MSI K9N Platinum (AM2, nF570 Ultra)
Moderátor: Eddward
- wonknu
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
MSI K9N Platinum (AM2, nF570 Ultra)
Dobrej, mám problém. Vybral jsem kamarádovi PC a nabíd se k jeho sprovoznění. Je to MSI K9N Platinum pro sc. AM2 a příslušnej Athlon (3200+), RAM 1GB v Dualu... Disk Seagate 300GB SATA II. Když vše zapojím, dám inslaci windowsu (rozdělím si a naformátuju partišny) dám instalovat a ono to kopíruje insalační soubory na disk. Ale každou chvíli to hodí chybu, že mu nejde nějakej soubor zkopírovat. Když dám opakovat, tak to stejně nezkopčí.Když dám přeskočit tak systém pak nefunguje. Na mým PC se na ten disk widle v pohodě nainstalujou.Nevíte čím to je? Problematice SATA nerozumím, možná to mam jenom blbě nastavený v BIOSU.Díky
//edit Wilik - upraven nazev
//edit Wilik - upraven nazev
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- Vivec
- Středně pokročilý
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Sekce špatná, ale co, on to už někdo přesune.
Nejsdřív dotaz: instaloval si SATA ovladače z diskety od desky ( při začátku instalace dáš F6, jak se to ptá ) nebo si to nechla na Windows? Ať jedno nebo druhý, teď zkus tu další možnost. U nF4 se SATA dávaly pokud možno do 3. portu, tak to zkus i tady. Někdy zlobí i Wirus Warning v BIOSu, tak ho vypni.
Nejsdřív dotaz: instaloval si SATA ovladače z diskety od desky ( při začátku instalace dáš F6, jak se to ptá ) nebo si to nechla na Windows? Ať jedno nebo druhý, teď zkus tu další možnost. U nF4 se SATA dávaly pokud možno do 3. portu, tak to zkus i tady. Někdy zlobí i Wirus Warning v BIOSu, tak ho vypni.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Přesun do správný sekce ...
Podle toho jak problem popisuješ (že dojde k rozdelení disku a pak i k zahájení kopírování a chyby jsou až pri tom kopírování), tak bych to videl na špatny instalační cd nebo mechaniku, ze ktery to kopíruješ. U starych kousků se tohle občas stává. Pokud dáš pri instalaci přeskočit "nějaký soubory", no tak to bych se pak nedivil, ze Win nejednou tak jak maj, ono auto taky nebrzdí, kdyz mu chybí "nějaký brzdy"
Podle toho jak problem popisuješ (že dojde k rozdelení disku a pak i k zahájení kopírování a chyby jsou až pri tom kopírování), tak bych to videl na špatny instalační cd nebo mechaniku, ze ktery to kopíruješ. U starych kousků se tohle občas stává. Pokud dáš pri instalaci přeskočit "nějaký soubory", no tak to bych se pak nedivil, ze Win nejednou tak jak maj, ono auto taky nebrzdí, kdyz mu chybí "nějaký brzdy"
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- lagvand
- Nováček
-
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nekompatibilita/chybovost pametí se projevuje vetšinou uplnyma pádama toho instalátoru nebo zamrznutím, když to vyhazuje primo nemožnost přečtení souboru, tak bych to videl na tu mechaniku, ale pred instalaci tech Win je samozrejme vhodný i pameti řádne otestovatlagvand píše:Budou to dělat s největší pravděpodobností paměti (nastavení). Teď stavim PC s touto deskou a nějak nemuzu ty paměti srovnat i když mám poslední BIOS.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- TOMBY
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Třeba ty RAMky? Problém s dual LAN!
Nezbývá, než souhlasit s lagvandem. Měl jsem uplně stejný problém. Pouze mi to psalo, že soubor co se chtěl bnakopčit an HDD, tak byl údajně poškozen. Všude jinde CD fungovalo a disk také.
Problém byl v pamětech. Mám také na dualu 2x512 a prostě jsem to musel nainstalovat pouze s jednou 512. Po instalaci jsem různě přehazoval po slotech RAMky, až se to chytlo na dualu. Je to velice divný, ale je to tak. Ještě jsem změnil v Biosu nastavenmí RAM z SPD na Manual, aby to šlapalo OK.
