Jedno extra zařízení

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Pzag
Začátečník
Začátečník

Jedno extra zařízení

Příspěvek od Pzag »

Hojte,
potřeboval bych zařízení, které by umělo zapínat nebo vypínat elektriku. Něco jako počítačem řízený vypínač na nízké napětí a malý proud (tak 0-20V střídavé i stejnosměrné a max 2-3A) Měl by ale mít hodně moc vypínačů, v řádech desítek, a měl by být ovladatelný počítačem (samozřejmě) ale programem, který bych mohl napsat (nejlépe VB 2005). Jde něco takového koupit, vyrobit nebo nějak sehnat? :roll:
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Zkus tohle http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=
vyrábí to firma velleman a maj k tomu dost doplňků (třeba krokové motory).
Jo jedná se o stavebnici, ale složit to není velký problém (teda jestli umíš aspoň trochu pájet).
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

No něco takovýho, ale já se v tom moc nevyznám. Pochopil jsem, že tam dám přes LPT port, ale vůbec nevím co z toho poleze. Nemoh by mi to někdo nějak jednoduše vysvětlit? :roll:
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

No vcelku tam je 16 digitálních vstupů nebo výstupů. To se přepne přecvaknutím švába do jiný patice. Jsou tam optický členy který jsou buď "spuštěné" nebo "vyplé". To samý to umí i rozpoznat. Samozřejmě že pokud chceš spuštět 3A tak za to musíš dát relé.
Pak to má 4 analogový vstupy (tzn. rozpozná napětí v 256 krocích), Jeden přesný analogový výstup (dodá napětí v 256 kroků). A ještě tam je 8 analogových výstupů (64 kroků).
Deska se připojí na paralelní port (normálně jde za ní připojit něco dalšího).
Navíc obsahuje sběrnici I2C a na ní jdou napojit ještě tři stejné karty.
Jinak odkaz přimo na výrobce nhttp://www.velleman.be/ot/en/product/view/?id=9383
Doufám, že je to dost jednoduchý. :oops:
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Neni :oops:
Co sou to ty kroky? To furt nechápu. Dodá napští v 256 krocích. To mi to bude vyťukávat morzeovku? A ty digitální sou na tom jak. Zaplý nebo vyplý nebo je to taky komplikovaný? :(
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Kroky: stupně v kterejch to bude dodávat napětí (1.1V, 1.2V, 1.3V) ne přesně ve stejnech stupních (256stupnů od 0V do 12V).
Digitální má dva stavy: sepnuto a vypnuto. :roll:
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Hurá. :D
Jeste jedna otazecka. Tam pisou: "programování prostrednictím prilozených procedur v Turbo Pascalu, C++, QBASICu" Je mozny psat to i ve VB 05 nebo ne?
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Pzag píše:Hurá. :D
Jeste jedna otazecka. Tam pisou: "programování prostrednictím prilozených procedur v Turbo Pascalu, C++, QBASICu" Je mozny psat to i ve VB 05 nebo ne?
Tak na to ti neodpovim protože sice mi doma leží ale ještě jsem se nepokoušel k tomu dělat nějakej program. :oops: Zatim jsem našel jen super vychytávku do exelu kterou to jde obsluhovat a hrál jsem si s tím :lol: . Jestli chceš tak ti pošlu obsah softu k tomu dodávanýho (teda jestli to najdu) :roll: .
PS: sry za zpožděnou odpověď, nějak jsem se nedostal k počítači. :sad:
Pzag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pzag »

Jo, prosím. Pošli to.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Pzag píše:Jo, prosím. Pošli to.
Pošli mi nějaký kontakt na SZ. Jinak jsem něco našel. Sice to není přesně obsah diskety, ale všechno možný co jsem za tu dobu posbíral. :roll:
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Máš to tam. :-D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“