RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- pmiko
- Nováček

-
RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách
Ahoj mám problém. Bohužel se obávám , že hardwarový. Mám 9800 pro a už v kontrolní animaci catalyst control centra ( s tou formulí) mi černě blikají určité úseky, pak tam sou jakoby stíny trojúhelníků. Jinak normální práce s compem dobrá, filmy taky. Ale v battlefieldu 2 mi blikají kousky skal, v zorném poli sou čtverečky vyplnené tečkami. Ty čtverečky sou i v heroesech 5. Co s tim?
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách
Je taktovaný? Pokud jede na default, zkus trosku podtaktovat, jestli to nebude lepsi... Jaky tam mas chladic? Kdy to zacalo delat? Neprehriva se to?pmiko píše:Ahoj mám problém. Bohužel se obávám , že hardwarový. Mám 9800 pro a už v kontrolní animaci catalyst control centra ( s tou formulí) mi černě blikají určité úseky, pak tam sou jakoby stíny trojúhelníků. Jinak normální práce s compem dobrá, filmy taky. Ale v battlefieldu 2 mi blikají kousky skal, v zorném poli sou čtverečky vyplnené tečkami. Ty čtverečky sou i v heroesech 5. Co s tim?
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- pmiko
- Nováček

-
Neni taktovany. Taktovat neumim. Jel sem na ni normlane asi rok ted sem preinstalovaval system a pritom sem ji eklamoval s vetrakem ze je uz znicenej (po startu hlucel, nekdy se sam od sebeb vypnul) Misto neho mi tam jebli Arctic Cooler. No prisel sem domu nainstaloval system ovladace. No a slo to tak jak sem popsal. Teploty sou podobny jako driv Tedka treba 44 stupnu
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pmiko
- Nováček

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://www.ngohq.com/home.php?page=File ... &dwn_id=76pmiko píše:Nejdřív ty co sou tedka na strankach ati = required installation + ovladace a catalysty. Delalo to ten bordel, tak sem je odinstaloval a nainstaloval catalysty z rok staryho cd. Furt ten samej bordel
timhle kompletne odinstalujes ovladace stare
http://www.ngohq.com/home.php?page=File ... dwn_id=295
a tyhle zkus nainstalovat
- godlike
- Středně pokročilý

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- godlike
- Středně pokročilý

-
- Thellwin
- Administrátor

- volkovski
- Začátečník

- Thellwin
- Administrátor

- no-X
- Středně pokročilý

Je to tak, Silencer řady tři likvidoval Radeony 9600 a 9800 se 128MB PCB. Šlo jak o napájení, tak o přílišné utažení (chyba byla síš v konstrukci chladiče, protože prohýbal PCB karty a mohlo dojít k přerušení kontaktů). Pokud se dobře pamatuju, tak 256MB PCB (9800) už bylo konstruované jinak, bylo dimenzované na větší chladiče (třeba HIS na něj dával právě trojkový silencer) a problémy už nebyly.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- pmiko
- Nováček

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no jak ctes tak ovladace asi nepomuzou ...je mi lito te karty. zkus to zapojit jinam (chladic) treba to jeste nejak zachranispmiko píše:Čus tak sem instaloval ty ovladace od fanika a co??? Hovno. Uplne stejny... Dík za pomoc. Jen je mi divný že ten pidi větráček co tam byl to zvládal a ta kráva co mi tam dali to asi neuchladila...
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tady nejde o to ze ten chladic to neuchladi. On to uchladi, ale karta neni dimenzovana na tak "vykony" chladic a odchazi...pmiko píše:Čus tak sem instaloval ty ovladace od fanika a co??? Hovno. Uplne stejny... Dík za pomoc. Jen je mi divný že ten pidi větráček co tam byl to zvládal a ta kráva co mi tam dali to asi neuchladila...
0118 999 881 999 119 7253