7800GS (AGP) vs. 7600GT (PCIe) - srovnani vykonu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Thellwin píše:No, spěje to na SD :roll:

Ale když už s tím Hlupak začal, tak já si dovolím citovat co přesně jsem mu napsal :)
Hlupak PCT 12.5.2006 12:40:52 koupil tu 7800GS+ :-[

Hlupak PCT 12.5.2006 12:41:20 za ty penize , kdyz ted na to myslim (350Ł) sem mohl mit MOBO+ Opterona 144+
nejakou GPU

Thellwin 12.5.2006 12:41:24 Jo takhle ... no udělal jsi kravinu

Thellwin 12.5.2006 12:42:14 350 Liber by melo bejt neco kolem 15000 a kdyz si vemes ze 7900GT do PCI-E stoji
u nas v CR kolem 9000
no aproc jsi to nedokoncil?
ikdyz i s tohohle jasne vypliva ze:
zbylo by 6000Kc a z 6000Kc koupit dobe MOBO+CPU+ramky+HDD +cgladic+grafikachladic= vic jak 6000.
take sji mi to rekl, ze agp je stale vpohode. :)
nechce rozvadet flame, jestli to tak nebylo.
jj je mi lito JXP, ze se to dostava do tehle koncu aspeje to na SD,diky jednomu clovekovovi( ano clovekovovi) ktery jede stale tou svoji( jak jiny zde Italie rlz :lol: )
jeste bych doplnil ze nas rozhovor se tykal GS+ ktera byla v te dobe o dost drazsi nez GS a taktez ceny sli nyni dolu
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

hlupak píše:no aproc jsi to nedokoncil? ... take sji mi to rekl, ze agp je stale vpohode. Smile
Snad nebude nutné tady postovat celou naší ICQ komunikaci, ale ve zkratce - řekl jsi, že jsi tu GK dostal jako dárek a začal jsi uvažovat o prodeji s tím, že by jsi koupil něco an PCIe. Já jsem řekl, že bych se na to teď vykašlal a počkal s čím přijde Conroe s dovětkem, že tvoje současná sestava s tou 7800GS+ je dobrá a že vyhazovat teď peníze za Opterona (třeba) je podle mě hloupost :)

No a jsme dost OT

:roll:
Goldnoob team proud member!
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Hehe me uz je to fuk.7600GT je i v 1600x1200 stejne vykona jako 7800GS.V 1600x1200+AA+AF prohraje s GT s GS o 5-10%.7800GS za 7800Kc versus 7600GS+GS za 3800-4500kc) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38486 .Supr chladic v cene.Rychlejsi pameti nez GT.Bomba.Neni to snad kazdymu jasny?Karta je 50% drazsi a jen 5-10% vykonejsi.Uzasny padam na zadek z toho vykonu.
V dredu o 1600XT slo o to,ze pan uzivatel shani neexistujici AGP verzi.Radim mu zmen MB na PCI-E za smesny cenovy doplatek a kup pcie x1600xt(3700Kc) a hotovo.Boze ja uz fakt nevim.Nebo mu radis aby dal 7800Kc za 7800GS?.Proste tam kde je mozny radim lidem aby presli.
7800GS za 7800Kc ma podoby vykon jako 7600GS(GST) za 3900-4500Kc.Ano uz odvolavam to ze je 7600GS/GST rychlejsi.Neni.Jen jen o 10% pomalejsi.Navic v max.rozliseni s aa+af.Jaka hanba pro kartu o 50% levnejsi.
7800GS za 7800Kc versus x1800xt(gt)7900GT za 6890Kc-7200.Tyto karty reknou kdykoli 7800GS papa.Vykon cca 50-60% vyssi.Jeste k tomu o 1000Kc nizsi cenu.Mozna GS+ za 11-12000Kc ma sanci konkurovat.Proti ni muzu nasadit 1900XT za 11,5-12000,ktera je o 30-40% rychlejsi.Takhle to mam postaveny ja.:)
hlupak píše: co sem porad pletes cenu?
kdyz jsem tenkrat premysle, mel jsme kartu doma( dostal sem ji stale 350£, ted stoji £281.94 Including VAT at 17.5%). treba je to porad jeste na TEBe dost penez,ale.
Ne neni opravdu dekuji za takovou cenu ne.:blee:
hlupak píše: mohu zustat stale u sveho P4( prescot 3G --->3.52 236FSBzatim) netopi( tolik) cod2 davam s full detailama a Extra texturama s dir9, aa4 shadow on atd,(+vlastni config) proste co to jde porad 90-120FSP
Fakt 90-120fps?Pri 800x600 ne?Pac v 1600x1200 ma i 1900XT kolem 50fps :)
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

ale no tak ... uz ...

AGP GK vs. PCIe MB+CPU+RAM+GK .... ver, ze jsou ceny AGP karet dobre spocitany. varianta 1 je ovsem porad levnejsi, ovsem neni zamerena na budoucnost. Varianta 2 je sice lepsi, ale v dnesni dobe taky neni moc rozumna ... (ocekavani Core 2 ... mozna i DX10 grafiky, DDR2 pameti). Kdyz bych secetl rocni investici tak to pro mne vyhodnejsi opravdu nebude.

A krucinal, porad nezapominej, ze se bavime o default taktech ... po OC si troufam tvrdit je situace vyrazne jina ve prospech 7800GS. A pokud ma clovek v AGP solidni grafiku a proda ji tak se mu tim ta investice opet celkem dobre snizi. 6.000 Kc s DPH nepovazuji za premrstenou cenu.

Vezmi prosim tyto fakta konecne na vedomi.
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 6. črc 2006, 01:51, celkem upraveno 1 x.
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

godlike píše:
Fakt 90-120fps?Pri 800x600 ne?Pac v 1600x1200 ma i 1900XT kolem 50fps :)
1280*1024
FPS jak sem psal 91FSP je prumer VSUDE! na brocourtu mam o neco min 85( 85,0-85,0)
na Rhine mam (91,0-125,0)
jasny 0 3000kc levnejsi aukaz mi jak za 3000koupim mobo+cpu+ramky?
a dost uz, je to porad dokola, ty jedes svoji mi mame taky jasno.
( edit malej) na 1024*768 o5vse v max extra textury mam FPS (140.0-189,0) ale ja radi vetsi rozliseni protze 91FPS je postacujici.
Umim dat i 678 na carentanu ve snipu ale kcemu to?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše: AGP GK vs. PCIe MB+CPU+GK .... ver, ze jsou ceny AGP karet dobre spocitany.

Za rok ma tahle karta hodnotu nula.Kdo by ji koupil kdyz se si uz dnes muze vzit AM2 CPU 3000Kc+MB 2500Kc+2x512MB DDR2 2000Kc?Za rok bude mit 1800xt(1900GT ktery jsou sakra lepsi)hodnotu tak 3000Kc.Kdo by chtel za rok do jiz dnes mrtveho AGP investovat?Jen blazen.Myslis ze za rok nekdo koupi 7800GS za 2000-3000Kc?Kdyz si dnes muze poridit komponenty pro AM2 + co ja vim pcie 6600GT(1800Kc) a za rok vzit treba 1900Gt za 3000Kc?Rikam kdo ma AGP MB+A64 nevidim problem prejit za hubicku na pcie.Pokud ty budes cekat jeste rok strasne by me zajimalo za kolik to prodas a koho a jakym zpusobem presvedcis aby vzal tvou sestavu postavenou na s.A.Dnes to jeste z za rozumnej peniz prodas.Za rok nikoliv.
J X P píše: A pokud ma clovek v AGP solidni grafiku a proda ji tak se mu tim ta investice opet celkem dobre snizi. 6.000 Kc s DPH nepovazuji za premrstenou cenu.
Nepocitej do toho porad prodej 6600 za 1800Kc.Tvoje grafika stala 7800Kc.Taky si 6600 nedostal zadara.

