mám snapshot před tímto restartem, tedy mohu provést libovolné změny než to dojde sem, zřejmě jsem něco přehlédl, nevíte někdo co s tím?
//při stisku PrtScr během bootu pokud zadám heslo roota tak se "dovnitř" v pohodě dostanu

Kód: Vybrat vše
emerge --sync && emerge portage && emerge -u --deep world; etc-update

Mozna bude problem v konfiguraci jadra s SCSI.NoTHX píše:Instaloval jsem na VMware gentoo z miniCD, vše se zdálo být ok, ale po restartu to při bootu hlásí chyby (partišna s raiserem připojená read-only) a nejde se přihlásit (viz obrázky).

tak kde se tam vzal?next_ghost píše:Ten skript dělá to, že na disk zapíše seznam všech init skriptů v takovym pořadí, v jakym se musí volat aby byly splněný vzájemný závislosti. Ten skript se spouští při instalaci a ručnim spouštění a ukončování daemonů, při bootu se vůbec spouštět nemá.
tak nějak nevím, k čemu mi to bude, když /var existujeeraser píše:asi je to pakárna , ale tohle si zkusil ?Kód: Vybrat vše
mkdir /var

OK, az tedka me doslo v cem je problem, diky za vysvetleni.NoTHX píše:ee, to by přece ten disk nefungoval vůbec, fstab je taky OK, tam jde o to že se cosi pokouší o zápis v době kdy je disk ještě v RO módu, konkrétně ještě dřív než se začnou pouštět věci z init.d
Kód: Vybrat vše
sys-apps/baselayout
Latest version available: 1.11.15-r3
Latest version installed: 1.11.15-r3
Size of downloaded files: 473 kB
Homepage: http://www.gentoo.org/
Description: Filesystem baselayout and init scripts
License: GPL-2

kdyt tam je i udev a kontrola disku, tak todle by tam taky melo bejt (jako boot sluzba)TomV píše:Jo, tak to nevim, čeče... tohle se spouští ještě během systémové inicializace; rc-update má vliv jenom na "uživatelské" služby, tuhle část bootování neovlivní...Dr Meduza píše:rc-update

Neni tam, už jsem na to u NoTHXe koukal... tohle beztak bylo to první místo, kam jsem se podíval...Dr Meduza píše:kdyt tam je i udev a kontrola disku, tak todle by tam taky melo bejt (jako boot sluzba)