RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
pmiko
Nováček
Nováček

RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách

Příspěvek od pmiko »

Ahoj mám problém. Bohužel se obávám , že hardwarový. Mám 9800 pro a už v kontrolní animaci catalyst control centra ( s tou formulí) mi černě blikají určité úseky, pak tam sou jakoby stíny trojúhelníků. Jinak normální práce s compem dobrá, filmy taky. Ale v battlefieldu 2 mi blikají kousky skal, v zorném poli sou čtverečky vyplnené tečkami. Ty čtverečky sou i v heroesech 5. Co s tim?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Je to asi na reklamaci.Teploty OK?
Mac...
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: RADEON 9800 - problém blikající textury ve hrách

Příspěvek od Mike.Ace »

pmiko píše:Ahoj mám problém. Bohužel se obávám , že hardwarový. Mám 9800 pro a už v kontrolní animaci catalyst control centra ( s tou formulí) mi černě blikají určité úseky, pak tam sou jakoby stíny trojúhelníků. Jinak normální práce s compem dobrá, filmy taky. Ale v battlefieldu 2 mi blikají kousky skal, v zorném poli sou čtverečky vyplnené tečkami. Ty čtverečky sou i v heroesech 5. Co s tim?
Je taktovaný? Pokud jede na default, zkus trosku podtaktovat, jestli to nebude lepsi... Jaky tam mas chladic? Kdy to zacalo delat? Neprehriva se to?
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
pmiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od pmiko »

Neni taktovany. Taktovat neumim. Jel sem na ni normlane asi rok ted sem preinstalovaval system a pritom sem ji eklamoval s vetrakem ze je uz znicenej (po startu hlucel, nekdy se sam od sebeb vypnul) Misto neho mi tam jebli Arctic Cooler. No prisel sem domu nainstaloval system ovladace. No a slo to tak jak sem popsal. Teploty sou podobny jako driv Tedka treba 44 stupnu
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

to muzou byt spatne uchlazene pameti jednak, ale spis se mi to jevi na spatne ovladace... jake ovladace jsi instaloval - pri reinstalaci systemu?
pmiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od pmiko »

Nejdřív ty co sou tedka na strankach ati = required installation + ovladace a catalysty. Delalo to ten bordel, tak sem je odinstaloval a nainstaloval catalysty z rok staryho cd. Furt ten samej bordel
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

pmiko píše:Nejdřív ty co sou tedka na strankach ati = required installation + ovladace a catalysty. Delalo to ten bordel, tak sem je odinstaloval a nainstaloval catalysty z rok staryho cd. Furt ten samej bordel
http://www.ngohq.com/home.php?page=File ... &dwn_id=76

timhle kompletne odinstalujes ovladace stare

http://www.ngohq.com/home.php?page=File ... dwn_id=295

a tyhle zkus nainstalovat
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

pmiko píše:Neni taktovany. Misto neho mi tam jebli Arctic Cooler.
9800Pro + silencer=smrtelna kombinace..karta je asi death..
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

godlike píše:
pmiko píše:Neni taktovany. Misto neho mi tam jebli Arctic Cooler.
9800Pro + silencer=smrtelna kombinace..karta je asi death..
takze neuchlazeny?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Svyho casu si pamatuju ze to dost lidem umiralo.Muj Herkules 9800Pro se silencerem prezil :)Ani snad neslo o pritlak.Silencer byl dotazenej na krev.Snad slo o to ze nestihalo napajeni silenceru z PCB karty.I kdyz to je asi kravina?Ted nevim :(
Mac...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jj, nešlo o přítlak, ale o to, že ta napájecí větev nebyla dostatečně dimenzovaná pro napájení toho větráku co byl v Silenceru a něco tam odcházelo.
Goldnoob team proud member!
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

godlike píše:9800Pro + silencer=smrtelna kombinace..karta je asi death..
pokial nemas ten chladic napajany mimo karty, potom to je super kombinacia :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jenže tohle spousta lidí dřív nevěděla. Teď když už to je znamý problém je to jiná :roll:
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Je to tak, Silencer řady tři likvidoval Radeony 9600 a 9800 se 128MB PCB. Šlo jak o napájení, tak o přílišné utažení (chyba byla síš v konstrukci chladiče, protože prohýbal PCB karty a mohlo dojít k přerušení kontaktů). Pokud se dobře pamatuju, tak 256MB PCB (9800) už bylo konstruované jinak, bylo dimenzované na větší chladiče (třeba HIS na něj dával právě trojkový silencer) a problémy už nebyly.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
pmiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od pmiko »

Čus tak sem instaloval ty ovladace od fanika a co??? Hovno. Uplne stejny... Dík za pomoc. Jen je mi divný že ten pidi větráček co tam byl to zvládal a ta kráva co mi tam dali to asi neuchladila...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

pmiko píše:Čus tak sem instaloval ty ovladace od fanika a co??? Hovno. Uplne stejny... Dík za pomoc. Jen je mi divný že ten pidi větráček co tam byl to zvládal a ta kráva co mi tam dali to asi neuchladila...
no jak ctes tak ovladace asi nepomuzou ...je mi lito te karty. zkus to zapojit jinam (chladic) treba to jeste nejak zachranis
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

pmiko píše:Čus tak sem instaloval ty ovladace od fanika a co??? Hovno. Uplne stejny... Dík za pomoc. Jen je mi divný že ten pidi větráček co tam byl to zvládal a ta kráva co mi tam dali to asi neuchladila...
tady nejde o to ze ten chladic to neuchladi. On to uchladi, ale karta neni dimenzovana na tak "vykony" chladic a odchazi...
0118 999 881 999 119 7253
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“