Identifikace desky se socketem 370
Moderátor: Eddward
- bali
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Identifikace desky se socketem 370
Ahoj potreboval bych zjistit co drzim v ruce za desku, ale nedari se. Zkousel jsem googlovat veskery cisla co jsem nasel, ale bez uspechu.
Popis:
Napajeni - ATX
Socket - PGA370
1x AGP, 2x PCI, 1x ISA, integrated VGA
Chipset - (netusim, ale napisu, vsechno co je na nem napsany)
INtel
AGPset
FW82443ZX66
L852IG81
SL37A
A zjistit bych hlavne potreboval co na to pujde za procesory a pameti.
Dikes
Popis:
Napajeni - ATX
Socket - PGA370
1x AGP, 2x PCI, 1x ISA, integrated VGA
Chipset - (netusim, ale napisu, vsechno co je na nem napsany)
INtel
AGPset
FW82443ZX66
L852IG81
SL37A
A zjistit bych hlavne potreboval co na to pujde za procesory a pameti.
Dikes
- Wilik
- Administrátor
Re: Identifikace desky se socketem 370
Odpovedel sis sam 
FW82443ZX66 - cipset
O tom co tam pujde ti napovi dulezity thread - Jaky CPU pro Slot1 / s370

FW82443ZX66 - cipset
O tom co tam pujde ti napovi dulezity thread - Jaky CPU pro Slot1 / s370
- bali
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze jestli to chapu dobre, tak do toho jde narvat jen celeron ppga (mendocino), nic jinyho? A je tahle deska vhodnejsi pro XPcka nez http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=69145 ?
Abych to uvedl na pravou miru, tak mam dve desky a potrebuju XPdla (jinej system mi nekopmunikuje s MP3kou
). A jsem v lokalite, kde se vubec nenosej kramy s pouzitejma dilama, takze zkousim pres EBAY a nedari se. Proto se zaobiram temahle vykopanejma deskama co jsem nasel na pude a pokousim se o zazrak.
Abych to uvedl na pravou miru, tak mam dve desky a potrebuju XPdla (jinej system mi nekopmunikuje s MP3kou

- bali
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Wilik
- Administrátor
Chapes to dobre, nic jinyho nez CPU s FSB 66 MHz (tj. Intel Celeron s jadrem Mendocino) tam nedas, pac to deska nepodporuje. Takze ani ty Celerony 850 ci 900, ktere maji FSB 100 MHz to nevezme. Nehlede na to, ze tam mas socket 370 ve verzi PPGA a ty novejsi maji verzi FCPGA. Ovsem tohle vsechno - viz sekce Intel CPU.
Nejrychlejsi takovy Celeron byl na 533 MHz, kazdopadne je to porad lepsi volba nez super stary Socket 7.
Nejrychlejsi takovy Celeron byl na 533 MHz, kazdopadne je to porad lepsi volba nez super stary Socket 7.
- Jaroslav Sobotka
- Začátečník
-
Identifikace desky
No já bych si tím nebyl tak jistej. Deska se socketem 370 a integrovanou grafikou a chipsetem Intel může být deska pouze s i810 nebo i815. A tady je problém neboť deska i810 neměla vyvedený AGP slot a i815 neměla zase ISA slot. Někde jsem četl, že poslední desky s ï810 (810E 810E2) měly AGP slot vyveden a dále jsem narazil na polské stránky, kde nabízeli počítač HP VECTRA VL400 s přesně tak osazenou deskou a chipsetem i815, osazeným PIII 733/133MHz. Já si myslím, že tam Coppermine půjde. Schválně jsem se koukal, co je napsáno na patici desky FB11 a je tam také PGA370. Deska bude asi pocházet ze "značkového" počítače Compaq-HP.
- Wilik
- Administrátor
- Jaroslav Sobotka
- Začátečník
-
Identifikace desky
Spletl jsem se. Ten chipset (číslo) jsem viděl, zmátla mě jen ta integrovaná grafika. Tak jsem se podíval na stránky Intelu (což jsem měl udělat dřív) a kupodivu se to dalo najít http://www.intel.com/design/chipsets/mature/450_440.htm a http://www.intel.com/design/chipsets/440zx/66.htm. Totéž je na stránách živě http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=22200&CAI=2104 , kde jsem předtím čuměl na chipsety a pochopitelně přehléd. Tedy chipset i440ZX se vyskytoval ve dvou provedeních i440ZX-66 a i440ZX-100 a ta 66 podporuje jen procesory s FSB 66MHz, tedy některé Celerony. Zase jsem o něco chytřejší
- bali
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: