Rada ohledně upgradu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
poom
Nováček
Nováček

Rada ohledně upgradu

Příspěvek od poom »

Dobrý den, mám tu vcelku dost starej a šuntskej procesor Intel Celeron 2.0GHz skt478, Nortwood a L2 cache je 128kb, je z roku 2002. Je to v desce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26067, která je myslím docela slušná, dále u toho je GF6600gt a 512mb ram. Výkon ve hrách je... jak to říct... Nejvíc bych asi potřeboval slušnej výkon v CS: S a tam je to dost chabý, cca 30fps a klesá to.

Předpokládám, že to brzdí ten procák, tudíž mě napadlo, že bych si koupil http://www.alzasoft.cz/intel-pentium-4- ... d45293.htm na vyšších taktech už se do skt.478 neprodává. A teď bych chtěl vědět pár věcí :).

1) Má tento upgrade cenu (zvlášťe v tom CSS, kámoš má podobnou sestavu jako já, akorát jinou desku a A64 3000+ a nejde pod 70fps)
2) O kolik by měl jít přetaktovat

Díky za co nejvíce rad, připomínek atd.

//edit mhl, přesun z intelu
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada ohledně upgradu

Příspěvek od PIESZKAM »

Být tebou,tak to prodám a koupím Athlona (AM2)..Nyní už není moc drahý a výkonově je na tom lépe jak to uváděné Pentium..Jak píšeš chceš komp na hry Athlon je dobrá volba
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

Jóó,no... Ale... já to ani tak nechci měnit, s AMD nemám dobré zkušenosti, má špatný multitasking atd. Chtěl bych vědět, jestli tento upgrade má cenu, no ;) prodvat se mi to nechce, pokud se mi tu sejde hafec odpovědí, že nemá, tak... tak nic, no... Hrát holt přestanu, na nový PC fakt nemám prachy ;).
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Ja by som to uz videl skorej na nejakeho Celerona D
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

celeron D? to je riadny shit, to by si moc nepomohol...
Naposledy upravil(a) sacrifice dne sob 8. črc 2006, 23:00, celkem upraveno 1 x.
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tak imho by se to jeste na nejaky patek vyplatilo. k AM2 by musel kupovat i novy DDR2 pameti a cely by se to prodrazilo. mozna bych zkusil sehnat ojetou P4 /800 MHz...
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

to uz radsej pentium, a riadne pretocit
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

Jenže já bych použitýmu procáku moc nevěřil, ho mohl mít nějakej kkt, co by ho měl extrémně přetočenej s blbým chlazením, no... Nvm no :/. Do AM2 fakt nepůjdu. Nakonec bych to viděl na to P-IV 2.4GHz 1mb L2 cache za 2.7K... Štve mě, že už neprodávaj 3.0GHz, 2.8GHz nebo jaký, no ale co :/. O něco to přetočím, počítám tak na... 2.8, 2.9 no a bude, no ;). Pokud by měl ještě nějaký názor, sem s ním ;)
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

sacrifice píše:to uz radsej pentium, a riadne pretocit
Teraz ma to napadlo,to je celkom slusny napad :-D

To Poom:Tak nekupuj Celerona D ale skus zohnat niekde bud Northwooda s 200(800) FSB alebo Prescotta,ale tie viac zeru,a hlavne tie prve kusky(steppingy)
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

Jenže já chci stejně spíš Pentium :) než Celeron
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

poom píše:Jenže já chci stejně spíš Pentium :) než Celeron
Sakra,zabudol som tam napisat ze toho Northwooda alebo Prescotta Pentia 4,nie Celerona/D,ved oni sa aj tak nevyrabaju s 200FSB tie Celerony :)

Ale davam za pravdu,Celerony maju malo L2 cache,128 a 256 kb nestaci uz v tejto dobe pre take Cpu Intelu.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

poom píše:Jenže já bych použitýmu procáku moc nevěřil, ho mohl mít nějakej kkt, co by ho měl extrémně přetočenej s blbým chlazením, no...
toho bych se nebal... se kdyztak domluvíte na tydeni zaruce na vyzkouseni....
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

JJ jenže, co když nedomluvíme a jinej nebude :/ nebo mi za měsíc odejde, co potom. :-/. S použitým procákem je to těžký ;) já bych byl ochotnej za novej dát klidně i 4.5 - 5000, ale neni :( tady mi jsou prachy k ničemu. A investovat do AM2, desky a DDR2 pamětí je zase nad moje momentální finanční možnosti
bazantm
Nováček
Nováček

Příspěvek od bazantm »

poom píše:JJ jenže, co když nedomluvíme a jinej nebude :/ nebo mi za měsíc odejde, co potom. :-/. S použitým procákem je to těžký ;) já bych byl ochotnej za novej dát klidně i 4.5 - 5000, ale neni :( tady mi jsou prachy k ničemu. A investovat do AM2, desky a DDR2 pamětí je zase nad moje momentální finanční možnosti
Koukni se na TS Bohemia (link), maji v ceniku P4 3,0 GHz do skt 478 :) Pred dvema mesici jsem ho tam jeste kupoval... Je sice za vic nez 5 tisic, ale nevim o jinem obchode kde je jeste maji.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

ale tak ja bych se toho prescotta 2,4/533 zas tolik nebal, pri dobrem chlazeni a kvalitnim napajeni si da rict urcite,uz jsem videl i kousky co sly na 3600 18x200 ale v to bych nedoufal, kazdopadne si myslim ze snim 3,0GHz nejspis trhnes, jestli to PSU a MB utahne

jedine co by me mrzelo je, ze to nebude mit HT, coz bylo u P4 to nej, jsem mel 3,4 a na hodne veci byla rychlejsi nez ten opteron co mam ted
Naposledy upravil(a) Wiruz dne ned 9. črc 2006, 09:51, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

Teda to jsou pachanti, chtít za to prakticy šest litrů :-D. Zřejmě půjdu do toho Prescotta, jak je psáno výše, no ;). Lepší chlazená samozřejmě dostane, no zdroj bude novej, uvažuju o 400W nějakym Fortronu, Chieftec nebo tak něco ;). Snad ho na ty 3.0GHz hodím ;). No HT nebude, no :-/
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jeste jsem koukal, ze za necele 2100 se da koupit Celeron D 3,20 / 256kb cache, ten se urco necha zvednout , mozna by nebylo od veci ho treba taky brat v potaz, jednoznacne bude vykonejsi na defaultu nez ta P4
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

No to je taky zajímavej nápad ;) ale já plánuju to pentium zvednout z těch 2.4 na cca 3.0, možná něco málo pod, spíš ne. A potom už by bylo výkonnější, ne?
poom
Nováček
Nováček

Příspěvek od poom »

Jo ještě bych se chtěl zeptat, jak se na tom skt478 sundává ten BOX z procáku? Mám tam takové dvě bílé "páčky", ty jaksi dám na druhou stranu, prostě to uvolním. Zeshora to vypadá přibližně takhle http://www.matbe.com/images/biblio/art_ ... 017894.jpg ale pod tím je ještě nějakej pasiv. No a když to uvolním a zatáhnu za to, tak se to posune asi tak o půl centimetru a víc to prostě nejde. Nevím co to tam drží, ale něco jo :-D. Ten "rámeček", jak na něm jsou ty páčky, tak je tam nějak uchycenej nebo co :-/. Pokud nevíte co myslím, popř. kecám blbosti :) můřu dodat foto
Naposledy upravil(a) poom dne ned 9. črc 2006, 20:25, celkem upraveno 2 x.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

povolis obe ty packy a pak to vyvyliknes z ty obhradky...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“