Mam navrh.Vykasleme se na to.Ty ses spokojenej se svym a ja taky.A to to jde ne?Navzajem se nepresvedcime...Je leto slunicko hreje,myslim ze to dal nebudeme resit ne?:)
EDITED:
Budeme sledovat za kolik to proda jo?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=69559
Jako za ty penize se asi zblaznil.:)
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

tak a dost ...

1. uz jsem ti psal, ze komponenty z PC prodavat nehodlam ani dnes ani za rok !!!
2. To, za kolik prodam za rok nebo pozdeji svoji grafiku neni tvoje vec !!!
3. Kdo ma Socket A ten musi koupit procak, coz jsou dalsi 3000 Kc navic. (pro Godlika dodam, ze to navic je mysleno 3000 Kc za CPU do jineho socketu napr. 939/AM2)
4. Zajima mne, kolik jsem za ni musel realne zaplatit dneska. To ze mne stala pred rokem MSI 6600 nejaky penize (4000 Kc s DPH) neni relevatni. Nebo chces zacit pocitat kolik jsi investoval do svyho PC za stejny obdobi ty a kolik ja ? !!!
5. S tim tvym OT mne vazne uz stves. Laskave prestan psat nesmysly. Ja nejsem ty a tvoje logika je pro mne opravdu velmi nepresvedciva. Dobra rada vychazi ze situace strany ktere radis, ne z tvoji !!!
6. Chytremu napovez, hloupemu doloz. Pokud jsi tak dobry poctar tak si to prosim spocitej ... hlavne pro sebe, ne pro mne. Proste vic penez nez tech 6000 bych do toho ted aktualne nedal. TECKA.

Prober se chlapce ... svet je barevny, nikoliv slozeny z jednicek a nul, pokud rozumis co tim chci rict.

//Edit JXP: Ja te o nicem nepresvedcoval (narozdil od tebe), pouze jsem vyvracel tvoje nepravdive tvrzeni. S tvym poslednim navrhem souhlasim a prijde mi, ze to je to nejrozumejsi, co jsi v poslednim prispevku napsal. Skoda, ze jsi mne musel pred spanim opravdu takhle hodne nastvat.

//Edit2: proc nezalozis thread o vyhodnosti prechodu z AGP na PCIe ? do diskuze se rad zapojim a mozna budes prekvapeny, ze v mnoha situacich s tebou budu souhlasit. Ovsem neni prechod z AGP jako prechod z AGP. Muzeme klidne namodelovat sestavy, kde se to vykonostne a financne vyplati a kde ne. Uz ted mne napada par veci, ktery by se daly spocitat jako koeficient vyhodnosti.
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 6. črc 2006, 02:43, celkem upraveno 3 x.
---
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše:tak a dost ...
1. uz jsem ti psal, ze komponenty z PC prodavat nehodlam ani dnes ani za rok !!!
Proc ses najednou tak nastvanej?Si porad basnil o Conroe ,DX 10 a tak.Ja ti jen garantuju ze za rok to muzes hodit do kose.Ano bohuzel to je realita.Ty vubec nesledujes ceny?Skoda.To Shadowa chapu uplne presne.Ted.Tebe vubec.Ja prave prubezne provadim upgrade abych na tom pak tolik netratil.Trosku sleduju i bazary takze vim jaky jsou ted realny ceny AGP veci.
J X P píše: 3. Kdo ma Socket A ten musi koupit procak, coz jsou dalsi 3000 Kc navic.
No tyvoe to je prave ta maximalni sranda.Jako si myslis ze nekdo dneska da 3000Kc za XP?Lol.Kdyz si muze koupit rychlejsi AM2 3200+ za 2900Kc?I za 2000Kc je to maximalni ulet.
Naposledy upravil(a) godlike dne čtv 6. črc 2006, 02:22, celkem upraveno 1 x.
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:
J X P píše:tak a dost ...
Proc ses najednou tak nastvanej?Si porad basnil o Conroe ,DX 10 a tak.Ja ti jen garantuju ze za rok to muzes hodit do kose.Ano bohuzel to je realita.Ty vubec nesledujes ceny?Skoda.To Shadowa chapu uplne presne.Ted.Tebe vubec.Ja prave prubezne provadim upgrade abych na tom pak tolik netratil.Trosku sleduju i bazary takze vim jaky jsou ted realny ceny AGP veci.
uz jsem ti totiz psal, ze tyhle komponenty tak jako vzdy nekomu dam, treba otci, ktery i dnes jede na letitem Celeronu. On totiz PC pouziva pouze na internet nebo karty. Nebo druha varianta (minimalne), grafiku dam mladymu do PC, kde ma aktualne R9600 a to i presto, ze jsem to segre vymlouval jak mohl. stejne si loni koupila PC s touhle kartou, ale coz ... byly to jeji penize a jeji rozhodnuti. Mlady je stejne i tak stastny jak blecha.
Naposledy upravil(a) J X P dne čtv 6. črc 2006, 02:23, celkem upraveno 1 x.
---
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše:[
uz jsem ti totiz psal, ze tyhle komponenty tak jako vzdy nekomu dam, treba otci, ktery i dnes jede na letitem Celeronu. On totiz PC pouziva pouze na internet nebo karty.
No prave dam.To ja radeji prodavam.Ale chapu.Nic ve zlym:)
Mac...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:
J X P píše:[
uz jsem ti totiz psal, ze tyhle komponenty tak jako vzdy nekomu dam, treba otci, ktery i dnes jede na letitem Celeronu. On totiz PC pouziva pouze na internet nebo karty.
No prave dam.To ja radeji prodavam.Ale chapu.Nic ve zlym:)
stjene tak jako nekupuju pouzity zbozi tak ho ani neprodavam, nebo jen vyjimecne ... posledni co jsem prodal cizimu clovekovi byla pred 10 lety Amiga 600 za 10.000 Kc. A uprimne, o lidech, kteri chteji premrstene ceny za jete komponenty a nechapou co je realna hodnota pouziteho zbozi si myslim svoje. Vyhodny prodej musi byt opet pro obe strany, nikoliv jen pro prodavajiciho, ktery vyuziva mnohdy naivity kupujiciho. To je prave ta odlisnost pristupu, kterou je potreba vzit na vedomi. Vsichni proste nejsou stejni ... nastesti.
godlike píše:
J X P píše: 3. Kdo ma Socket A ten musi koupit procak, coz jsou dalsi 3000 Kc navic.
No tyvoe to je prave ta maximalni sranda.Jako si myslis ze nekdo dneska da 3000Kc za XP?Lol.Kdyz si muze koupit rychlejsi AM2 3200+ za 2900Kc?I za 2000Kc je to maximalni ulet.
O cem to mluvis ? Krome grafiky zadny prodej opravdu neplanuju a nikdy neplanoval. Vymyslis zase kraviny a nepravdy !!! Maximalne jsem psal o prodeji grafiky za 2-3000 Kc, ale vse bude zalezet na situaci. Uplatneni pro ni najdu opravdu na 100%, o to se neboj.

//Edit JXP: Thellwin bude mit zase co promazavat :-).
---
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

a domaci se ujali vedeni vposledni minute zapasu :lol:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše: O cem to mluvis ? Krome grafiky zadny prodej opravdu neplanuju a nikdy neplanoval. Vymyslis zase kraviny a nepravdy !!! Maximalne jsem psal o prodeji grafiky za 2-3000 Kc, ale vse bude zalezet na situaci. Uplatneni pro ni najdu opravdu na 100%, o to se neboj.
Takh hned nesil nooo.:)
Co je pak tohle:Nemluvis snad o nakupu CPU za 3000Kc?Na tohle jsem reagoval ja.
Tenhle dred od zacatku smeruje na SD.

