jaký sluchadla?
Moderátor: CageJ
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Jay
- Začátečník

dnesnou cenou myslim tych 1700 alebo za kolko sa daju zohnat. porovnaval som ich s dobou, kedy stali 2600 a ja som si ich este nemohol dovolitMaxtor píše:No.. podle me ma obecne Koss k prirozenosti hoooodne daleko.. nejde jen o basy.. jak jsem jiz psal.. Porta Pro maji vybornou konstrukci.. ta je naprosto dokonala.. outdoor sluchatka jak ma byt, ale to je tak vsechno, co bych na nich byl schopen zaplatit.. a tou dnesni cenou mysllis tu slevu o 200,-..? no.. to je teda proti tem predchozim letum rozdil..
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Intel Q6600 (2.40@3.33 GHz), 2*2GB DDR2, Sapphire Radeon HD5850, Samsung 320GB SATA, Samsung 215TW 21" S-PVA
Hi-Fi: Atoll + Sonus Faber
- F1l1p
- Středně pokročilý

- kadas152
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
naprostej souhlas nakonec sem sehnal Porta Pro za celkem slušnou cenu(1700) a nemůžu si na ně stěžovatJay píše:Odporucam Porta Pro. Ked som ich prvy krat pocul bol som velmi prijemne prekvapeny a za dnesnu cenu, by to pre mna bola jednoznacna volba. (teda pokial predavaju stale tu istu verziu ako pred 5timi rokmi) Maju trochu viac basov, ale tie basy zneju velmi prirodzene a prijemne, nie su otravne a clovek si na ne lahko zykne. Ak by sa predsalen niekomu zdali basy priliz mohutne, odporucam Sporta Pro. Kupoval som ich asi pred 5timi rokmi, kedze vtedy stali Porta o 1000kc viac. Su velmi podobne, len nemaju take dobre podanie priestoru a tak vyrazne basy ako Porta Pro. Zachovavaju si vsak prijemny a prirodzeny zvuk.
- crashPC
- Mírně pokročilý

f1l1p: mno já bych jim dal 1/2 - s ekvalizérem se dostanu na absolutně go-auldskej zvuk. proti vejškám nemam absolutně žádný výhrady. mno akorát vyšší středy sou možná malinko víc slyšet a tak sem je o cca 2db sundal ale to je maličkost..... jinak celkovej zvuk je fakt vyváženej a nejde mu říct nic než vyváženej - basů ani málo, ani moc, to samý středy a vejšky. a když je ti něčeho málo nebo moc tak ekvalizér....
jinak jestli sis všim, tak sem hledal náhradu za Koss KSC 55 a tyhle je hravě přehrajou....
jinak jestli sis všim, tak sem hledal náhradu za Koss KSC 55 a tyhle je hravě přehrajou....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Jay
- Začátečník

celkom vycerpavajuca diskuzia, priemerne hodnotenie 4.5 z 5: http://www.123mp3.cz/d/koss-porta-pro/?diskuse=yes#diss strucna charakteristika: http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=2321 a stranky sluchatok: www.koss.porta.pro.zde.cz
Treba si ich samozrejme vypocut - kazdemu vyhovuje nieco ine...
Treba si ich samozrejme vypocut - kazdemu vyhovuje nieco ine...
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Intel Q6600 (2.40@3.33 GHz), 2*2GB DDR2, Sapphire Radeon HD5850, Samsung 320GB SATA, Samsung 215TW 21" S-PVA
- F1l1p
- Středně pokročilý

2CrashPC: No, tak nad Koss KSC55 jsem se zamýšlel minulý rok, ale kvůli designu jsem zvolil Koss KTX/PRO1 - už jsem je dal pryč. Zvuk byl celkem dobrý, ale byl dost "zahuhlaný" - Porta Pro jsou oproti nim úplně někde jinde. Ale taky je pravda, že Porta Pro jsou jeden z mála modelů, které se Kossům povedl, další sluchátka už chci taky kutit jen nějaké Senny - nelíbí se mi ceny Kossů a Grad v ČR v porovnání s tím kolik stojí v americe a aktuálním kurzem -> nechce se mi už platit dvojnásobek.
O konstrukci jsi psal, že je dobrá. S tím se dá určitě souhlasit. Zkoušel jsi je při nějakém sportu? Chtěl bych je používat na kole, při běhání, atd. Nechci, aby mi spadli -> Porta Pro mi sice sedí docela dobře, ale jejich aerodynamika na to není dělaná (asi bych hodně slyšel proudící vzduch - někdy stačí, když zafouká vítr a už to docela dost ruší). Pecky moc rád nemám (kvůli pohodlí) a zvuk taky není až tak dobrý.
O konstrukci jsi psal, že je dobrá. S tím se dá určitě souhlasit. Zkoušel jsi je při nějakém sportu? Chtěl bych je používat na kole, při běhání, atd. Nechci, aby mi spadli -> Porta Pro mi sice sedí docela dobře, ale jejich aerodynamika na to není dělaná (asi bych hodně slyšel proudící vzduch - někdy stačí, když zafouká vítr a už to docela dost ruší). Pecky moc rád nemám (kvůli pohodlí) a zvuk taky není až tak dobrý.
- crashPC
- Mírně pokročilý

hale abych pravdu řekl, kdyby se tyhle sluchátka jmenovaly Koss tak je mi to taky jedno. já volil taky cenu, a neprohloupil sem. pokaždý když ty sluchátka nasadim tak cejtim dostatek basů, takže ok... ano, xtx/pro sou fakt zastřený a zahuhlaný. to se jim spíš nepovedly 
Sportovat? mno zkoušel sem s tim běhat, sekat trávu a jízdu na kole. jízda na kole v pohodě, sekání, mno
sekal sem fakt velký srázy a musel sem fakt s tělem dělat extrémní pohyby a tak opčas na hlavě popojely. a běh, to teda nic moc. takovej lehkej klusík ještě udržíš, ale když běžíš rychle tak jdou dolu dost brzo. nic moc...
Sportovat? mno zkoušel sem s tim běhat, sekat trávu a jízdu na kole. jízda na kole v pohodě, sekání, mno
- F1l1p
- Středně pokročilý