Po nainstalování se mi ale objevil jiný problém. Korektně se nainstalovaly všechny drivery, ale u lanek mam ve správci zařízení vykřičníky a nefungujou. Když dam vlastnosti, píše se tam: Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít. (Kód 12)
a dále : Chcete-li zařízení použít, zakažte jiné zařízení v tomto systému.
Zkoušel jsem přeinstalovávat drivery na LAN i chipset a bezvýsledně.
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?
Problém byl v pamětech. Mám také na dualu 2x512 a prostě jsem to musel nainstalovat pouze s jednou 512. Po instalaci jsem různě přehazoval po slotech RAMky, až se to chytlo na dualu. Je to velice divný, ale je to tak. Ještě jsem změnil v Biosu nastavenmí RAM z SPD na Manual, aby to šlapalo OK.
Po nainstalování se mi ale objevil jiný problém. Korektně se nainstalovaly všechny drivery, ale u lanek mam ve správci zařízení vykřičníky a nefungujou. Když dam vlastnosti, píše se tam: Toto zařízení nenalezlo dostatek prostředků, které by mohlo použít. (Kód 12)
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?
CPU: AMD Athlon 3200+ (AM2) @ 2,28GHz, MB: MSI K9N Platinum, VGA: HIS X1800GTO ICEQ, RAM: 4x512 DDR2 Corsair 667 @ 5-4-4-4 CR2(760MHz)
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- lagvand
- Nováček
-
Re: Třeba ty RAMky? Problém s dual LAN!
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?[/quote]
1.Vyndej všechny karty z PCI a pak zkus znova ty síťovky nainstalovat, nebo zkus prostředky nastavit ručně.
Pokud síťovky nainstaluješ postupně davej zpatky karty do PCI.
2.V BIOSu zkus Clear NVRAM na ENABLE.
Už nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou radu?[/quote]
1.Vyndej všechny karty z PCI a pak zkus znova ty síťovky nainstalovat, nebo zkus prostředky nastavit ručně.
Pokud síťovky nainstaluješ postupně davej zpatky karty do PCI.
2.V BIOSu zkus Clear NVRAM na ENABLE.
Naposledy upravil(a) lagvand dne stř 21. čer 2006, 10:53, celkem upraveno 1 x.
- tnema
- Začátečník
- TOMBY
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Sidi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
U techto desek je problem v detekci pameti a hlavne jejich napeti...zkuste se podivat na napeti pro ty vase a nastavte je v BIOSu rucne ,uz se videl dost lidi ,kterym kvuli tomu nejel celej comp...
C2D E5400@3850Mhz + Gelid Tranq, HD4850 + accelero s1 + 2x12cm@800rpm, gigabyte EP43-UD3, 4x1GB DDR2 GEIL@780mhz, seasonic 500W
- TOMBY
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- stenliman791
- Nováček
-
- Merdy
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Sensory
Zdravíčko lidi! Mám problém. Ať už zkusím jakýkoliv diagnostický program, tak mi nikdy žádný nedokázal ukázat například teplotu procesoru, či grafické kraty, ale ani rychlost otáček ventilátorů na procáku a odvodního větráku z casu. Jediná teplota, kterou mi to najde vždycky je teplota hardisku. Mám desku K9N Platinum, Athlon 64 3200, Corsair 2x512 667 MHz, X800GTO2... Pokud někdo tuší jak to vyřešit díky za radu...
- Monster_cs
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Monster_cs
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jaky mam použít recovery utility pro flash biosu u msi??? napište přesný typ nebo link thx
a postup jak mam flashnout bios dle vaších zkušeností z desek MSI a nechci žádný návod z msi.com.tw tam je to na howno a stejně mi to podle toho nede tak mi napište jestli mam updatovat biosy od začátku od 1.0-1.3 nebo stačí když se tam dá rovnou třeba v1.3 a bude to ok a jake programy mam použít bootuji z cd win98 s podporou cd jelikož nemam floppy disk tak musím z cd tak pls napište thx
a postup jak mam flashnout bios dle vaších zkušeností z desek MSI a nechci žádný návod z msi.com.tw tam je to na howno a stejně mi to podle toho nede tak mi napište jestli mam updatovat biosy od začátku od 1.0-1.3 nebo stačí když se tam dá rovnou třeba v1.3 a bude to ok a jake programy mam použít bootuji z cd win98 s podporou cd jelikož nemam floppy disk tak musím z cd tak pls napište thx