ATi Radeon X1900XT/XTX (R580) - info, testy, recenze #2

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
SNowie
Začátečník
Začátečník

Re: koupe - nerozhodnost

Příspěvek od SNowie »

raidis píše:ahoj vsichni, ponevadz nemam dostatek penez a hledam levnov variantum, ktera je vykonna nasel jsem si zajimavy kousek od ATI a to presne Club-3D ATI X1900XT, nevim vsak jake to bude, Club-3D je pro me celkem neznama firma, s timto kouskem mam urcite v planu taktovani+flashovani biosu abych dostal XTX, zajima me teda jestli byste mi nemohli rict co si o tomto kousku uprimne myslite, predem diky vsem za reakce, kazdou radu ocenim. :-D

tady je odkaz na stranku:

http://www.ceskepocitace.cz/inc/info.php?idzbozi=VGC24
Club-3D je spíš takový noname ... btw chtěl bych mít podobný nedostatek peněz jako ty :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

raidis: Club 3D grafické karty s čipy ATi nevyrábí, ale kupuje od PC-Partner (tj v podstatě Sapphire) a od TUL (tj. vlastně PowerColor). High-endové modely bývají v pohodě, levnější jsou kvalitativně proměnlivé. Jinak u Clubu je hodně velký kvalitativní rozdíl mezi kartami s čipy ATi a nVidia, protože každé vyrábí jiný výrobce a ten výrobce, co pro Club 3D vyrábí GeForce stojí skutečně za houby (mizerné výstupní filtry = špatná kvalita obrazového výstupu). U Radeonů to ale bývá OK.

/edit: tady jsem našel Sapphire jen o 500Kč dražší
Nejlepší moderátor ve výslužbě
raidis
Nováček
Nováček

ATI

Příspěvek od raidis »

Diky moc NO-Xi, kartu jsem si hned obednal! Krasna cena a hlavne je to Sapphire!! Uz jsem mel strach, ze se snad neco za lidskou cenu nenajde! Uz se tesim az to prijde.

Jeste jednou diky :oops:
raidis
Nováček
Nováček

bios

Příspěvek od raidis »

Prosim kde si mam stahnout nejnovejsi biosy, abych mohl prehrat na kartu? chtel bych udelat X1900XT@XTX, jak jsem hledal tak jsem nenasel. Diky
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Re: ATI

Příspěvek od Pawlis »

raidis píše:Diky moc NO-Xi, kartu jsem si hned obednal! Krasna cena a hlavne je to Sapphire!! Uz jsem mel strach, ze se snad neco za lidskou cenu nenajde! Uz se tesim az to prijde.

No moc bych nejasal, to ze je Sapphire neznamena, ze pujde skvele taktovat.
raidis
Nováček
Nováček

bios

Příspěvek od raidis »

to mas sice pravdu, ale spoleham na to, celkem hodne lidi s timto kouskem udelali hodne dobre veci(teda testy co jsem videl na PCT), muzes mi ale poradit, kde muzu najit ty BIOSY? diky predem
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

v clanku na PCT si precti jak kartu taktovat a prehrat ...
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Re: bios

Příspěvek od Pawlis »

raidis píše:to mas sice pravdu, ale spoleham na to, celkem hodne lidi s timto kouskem udelali hodne dobre veci(teda testy co jsem videl na PCT), muzes mi ale poradit, kde muzu najit ty BIOSY? diky predem
Bejt tebou tak beru HIS s chlazenim IceQ3 a mas vystarano, ver mi, ze ten chladic na Safirce dela bordel jak svin, kdyz ho dam na plny otacky, tak je slyset dole pod schodama. Mati se me jednou ptala proc porad vysavam. :sad: Tech par kc se jiste vyplati, neprijdes o sluch. :wink:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI

Příspěvek od Meridius »

raidis píše:Diky moc NO-Xi, kartu jsem si hned obednal! Krasna cena a hlavne je to Sapphire!! Uz jsem mel strach, ze se snad neco za lidskou cenu nenajde! Uz se tesim az to prijde.

http://eshop.kak.cz/zbozi/gak320-sapphi ... karta-512/

už je asi pozdě...no ale
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

1900XT a zdroj

Příspěvek od Amon-Ra »

Nevíte jestli mi na tuhle grafiku bude stačit zdroj Fortron FSP400-60THN-P?
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Z tyhle ceny jsem malem spadnul ze zidle!!!
1900XT 512MB 10786Kc!!! s D
http://eshop.pocitacepoddohledem.cz/?Mo ... tiId=18780
Mac...
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

a ako bonus mikina sapphire za korunu :)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Čau,chci si koupit Radeon 1900XT a mám v kompu 400W zdroj.Bude mi stačit nebo si mám pro jistotu koupit silnější?Díky.
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | DELL Ultrasharp U2515H | Windows 11 Pro 64bit
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Dotazy na zdroj se řeší zde. Zeptej se tam a nezapomeň uvést značku a parametry zdroje.
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

hi mam A64 3000+ na 2250mhz a chystam kupovat 1900XT, neni ten procak na to pomalej, bo je to v poho ?
i5-2500K 3,4 GHz, 8GB ram, GTX 1060 6GB, Sound Blaster X-Fi
tnema
Začátečník
Začátečník

HDR+AA In Action with ATI's Radeon X1800/X1900s

Příspěvek od tnema »

TUDLE RECENZI
necht si projde urco kazdej, kdo dnes hraje bez AAAF apod. ze, a at si kazdej premeri zda mu min. 3000kc (1800 vs 1900) stoji za 2 snimky navic ;-)
Fakt skvely review
Obrázek
Obrázek
ntb lenovo i5/1660Ti
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Trebas ani ne..
In our outdoors testing the Radeon X1900 XTX saw a performance dropoff of nearly 30% while the Radeon X1800 XT took at performance hit of 21% once HDR+AA was enabled.Takze 10000kc za xt nebo 7000kc za 1800xt?.Je to presne tech 30% :)
Mac...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HDR+AA In Action with ATI's Radeon X1800/X1900s

Příspěvek od no-X »

tnema píše:TUDLE RECENZI
necht si projde urco kazdej, kdo dnes hraje bez AAAF apod. ze, a at si kazdej premeri zda mu min. 3000kc (1800 vs 1900) stoji za 2 snimky navic ;-)
Fakt skvely review
Budeme dělat závěry z jednoho testu jedné hry? :) Určitě ne. Podívej se na nějakou recenzi z více her s průměrem; rozdíl bývá v průměru kolem 20%, což je vcelku dost na to, že se karty jinak téměř neliší rychlostí jádra ani pamětí a veškerý tento výkon pochází pouze z vyššího počtu ALUs v jádře.
raidis
Nováček
Nováček

crossfire

Příspěvek od raidis »

Chtel jsem se zeptat, teoreticky, kdybych si koupil 2xSapphire 1900XT a chtel je dat do crossfire, musim mit jednu kartu Master, kterou jsem ale nevidel, jsou pouze crossfire ready, a ted napad: vzal bych jednu kartu a dal bych tam bios (prehral) Master karty a druhou bych nechal, myslite ze by mi to jelo? Treba uz to nekoho napadlo, ale nikdy jsem nic takoveho necetl, diky za kazdy nazor. :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Karty jsou hardwarově odlišné, takže těžko.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“