DHCP karneval a pristup pres web. rozhrani na AP 1120

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
robobob
Nováček
Nováček

DHCP karneval a pristup pres web. rozhrani na AP 1120

Příspěvek od robobob »

Od karnevalu jsem mel neverejnou IP adresu.10.70....... Mel jsem nastaven i Ovislink AP 1120. Pak stacilo zadat adresu AP a mohl jsem prochazet nastavenim. Od nejake doby karneval udelal pridelovani IP adresy DHCP . Pokud se chci dostat do AP tak musim nastavit IP adresu a dalsi udaje. Prestane fungovat net. A pak zas obracene. Je to zdlouhave. Neznam jine reseni. Prosim o nejaky napad . Nejsem profik takze prosim o trosku srozumitelne popsany napad. Dik
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Pripojeni do karnevalu mas na routeru pres DHCP, cili bez IP ok. Ale mas prece vytvorenou lokalni sit za tim routerem, ktery ma snad svoji adresu.
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

muzes si na jedne sitovce poridit vice IP adres.
Problem je, ze pokud mas pridelovane IP adresy pres DHCP Windowsy to nepovoli.
Dalsim resenim je poridit si za par korun dalsi sitovku do PC a tou ovladat ten Ovis. (nevyhoda je ze budes potrebovat dalsi port ve switchi.
Toshiba Tecra A6
robobob
Nováček
Nováček

Příspěvek od robobob »

Za modemem mam hub a dal to jde kabelem primo do pocitace. A druhy pocitac je pripojen z hubu pres ten ovis. Pokud nezrusim DHCP a nezadam puvodni ip t.j.
10.70.....od karnevalu, tak se do ovisu nedostanu. Doufam ze to ma logiku, ze to pisu spravne.
Melda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Melda »

Vypada to divne.

Pokud mas zapojeni takoveto:

Kód: Vybrat vše

Karneval
   |
   Ovis
   |
   Hub
   |  |
  PC1 PC2
Tak bys mel mit na PC1,2 privatni IP, Ovis bude mit privatni a pak dalsi pridelenou od Karnevalu. Na Ovis se dostanes pres tu privatni...

Pak by jeste byla mozna moznost ze mas Ovis v nakym bridge modu, kdy je jakoby "neviditelny" ale potom bys od Karnevalu dostal IP jak pro PC1 tak pro PC2, jinak bys nemoh na net...
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

robobob píše:Za modemem mam hub a dal to jde kabelem primo do pocitace. A druhy pocitac je pripojen z hubu pres ten ovis. Pokud nezrusim DHCP a nezadam puvodni ip t.j.
10.70.....od karnevalu, tak se do ovisu nedostanu. Doufam ze to ma logiku, ze to pisu spravne.
Ten modem máš s routerem nebo máš od karnevalu 2 IP, že používáš 2 PC?

BTW: Proč potřebuješ tak často do nastavení toho ovise?
Toshiba Satellite
robobob
Nováček
Nováček

Příspěvek od robobob »

Zapojene to mam takto

Karneval - hub -vystup c.1--- PC1***** vystup c.2 -AP------AP ---PC2

O PC 1 mi nejde, ten je mimo muj zajem. Me je PC2. A proc potrebuji do nastaveni casto lezt. Protoze mi cas od casu zamrzne net na PC2. Vzdalenost mezi obema ap je cca 15-20m. A pak nasleduje proces: Restart AP1, pokud to nepomuze,tak vypnuti kab. modemu, hubu, a AP1. A v opacnem poradi zapnuti. Toto zelezo nemam doma, je v jinem teritoriu.A pak jako posleni restart AP 1,ktere mam na svem okne. Anteny mam ty co byli u toho. Nevim proc to dela. Udela to tak jednou do tydne. A pokud se dostanu do AP, jednoho ci druheho, tak se timto da zjistit kterym to je.Na dalku restart.Obe AP jsou na okenim parapetu. Uz jsem uvazoval ze zakoupim nejake smerovky s umistim v uctive vzdalenosti od zeme,kvuli zlodejum, aby na sebe videli.
PC1 s netem problem nema.Takze modemem to asi nebude.
lexik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lexik »

Já mám Karneval a mám to takto:

Na síťové kartě mám nastaveno přídělování adresy, masky a brány podle DHCP, DNS také (můžeš i staticky DNS1:81.27.192.33 a DNS2:81.27.192.97).
Na další záložce téže síťové karty mám druhou IP statickou 192.168.100.101, maska 255.255.255.0, brána žádná.
Normálně to chodí. Tu statickou adresu mám takto zvolenou, protože karnevalácký modem Motorola má svoje webové rozhraní na adrese 192.168.100.1 a potřebuji se tam někdy dostat.
Ty by si mohl nastavit Ovislinka (jeho webový rozhraní) na třeba 192.168.100.102. Tato adresa může být jiná než IP adresy přidělené Karnevalem - to mám taky vyzkoušené - aspoň se ti tam ostatní počítače nedostanou, ty který nebudou mít dvě adresy na síťovce. Ten Ovislink sice nemám, ale dvoum kámošům jsem to takle poradil, jeden má 1120 a druhý ten novější, oboum to takto chodí. Já mám tedy taky WiFi, ale D-Linka a trošku složitějc.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

robobob píše:Zapojene to mam takto

Karneval - hub -vystup c.1--- PC1***** vystup c.2 -AP------AP ---PC2

O PC 1 mi nejde, ten je mimo muj zajem. Me je PC2. A proc potrebuji do nastaveni casto lezt. Protoze mi cas od casu zamrzne net na PC2. Vzdalenost mezi obema ap je cca 15-20m. A pak nasleduje proces: Restart AP1, pokud to nepomuze,tak vypnuti kab. modemu, hubu, a AP1. A v opacnem poradi zapnuti. Toto zelezo nemam doma, je v jinem teritoriu.A pak jako posleni restart AP 1,ktere mam na svem okne. Anteny mam ty co byli u toho. Nevim proc to dela. Udela to tak jednou do tydne. A pokud se dostanu do AP, jednoho ci druheho, tak se timto da zjistit kterym to je.Na dalku restart.Obe AP jsou na okenim parapetu. Uz jsem uvazoval ze zakoupim nejake smerovky s umistim v uctive vzdalenosti od zeme,kvuli zlodejum, aby na sebe videli.
PC1 s netem problem nema.Takze modemem to asi nebude.
Ap se kousnou při slabém signálu, což může dělat při různích klimatických podmínách, případně nějakým rušením. Zkus si pořídit prodlužovací koaxiál (třeba 1m) a ty malé anténky umístit ven za okno. Mělo by se to zlepšit.
Toshiba Satellite
robobob
Nováček
Nováček

Příspěvek od robobob »

Tak jsem na zalozce alternativni konfigurace napsal ip adresu a a masku site. A nic, porad to nejde, ip adresu jsem napsal tu co jsem mel puvodne u karnevalu. A predtim to slo. Nemate nekdo napad?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“