Internet+domácí síť+switch

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lugo
Nováček
Nováček

Internet+domácí síť+switch

Příspěvek od Lugo »

Zdravím :)

Předem bych se chtěl omluvit za založení nového téma ale hledal jsem a nikde jsem konkrétní odpověď na muj problém nenašel :)

Tak k problému...

Mám připojení od Karnevlu Turbo 5000 a nastaly tyto potíže. Když ještě Karneval přiděloval IP adresy tak jsem provozoval jak domácí síť tak interment přes switch bez jakéhokoliv problému. Z modemu drát do switche a pak z switche jeden do PC1 a druhý do PC2. Nic složitýho a vždy to fungovalo dobře. Ovšem teď když se přiděluje IP pomocí servru DHCP tak to moc nechodí... resp. věci se mají následovně. Když jsou počítače připojeny do switche jen samotné není problém pěkně si "povídají" ovšem připojím modem a samo hned se přidělí nové IP a počítače tím pádem mohou na net ale už se nevidí:( Je to asi logické ale jaké je teď řešení??

Když jsem volal do Karnevalu tak mi řekli,že přes Switch nemám šanci rozchodit naráz domácí síť a internet :( Podle nich jedině router..
V jednom obchodě s PC mi zase řekli ať nevyhazuji peníze za router,že to jde přes SWITCH..

Tak se ptám jeslti opravdu musím koupit router nebo to vyřešit nějak jinak a pokud možněji levněji :? Napadlo mě provozovat net přes Switch a pc propojit přes USB kabel... třeba tímto ?? http://www.abclink.cz/kykyryda/main.asp ... 5155959552

...pokud by to přeci jen nějak šlo přes ten switch a věděl někdo jak budu vděčný :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no zřejmě musíš koupit router, se zapnutým DHCP nenastavíš další IP adresu tomu stejnému adaptéru, když Ti to přidělí adresy z různého rozsahu, tak se to prostě vidět nemůže

myslím, že litr Tě nezabije

pokud někdo ví, jak tohle rozjet s woknama a switchem, rád se nechám poučit, mě ale fakt nic nenapadá
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

A co ten USB kabel? Jaký na to máte názor?

chlapík v prodejně asi moc nevěděl o čem mluví..
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Tak se jdu dnes poohlédnout po routeru :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

na USB zapomeň, nic to neřeší, akorát to přidělává problémy
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

jj na USB už jsem zapomněl router je jen o něco draží řešní a daleko jednoduší :)

Jen ještě jaký...musí stačit nějaký easy ne? Co třeba tento ?? http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=36438

Díky za názor :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no, radši bych vzal SMC Barricade 7004VBR V3
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Tak už mám doma router...jen pro upřesnění neměl jsem doma switch ale hub...ale stejně to na tom nic nemění...router jsem potřeboval stejně :) Teda aspoň doufám :P Přes hub by to stejně nešlo rozchodit...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

hub nebo switch je pro 3. vrstvu (IP protokol) šumafuk (managovatelné switche jsou pochopitelně něco jinýho, ale to neuvažuju)
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Takže je to tak jediné řešení pro muj problém byl router...už je pod stolem :P a vše funguje :) Děkji za rady:)
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

pavel.minarik píše:no, radši bych vzal SMC Barricade 7004VBR V3
prosimte jaky je rozdil mezi verzemi V2 a V3 ...chci si koupit tenhle router,ale vidim ze jsou ve vice verzich-coz na eshopech neni nikde napsane
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

v podstatě žádný, V2 je starší várka, V3 je aktuální
podle mě je nějký rozdíl jen v některých použitých součástkách, firmaware se tuším dává do obou stejný (neplatí pro původní VBR, které je bez označní Vněco)
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

pavel.minarik píše:v podstatě žádný, V2 je starší várka, V3 je aktuální
podle mě je nějký rozdíl jen v některých použitých součástkách, firmaware se tuším dává do obou stejný (neplatí pro původní VBR, které je bez označní Vněco)
aha, takze pokud eshop ma k dispozici V2 nebo V3 tak to je napsane v nazvu vyrobku, pokud tam je napsane jenom VBR, bez nejakeho Vx,tak je to v podstate V1...no ok a mel bych se nejak vyvarovat i te V1?jasne ze cim vetsi tim lepsi...no ale radsi se zeptam nez budu rezat :-)
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no to neni tak jisty, oni tam totiz nejaky Vx nemusí vůbec psát lemplové, ale V1 už stejně těžko seženeš
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

je to uplne fuk...
v.1 se dodavala do roku 2003
v.2 se dodavala do jara 2005
V.3 je aktualni verze.

jinou nez v.3 v obchode nesezenes. Jedine, ze bys to koupil z druhe ruky.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“