Předem bych se chtěl omluvit za založení nového téma ale hledal jsem a nikde jsem konkrétní odpověď na muj problém nenašel
Tak k problému...
Mám připojení od Karnevlu Turbo 5000 a nastaly tyto potíže. Když ještě Karneval přiděloval IP adresy tak jsem provozoval jak domácí síť tak interment přes switch bez jakéhokoliv problému. Z modemu drát do switche a pak z switche jeden do PC1 a druhý do PC2. Nic složitýho a vždy to fungovalo dobře. Ovšem teď když se přiděluje IP pomocí servru DHCP tak to moc nechodí... resp. věci se mají následovně. Když jsou počítače připojeny do switche jen samotné není problém pěkně si "povídají" ovšem připojím modem a samo hned se přidělí nové IP a počítače tím pádem mohou na net ale už se nevidí:( Je to asi logické ale jaké je teď řešení??
Když jsem volal do Karnevalu tak mi řekli,že přes Switch nemám šanci rozchodit naráz domácí síť a internet
V jednom obchodě s PC mi zase řekli ať nevyhazuji peníze za router,že to jde přes SWITCH..
Tak se ptám jeslti opravdu musím koupit router nebo to vyřešit nějak jinak a pokud možněji levněji
...pokud by to přeci jen nějak šlo přes ten switch a věděl někdo jak budu vděčný