Full HD přehrávání

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Full HD přehrávání

Příspěvek od Haski »

Mam video DJ Tiesto v rozlišení 1920x1088 HDTV a 4 PC, kde jsem to zkousel. Nevíte kde je problem??

CPU 100%a trhaný zvuk a video:
DTop: AthlonXP TBred 1700+ @2,3GHz, 1GB RAM, ATIX1600PRO 256MB, NForce2Ultra400
NB: Sempron 3000+ 1,8GHz, 512MB RAM, ATI X700 128MB, ATI Xpress200

CPU 70-90% plynulé:
DTop: Pentium Xeon 3GHz, 3GB RAM, Quatro FX3450
NB: Pentium M 1,6GHz, 768MB RAM, iGMA900, i915
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

že by kodeky?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

za A jsou potreba poradne kodeky jelikoz s nekterymi to opravdu jede pomaleji, za B je potreba poradny CPU nebo grafika co akceleruje h.264

obzlast 1080p je narocne tak to proste je.

ja zatim nejlepsi zkousel 720p a jede mi CPU na 50% viz podpis tezko ale rict jestli pomaha grafika ktera by to umet mela ale podle me jo. jinou nemam abych to vyzkousel

//ono by stacilo na vyzkouseni starsi ovladace ale na to sem moc linej

// a ty druhe dve CPU co pises jsou mnohem vykonejsi nez ty prvni
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Urcite to bude kodekama.. bejvaj s tim casto problemy.. btw: pro 1080p je doporuceny 3GHz procesor, coz je mozna trosku nadsazene, nicmene i tak by to video mel minimalne ten Xeon davat bez sebemensiho zavahani..
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Maxtor píše:Urcite to bude kodekama.. bejvaj s tim casto problemy.. btw: pro 1080p je doporuceny 3GHz procesor, coz je mozna trosku nadsazene, nicmene i tak by to video mel minimalne ten Xeon davat bez sebemensiho zavahani..
xeon to dava na 70-90% zateze bez cukani coz je odpovidajici takze to neni kodekama ale slabym CPU u varianty s AXP a Sempronem
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..jo takhleee... ted jsem si toho teprve vsiml..
..no.. tak to je jasny.. je sice fakt, ze uz jsem videl HD video bezet i na slabsich strojich, ale je fakt, ze obcas taky ne.. kodeky na to vliv maji.. ten AXP by to jeste nejak davat mozna mohl..
..ale jinak.. mas pravdu.. je to tedy tim CPU..
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Maxtor píše:..jo takhleee... ted jsem si toho teprve vsiml..
..no.. tak to je jasny.. je sice fakt, ze uz jsem videl HD video bezet i na slabsich strojich, ale je fakt, ze obcas taky ne.. kodeky na to vliv maji.. ten AXP by to jeste nejak davat mozna mohl..
..ale jinak.. mas pravdu.. je to tedy tim CPU..
:razz: taky jsem si to musel nekolikrat precist abych to pochopil tak jak to autor myslel :twisted:

2Haski - zkus si stahnout naky demo HD videa v mencim rozliseni treba 720p a uvidis jak to pobezi

jinak co se tyce kodeku osobne pouzivam Matroska full pack a vse je v pohode
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Omlouvám se, že jsem otázku specifikoval nazačátku.

Nicméně děkuji za odpovědi, zkusím stáhnout ty kodeky.
Poloviční HD mi zatěžuje CPU na AthlonXP myslim tak 70-80% , sem tam trhanec. Jeste to vse zkusim a napiši.
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

Vidím, že máš X1600Pro - zkontroluj jestli máš zapnuté FastWrites, bez FW se full HD video trhá (ale mám pocit, že jen video, zvuk je ok), s FW je naprosto plynulé (P4 3,6 GHz, 1GB RAM, MPC+ffdshow by videomixer9). Došel sem na to tak, že sem instaloval Omega drivery - dal sem FW off (jak doporučuje Omegadrive) a pak sem se divil proč je to video tak trhané. Po zapnutí FW je to v pohodě.
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Takze jsem zkousel na mym AthlonXP video 1080p coz je rozliseni 1440x CPU bylo na 80-90% a vše plynule. 720p bylo na 70-80%, plynule.
Codeky Matroska full pack jsem take zkousel, a vse pri starem.... rozliseni 1920xbylo lehce trhane, hlavne zvuk a s nim pak i video. Vubec nepomohlo ani pretaktovani AthlonXP na 2,4GHz a stejne prehravani bylo i na 2,2GHz.

Kamoš má Barton 1,9GHz 2600+ nonOC, 1,5GB RAM, KT600, NV5700U a trha mu to krapet vice.

Neco mi rika, ze AMD na tom bude s prehravanim trochu hure nez Intel.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. to je docela mozny.. na tyhle pametovy prenosy byl intel vzdycky trochu lepsi.. no.. ale jinaky ty vysledky vcelku sedej..
Haski
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haski »

Takze jsem to zkousel jeste jednou na 3GHz Xeonu a vytizeni CPU je na 40-60%, predtim to CPU jeste neco makalo.

Tak teoreticky, nemuze byt ba vine treba integrovana zvukovka Realtek ALC6xx, ktera je vsude tam, kde to dela neplechu??
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Haski píše:Tak teoreticky, nemuze byt ba vine treba integrovana zvukovka Realtek ALC6xx, ktera je vsude tam, kde to dela neplechu??
Může, ale nemusí...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

tohle rozliseni je opravdu narocne a graficke karty od ATI ktere ho akceleruji jsou az x1800 a vyssi.... a na CPU je to extremne narocne, .... na tohle staci jen nainstalovat power DVD 6 a tam ten kodek tusim je.. jinak je jeste ve WMP 10.. CPU pod 3GHz to nema bez pomoci grafiky sanci zvladnout
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

palda píše:tohle rozliseni je opravdu narocne a graficke karty od ATI ktere ho akceleruji jsou az x1800 a vyssi.... a na CPU je to extremne narocne, .... na tohle staci jen nainstalovat power DVD 6 a tam ten kodek tusim je.. jinak je jeste ve WMP 10.. CPU pod 3GHz to nema bez pomoci grafiky sanci zvladnout
To je fakt... Já mám 3 GHz Northwooda a 6800 Ultra AGP (tudíž s vadnou akcelerací videa) a 1080p dávám plynule, ale mám to těsně... A to musím vypnout veškerej postprocessing ve FFDshow. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

mimochodem se zvukovou kartou to nesouvisi, jde jen o to ze procesor je tak vytizeny ze dochazi i k zasekavani zvuku (proste nestiha), prestoze zvuk ma ve videu vyssi prioritu (vsimnete si ze at jde o cokoliv, tak se nejdrive seka video, po te az zvuk).. mam dojem ze to souvisi i s bufferem zvukove karty atd.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Tak jsem konecne splasil 1080p na vyzkouseni a jede mi CPU na 65-70% a vse uplne v pohode sestava viz podpis
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

wallot píše:Tak jsem konecne splasil 1080p na vyzkouseni a jede mi CPU na 65-70% a vse uplne v pohode sestava viz podpis
to tak odpovida zatizeni kdyz pomaha graficka karta. mam to podobne (pri prehravani se da normalne prohlizet web atd)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“