DHCP karneval a pristup pres web. rozhrani na AP 1120
Moderátor: Don
- robobob
- Nováček

-
DHCP karneval a pristup pres web. rozhrani na AP 1120
Od karnevalu jsem mel neverejnou IP adresu.10.70....... Mel jsem nastaven i Ovislink AP 1120. Pak stacilo zadat adresu AP a mohl jsem prochazet nastavenim. Od nejake doby karneval udelal pridelovani IP adresy DHCP . Pokud se chci dostat do AP tak musim nastavit IP adresu a dalsi udaje. Prestane fungovat net. A pak zas obracene. Je to zdlouhave. Neznam jine reseni. Prosim o nejaky napad . Nejsem profik takze prosim o trosku srozumitelne popsany napad. Dik
- ctrl_j
- Začátečník

-
- Bajgy
- Středně pokročilý

- robobob
- Nováček

-
- Melda
- Nováček

-
Vypada to divne.
Pokud mas zapojeni takoveto:
Tak bys mel mit na PC1,2 privatni IP, Ovis bude mit privatni a pak dalsi pridelenou od Karnevalu. Na Ovis se dostanes pres tu privatni...
Pak by jeste byla mozna moznost ze mas Ovis v nakym bridge modu, kdy je jakoby "neviditelny" ale potom bys od Karnevalu dostal IP jak pro PC1 tak pro PC2, jinak bys nemoh na net...
Pokud mas zapojeni takoveto:
Kód: Vybrat vše
Karneval
|
Ovis
|
Hub
| |
PC1 PC2
Pak by jeste byla mozna moznost ze mas Ovis v nakym bridge modu, kdy je jakoby "neviditelny" ale potom bys od Karnevalu dostal IP jak pro PC1 tak pro PC2, jinak bys nemoh na net...
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten modem máš s routerem nebo máš od karnevalu 2 IP, že používáš 2 PC?robobob píše:Za modemem mam hub a dal to jde kabelem primo do pocitace. A druhy pocitac je pripojen z hubu pres ten ovis. Pokud nezrusim DHCP a nezadam puvodni ip t.j.
10.70.....od karnevalu, tak se do ovisu nedostanu. Doufam ze to ma logiku, ze to pisu spravne.
BTW: Proč potřebuješ tak často do nastavení toho ovise?
Toshiba Satellite
- robobob
- Nováček

-
Zapojene to mam takto
Karneval - hub -vystup c.1--- PC1***** vystup c.2 -AP------AP ---PC2
O PC 1 mi nejde, ten je mimo muj zajem. Me je PC2. A proc potrebuji do nastaveni casto lezt. Protoze mi cas od casu zamrzne net na PC2. Vzdalenost mezi obema ap je cca 15-20m. A pak nasleduje proces: Restart AP1, pokud to nepomuze,tak vypnuti kab. modemu, hubu, a AP1. A v opacnem poradi zapnuti. Toto zelezo nemam doma, je v jinem teritoriu.A pak jako posleni restart AP 1,ktere mam na svem okne. Anteny mam ty co byli u toho. Nevim proc to dela. Udela to tak jednou do tydne. A pokud se dostanu do AP, jednoho ci druheho, tak se timto da zjistit kterym to je.Na dalku restart.Obe AP jsou na okenim parapetu. Uz jsem uvazoval ze zakoupim nejake smerovky s umistim v uctive vzdalenosti od zeme,kvuli zlodejum, aby na sebe videli.
PC1 s netem problem nema.Takze modemem to asi nebude.
O PC 1 mi nejde, ten je mimo muj zajem. Me je PC2. A proc potrebuji do nastaveni casto lezt. Protoze mi cas od casu zamrzne net na PC2. Vzdalenost mezi obema ap je cca 15-20m. A pak nasleduje proces: Restart AP1, pokud to nepomuze,tak vypnuti kab. modemu, hubu, a AP1. A v opacnem poradi zapnuti. Toto zelezo nemam doma, je v jinem teritoriu.A pak jako posleni restart AP 1,ktere mam na svem okne. Anteny mam ty co byli u toho. Nevim proc to dela. Udela to tak jednou do tydne. A pokud se dostanu do AP, jednoho ci druheho, tak se timto da zjistit kterym to je.Na dalku restart.Obe AP jsou na okenim parapetu. Uz jsem uvazoval ze zakoupim nejake smerovky s umistim v uctive vzdalenosti od zeme,kvuli zlodejum, aby na sebe videli.
- lexik
- Začátečník

-
Já mám Karneval a mám to takto:
Na síťové kartě mám nastaveno přídělování adresy, masky a brány podle DHCP, DNS také (můžeš i staticky DNS1:81.27.192.33 a DNS2:81.27.192.97).
Na další záložce téže síťové karty mám druhou IP statickou 192.168.100.101, maska 255.255.255.0, brána žádná.
Normálně to chodí. Tu statickou adresu mám takto zvolenou, protože karnevalácký modem Motorola má svoje webové rozhraní na adrese 192.168.100.1 a potřebuji se tam někdy dostat.
Ty by si mohl nastavit Ovislinka (jeho webový rozhraní) na třeba 192.168.100.102. Tato adresa může být jiná než IP adresy přidělené Karnevalem - to mám taky vyzkoušené - aspoň se ti tam ostatní počítače nedostanou, ty který nebudou mít dvě adresy na síťovce. Ten Ovislink sice nemám, ale dvoum kámošům jsem to takle poradil, jeden má 1120 a druhý ten novější, oboum to takto chodí. Já mám tedy taky WiFi, ale D-Linka a trošku složitějc.
Na síťové kartě mám nastaveno přídělování adresy, masky a brány podle DHCP, DNS také (můžeš i staticky DNS1:81.27.192.33 a DNS2:81.27.192.97).
Na další záložce téže síťové karty mám druhou IP statickou 192.168.100.101, maska 255.255.255.0, brána žádná.
Normálně to chodí. Tu statickou adresu mám takto zvolenou, protože karnevalácký modem Motorola má svoje webové rozhraní na adrese 192.168.100.1 a potřebuji se tam někdy dostat.
Ty by si mohl nastavit Ovislinka (jeho webový rozhraní) na třeba 192.168.100.102. Tato adresa může být jiná než IP adresy přidělené Karnevalem - to mám taky vyzkoušené - aspoň se ti tam ostatní počítače nedostanou, ty který nebudou mít dvě adresy na síťovce. Ten Ovislink sice nemám, ale dvoum kámošům jsem to takle poradil, jeden má 1120 a druhý ten novější, oboum to takto chodí. Já mám tedy taky WiFi, ale D-Linka a trošku složitějc.
- pavduf
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ap se kousnou při slabém signálu, což může dělat při různích klimatických podmínách, případně nějakým rušením. Zkus si pořídit prodlužovací koaxiál (třeba 1m) a ty malé anténky umístit ven za okno. Mělo by se to zlepšit.robobob píše:Zapojene to mam takto
Toshiba Satellite