- crashPC
- Mírně pokročilý

tak sem to zkusil pořádně... mno asi takhle. pokud běžíš normálně, tak pohodička... větší problémy jsou když máš hlavu nějak skloněnou nebo něco - to pak dou samy. při normál běhu sem ale neměl problém. pokud nebudeš při běhu čumět uplně pod sebe ale trošku před sebe tak pohoda... takže by to mělo bejt hej....
a přišel sem na jednu zlou věc - málo basů. teda jako ne zas tak. Prostě když ty sluchátka nasadim tak basy jak prase (kick-ass bass
) ale pak si na to člověk zvykne a zdá se mu to přirozený
((
. jinak dnes sem kámoše potkal a všim si že mam nový sluchátka ale neřešil. Tak sem mu řek že mam nový sluchátka. On na to: hmm woe zas nějaký za 3sta ne? (smích)
. tak sem mu řek ne a pučil sem mu je... malinko mu poupadla držka až na zem
... tak ale za 1200 to už je jasný že to musí hrát....
a přišel sem na jednu zlou věc - málo basů. teda jako ne zas tak. Prostě když ty sluchátka nasadim tak basy jak prase (kick-ass bass
- Maxtor
- Začátečník

-
- F1l1p
- Středně pokročilý

- fr4y3r
- Nováček

-
resim obdobnej problem s vyberem sluchatek: u kossu mi vadi ty neprirozeny bassy; sennheisery mi naprosto vyhovuji, ale u px 100 mi vadi, ze nejsou moc (narozdil od kossu) izolovany, takze i pri vcelku normalnich hlasitostech vyrvavaj dost do okoli, coz nechci. jeste mi v uvahu prisla sluchatka grado, jenomze ty zas stoji 2700+ a na to momentelne nemam penize.
tak bych se chtel zeptat, jestli ten "model 2006" koss porta pro je stale tak prebassovanej, nebo uz ten zvuk trochu vyvazili? jestli ne, tak holt asi budu muset snest to "vyrvavani" px100... nebo mate nejakej jinej navrh na kvalitni, prenosna a cenove prijatelna sluchatka?
tak bych se chtel zeptat, jestli ten "model 2006" koss porta pro je stale tak prebassovanej, nebo uz ten zvuk trochu vyvazili? jestli ne, tak holt asi budu muset snest to "vyrvavani" px100... nebo mate nejakej jinej navrh na kvalitni, prenosna a cenove prijatelna sluchatka?
- FaZZy
- Nováček

-
- F1l1p
- Středně pokročilý

No, Grada se mi zrovna, jako moc přenosné nezdají - teď jsem si koupil Senny HD 25 SP za 3,5k - taky je u nich napsané, že jsou přenosné, ale v životě bych si je mezi lidi nevzal. Jo a ty Kossy Porta Pro moc izolované taky nejsou - je je taky slyšet všude kolem. Jinak možná alternativa je toto: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... e1441d889f - ty už jsou na tom s tou izolací lépe, jen je problém ta jejich čistota reprodukce, (basy jsou o něco slabší, než u Porta Pro) a navíc stojí 800. Ty PX100 jsem ještě na hlavě neměl, takže nemůžu srovnat. Ale na nějakém fóru jsem jsem ještě četl chválu na sluchátka AKG.
- wallot
- Středně pokročilý

-
PX200 nejsou zrovna suprovy sluchtka, je to pokus o prenosna uzavrena sluchtka ktery se ale moc nepovedl. Zvuk PX100 je mnohem lepsi. PX100 mam tejden jako sluchatka k PDA a telefonu a hrajou fakt super. Za ty prachy je to asi nejlepsi koupe
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- fr4y3r
- Nováček

-
- Doktor-Prase
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
resim neco podobnyho, zatim jsem poslechl v primem porovnani Sony MDR-EX51 vs Koss Sporta Pro vs Sennheiser PX200...
Suverene vyhraly Sony, PX200 maji moc ostry vejsky az neprirozeny, Sporty zase basujou uplne vsude (coz na poslouchani punk-rock-HC hudby neni prave to pravy vorechovy)...
Dalsi kandidat na poslech jsou samozrejme Porta Pro a pak jeste Sony MDR-EX90 (az je nekde budou mit) - v recenzich v primem porovnani s MDR-EX51 (jakozte nasledovnici) maji jeste cistsi vejsky, basy stejne dobry, takze to bude asi hoodne dobrej nater:) Jedinej prblem je dostupnost a ?CENA?
Suverene vyhraly Sony, PX200 maji moc ostry vejsky az neprirozeny, Sporty zase basujou uplne vsude (coz na poslouchani punk-rock-HC hudby neni prave to pravy vorechovy)...
Dalsi kandidat na poslech jsou samozrejme Porta Pro a pak jeste Sony MDR-EX90 (az je nekde budou mit) - v recenzich v primem porovnani s MDR-EX51 (jakozte nasledovnici) maji jeste cistsi vejsky, basy stejne dobry, takze to bude asi hoodne dobrej nater:) Jedinej prblem je dostupnost a ?CENA?
- James.86
- Začátečník

- F1l1p
- Středně pokročilý

Např. toto: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 69&kat=300James.86 píše:Nějaký tip na sluchátka do/okolo 1k s mostem za hlavou by nebyl ?