vhodné kabely pro audio atd.

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
aldafallout
Nováček
Nováček

vhodné kabely pro audio atd.

Příspěvek od aldafallout »

1. Mam Genius S200 a resim problem s nestinenyma kabelama. Budu delat rozvod audia v byte a vyvadet zasuvky pro pripojeni 3.5 jacku do rohu mistnosti a tapu kde koupit kvalitnejsi kabel za rozumnou cenu.
2. Nevim jestli maji S200 stinene repro. Kdyz jsem to zkousel s telefonem, tak jsem nebyl shopen urcit, zda je ruch zpuseben i nestinenym kabelem.
3. Koupe Geniusu byla mozna chyba, ale kupoval jsem to pred vanocema jako novinku a nemel jsem o tom nic precteno. Chybi mi u nich i moznost pripojeni optickeho kabelu (tusim ze nova verze ho ma). To je tak, kdyz clovek kupuje ocima (dle meho maji povedeny design). Koupil bych Logitech 5500, ale do obyvaciho pokoje se moc nehodi. Nechce se mi davat penize za High-endove repro (a ani je ted nemam).
4. pokud budu rozvadet audi kabel po mistnosti, byla by vedle toho i 4 parovy kabel UTP a silovy kabel 230V. Chci se zeptat, jestli na sebe budou mit nejaky vliv (za predpokladu stineni u audi a UTP)? Slysel jsem od kolegu z Adax netu, ze by nemel jit UTP spolecne s 230V vic nez 15cm, ale ze ovlivneni neni veliky a pokud je UTP dobre stineny, tak vubec zadny vliv
5. Konektory uz mam jiste: audio 3,5 jack
UTP RJ45 (ACKERMAN nebo tak nejak stoji
za h.....)
6. znate nejaky internetovy obchod, kde tyto zasuvky, kabely atd... koupit za dobrou cenu?
dekuji za kazde kvalitni info
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak za prvé, jestli chceš dělat rozvod ve zdech, tak zapomeň na 3,5 mm jack a nacpi tam dva cinche. 3,5 mm jack je co do kvality dost hrůza a používá se jenom u přenosných přístrojů, protože tam není na větší konektor místo. Pokud místo máš, tak je malej jack pitomost. Celkem by mě zajímalo, jak si představuješ ten "rozvod audia v bytě"... odkud kam ? Protože ona to není sranda, něco takovýho udělat, a to ani pro člověka, který tomu rozumí, protože jestli to povedeš mezi místnostma, z PC a podobných uzemněných zařízení, tak ti tam vzniknou zemní smyčky a bude ti to pořád bručet, až se z toho po***eš... :roll: Audiokabel veď co nejdál od síťového, stejně tak UTPčko. Jinak, stíněné UTP je trochu vtipná formulace, když samotná zkratka UTP (Unshielded twisted pair - Nestíněná kroucená dvoulinka) toto popírá. :) Stíněné TPčko má označení STP, jako Shielded twisted pair...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
aldafallout
Nováček
Nováček

Díky za info. Přemýšlel jsem o tom o víkendu a uznal jsem, že jack jen blbost a většinou už automaticky se u audio rozvodu používají cinhe. Jo a s tím UTP jsem zas uo něco chytřejší. Neměl by jsi nějaké odkazi na prodejny?
Judik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Judik »

Čus. Byl bych taky pro ty cinche místo jacků. Být Tebou připlatil bych si za pozlacené. Jinak poměrně kvalitní kabely a nějaké ty komponenty se dají koupit na: http://dexon.cz
Hammond forever...........:)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Doporučil bych kabely PROFIGOLD,rozumná kvalita za rozumnou cenu.
http://www.hifimarket.cz/shop/polozky.a ... =PROFIGOLD
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

hallo ja mam podobny problem a nevyznam sa v tom mam repraky k PC creative 5800 5.1 na zvukovke na maticnej a chcem si ich rozmiestnint po stenach kable su dlhe 3x 2m a 2x 4m a potrebujem mat kable dlhe
R - 545cm,
L - 895 cm,
RR - ok,
RL - 480 cm,
C - 860 cm,
aky kabel pouzit? Je to vobec mozne predlzit bez nejakej veľkej stratny? diky moc za pomoc
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
pibi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pibi »

Vzhledem ke "kvalitě" tohoto systému si myslím, že můžeš použít prakticky libovolnou dvoulinku o průřezu 1-1,5mm (třeba SCY od Kabla)
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
Malkovich
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malkovich »

Asi tak nějak-ObrázekNic dražšího nemá cenu kupovat,neb rozdíl v dražších kabelech začínajících na ceně okolo 200Kč oproti těmto obyč na této reprosoustavě nepoznáš. :wink:
Možná ještě zkusit tyto :
http://www.videoexpert.cz/kabely/dexon- ... 2-5-mm-ofc

CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
,Samsung SyncMaster 226BW,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX,Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music, DVD±R LG GSA-4167B,zdroj Fortron Epsilon 600W ,Windows XP Pro SP2,Mouse Logitech MX518,STEELPAD Qck,Logitech Media Keyboard Elite CZ
pibi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pibi »

2x2,5 mm pro satelity s výkonem cca 5W je imho silně předimenzovaný přívod, SCY 1mm2 stojí v elektroobchodě s instalačním materiálem cca 15 Kč/m.
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
aldafallout
Nováček
Nováček

děkuji všem za info. Příští měsíc se postím do rozvodů, tak doufám že vše dopadne tak jak má.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

2 TomV s tim bzucenim bych se hadal ;) ja mam vsechny kabely od antenich (TV+radio), pres UTP, Sitove 230V, signalove do zesiku(cca 6m) az po repraky v jedny liste a nevrci to....i kdyz je to mozna tim ze mam dobrej zesik a kvalitni stineni ale mozna mam jen stesti
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“