Shrnuti:
Kdo chce to nejlepsi do AGP koupi 7800GS za pro me ujetou cenu.Chapu to.At si kazdej dela co chce.Nic vi nic min.Muj postoj je jasnej.Kazdej rozumnej clovek davno presel na pcie.Za stejnou cenu mas o 50-60% lepsi karty.Komponenty pro AM2 jsou tak levne,ze postavit vykonny herny PC nebylo nikdy tak dostupne.Tot vse.

PC na s.AM2:

CPU 2900Kc(3200+)
MB 2500Kc
2x512MB DDR2 2000Kc
1800gto2 512MB(x1800xt 256MB) 6800Kc
Za 14300Kc mas bomba delo.

Thelwine presun to.Vzdyt uz je to o nicem.:)
Mac...
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

godlike píše:Thelwine presun to.Vzdyt uz je to o nicem.:)
vůbec nerespektuješ pravidla, co sem Thellwin napsal a ještě ho vyzíváš k přesunu právě kvůli tomu OT cos tu vytvořil ... nemám slov :?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Až budu mít trochu času (bude to ještě dnes), tak tento therad upravím do použitelné podoby - bude to vyžadovat i mírnou úpravu postů a pokud bych to jenom promazal, tak by z toho nic nezbylo.

Do té doby LOCK

EDIT - po dohodě s autorem threadu byl tento ponechán zamknutý, nyní na jeho žádost opět unlock
Hejkal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hejkal »

Prosim vás moc se omlouvám že to dávám zrovna sem ale nevěděl jsem kam s tim chtěl bych si koupit grafiku vybral jsem si nVidia GeForce 7600 GT
za 6000 je to dobrý neni za tu cenu třeba něco lepšího třeba jestli neni lepší ATI x800 děkujiza odpověď :oops:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Eh ... sem opravdu ne, směřuj svůj dotaz do sekce Rady a doporučení :roll:
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Che che tady to zase vypadá. 2 Godlike..myslím že je každýho věc jestli si na Pci-E přejde nebo ne..tobě může bejt celkem jedno jestli na tom ztrati prachy nebo ne :lol: Někdo třeba já zasadně neprodává a nechodí po bazarech...je mu to jedno dokad to jede tak to jede pokad něco nestačí tak to nahradí upgradne a pokad chce novej PC veme 40 litru a koupi si to se všich všudy.Ale až se to vyplatí, tzn. až bude zaběhý Conroe DX 10 odladěný Visty a chipsety na tuhle platformu. Nějakej postupnej upgrade..koho baví se v tom do zblbnutí hrabat.A co dneska koupi..ani jednu DX 10 kartu proč by si ted kupoval nějaký AMD 3500 do AM2 když má přibližně stejně výkoý na svojí desce s AGP. Nehledě k tomu že by tam musel cpát DDR 2 který nemaj žádnej výkonostní přínos a za rok už budou o ničem. DDR 2 je prostě suxx pokud bežej na 533 nebo 667 tak je ta latence sráží. A koupit lepší by se mu zase prodražilo.
ad 7600GT vs. 7800GS
7800GS rozdeká 7600GS s DDR3 na plný čáře pokad má G71 to je proste fakt.. z defaultního taktu se dá hodit např. jádřo na 550+MHz a 256bitova sběrnice taky udělá svý.Nebo snad chceš tvrdit že karty bežící na cca stejnejch taktech jedna s 256bit sběrnicí a 16 pip.a a druhá s 128bit sběrnicí a 12 pip. budou na tom výkonově stejně? Neřekl bych..Takže pokud někdo sežene 7800GS s G71 pak ten nákup není až zas tak nevýhodnej.Jasně klasická 7800GS je docela shit..s tím originálním jádrem jaká má.
btw. Galaxy GF7600GS se Zalmanem vypadá fakt výborně, až na to že je nedostupná..je jen otazkou času kdy ji z CC stáhnou mezi produkty,který nejsou určený k prodeji :lol:
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“