jak 7950GX2, ale když funguje je výkonější, bohužel zas tak často to není :( navíc se mi nedaří to rozjet v SLI ... ovladače nepodporují či co ... takže testík mi bude ještě chvíly trvat ... makám :)
dává tohle někomu smysl? :?
Ano, doom se tam přepsal a nejspíše chtěl napsat "horší než 7900GT(X)" ;)

EDIT: http://www.cdr.cz/a/17942 A pak že je prej vodník mrtvej
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Tak jsem to testování dokončil výsledek: http://www.ddworld.cz/content/view/84/32/

Upřímě : Halda potíží, dost drahá záležitost a výsledek žádné zklamání ale ani důvod k oslavám :) teda pokud někdo chce oslavovat to, že NV potřebovala dvě karty na překonání jedné X1900XTX - prosim :) ale tohle se mi nezdá jako dobrý směr ...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Vypadá to, že s Forceware 91.37 se pomalu stává QuadSLI špičkovou záležitostí v high-endu:
http://www.gamepc.com/labs/view_content ... sli&page=6

Prey - Guru3D Demo2 - 1600 x 1200 ( FSAA 4 x AF 8 )

2 x GeForce 7950 GX2 (Quad SLI) 126.2
1 x nVidia GeForce 7950 GX2 49.3
1 x nVidia GeForce 7900 GTX 60.3
1 x nVidia GeForce 7900 GT 50.0
1 x nVidia GeForce 7800 GTX 40.8
1 x ATI Radeon X1900 XTX 52.6
1 x ATI Radeon X1900 XT 50.0

Nicméně s blížící se NVIDIA G80 bych stejně QuadSLI nedoporučoval, prozatím stačí 2x7900GTX či 1x7950GX2..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:bla, bla, bla
No já ti nevím. Jak tak koukám na ostatní grafy zas taková bomba to není. btw je pochopitelný že nVidia v Prey exceluje, protože Prey je OpenGL hra na starém Doom 3 enginu
btw kdo hraje s Quad SLI s 4xAA a 8xAF to asi nemá v hlavě úplně OK.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

radekhulan píše:Vypadá to, že s Forceware 91.37 se pomalu stává QuadSLI špičkovou záležitostí v high-endu.
Ano stává, ale velmi pomalu, protože stále nefunguje všude. Viz. ze stejného testu http://www.gamepc.com/labs/view_content ... li&page=10

edit// Nevím proč spolu nemůžete jednat slušně. Myslím oba dva. To je to takový problém? Mimochodem RH ty máš QuadSLI? Pokud ano okamžitě sklapnu, ale pokud ne, nevím proč Lukfiho urážíš, že porovnává to co neměl?
?
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

hmm promin hulanku, teenager lukfi asi zapomnel, ze ty ses zcela objektivni a nestrannej odbornik, co vse nezaujate a bez predsudku posoudi... taky asi zapomnel, ze ty (coby bohatej anti-teenager) mas doma crossfire x1900xtx a 2x 7950gx2... ze?

mimochodem jsem jedinej kdo si vsiml, ze v testu, co tu ukazal hulanek, ma x1900xt ma vyssi skore nez o polovinu drazsi 7950gx2?

edit: je videt ze nvidia odvedla opravdu spickovou praci a ze quadsli se opravdu vyplati... aned zaplat 17000kc navic abys mel mensi FPS...
http://www.gamepc.com/labs/view_content ... li&page=10
Naposledy upravil(a) axloth dne pát 28. črc 2006, 13:34, celkem upraveno 1 x.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

axloth píše:Mimochodem jsem jedinej kdo si vsiml, ze v testu, co tu ukazal hulanek, ma x1900xt ma vyssi skore nez o polovinu drazsi 7950gx2?
Ne nejsi sám. Všiml jsem si toho také. Jenom mi vrtá hlavou jak je možné, že Dvě karty dávají výkon více než 200% Jedné karty. Já měl za to, že SLI,Quad SLI či CrossFire nemůže dát větší výkon než kolik dá 2*jedna karta... Jedině, že QuadSLI jsou 4 karty., to by to vysvětlovalo, ale i tak je to divné...
?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“