Záhada v síti mezi dvema PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
8ndra
Nováček
Nováček

Záhada v síti mezi dvema PC

Příspěvek od 8ndra »

Mam 2 Pc jedno s win 2000prof. a druhy s win XPprof. Spojeny to je Lan kabelem. V obou mam stejny IP (mimo posledniho cisla), stejnou masku podsite, stejnou pracovni skupinu a rozdilny nazvy pocitacu. Kdyz v Okolnich pocitacich chci otevrit tu skupinu, tak mi pise ze nemam dostatecny opravneni pro tento server. Pritom mam v obou Pc sdílenou slozku. Co stim? !!pomoc!! :x
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

My computers-tools-view-use simple file sharing/zaskrtni/-restart
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

NEPOMAHA. Ne tech win2000 to vubec neni, a na XP to bylo zeškrtlý, skousel sem to odskrtavat a zase zaskrtavat, ale nepomohlo to. :(
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ak je to mozne tak 2000ku vymen za XP mne to tiez nikdy nechodi ked je to hentak.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

win2k tohle nemají, tam je jediná šance buď povolit účet Guesta a přidat ho do uživatelů, kteří mají právo na danou sdílenou položku nebo přidat na mašinu s Win2k stejnej účet (login, heslo) jako je na WinXP
odbráceně (z Win2K na XP) by to pří použití zjednodušeného sdílení neměl být problém
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

martin850 píše:ak je to mozne tak 2000ku vymen za XP mne to tiez nikdy nechodi ked je to hentak.
Možný to nebylo, ale z mnoha důvodů (né že bych z toho byl nadšenej) sem XP vyměnil za 2000, mam je 5 minut, tak se stim nak poperu. Dík za rady.
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

tak uz mam problem aj ja. vcera som riesil internet a vymenil som wifi kartu.
nastavil som ho ako zdielany/net/ a na dalsich 5*pc to facha ale problem nastal tam ze z mojho pc sa nedokazem pripojit na ziadny iny,ani ich nevidim v sieti, ziadny ping, ale net z mojo pc zdielat ide.
uz si s tym neviem poradit. skusal som vsetko nastavenie IP, prebehol Wizard, rovnake meno siete, povoleny simple sharing a nic!
nevie niekto co stym?
C2D 72003,2GHz,GA EP35DS4,ATI 5770 Vapor-X,A-DATA 2*2Gb Viesta,WD 640GB AAKS,Seasonic 520W
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

ja sem nekde v konfiguraci sitovky nastavil "plně duplexní" nebo neco podobnyho. a taky nesmim mit sdilenej net, aby se videli aspon ty pocitace :x pekne mne to sere a nevim jak jinak sdilet net, ale je to dostdulezity - takze primam rady :wink:
DRACUL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DRACUL »

mne sa pc medzi sebou vidia aspon tie okrem mojho
8ndra
Nováček
Nováček

Příspěvek od 8ndra »

mne uz taky, ale nevim jak s tim netem :x kdyz hodam sdilet, tak tak mi nejde ani mistni sit :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“