DFI LP UT nF3 250Gb (nF3 250Gb) - tipy a triky, rady
Moderátor: Eddward
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nikde nevidim duvod proc by tam nepel jit. Spise to zalezi na tom jaky mas case... 
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- XXXtremer
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to neivim, zkus se podivat na www.dfi.com jestli to tam najdes..XXXtremer píše: a jeste dotaz.. pojednou v tom X2 cpu ??? nebo je to jen na jednojadrove ???
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
do s754 se nevyrabi DC CPU, podpora je zbytecnaXXXtremer píše:a jeste dotaz.. pojednou v tom X2 cpu ??? nebo je to jen na jednojadrove ???
//nemohl si hned od prvni otazky psat tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=38522 ?
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted tomu nerozumim...nemysli on nF3 Ultra???...dostanu na tuhle desku se socketem 939... tenhle chladic ??...
- XXXtremer
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zarkow
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim funguje vam mikrofon na integrovane zvukovce? Chtel jsem na ni rozchodit headset pro volani pres Skype apod. abych porad nemusel prepojovat kabliky na Audigy a bohuzel se mi nepodarilo to rozchodit. vystup funguje ale mikrofon vubec...Nevim kde je chyba a jestli se nejak nehadaji navzajem ci to treba nesouvisi i s OC, ale to teoreticky nemelo. Diky
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, taky sem se s tim sral, ale nakonec jsem to rozchodil.zarkow píše:Zdravim funguje vam mikrofon na integrovane zvukovce? Chtel jsem na ni rozchodit headset pro volani pres Skype apod. abych porad nemusel prepojovat kabliky na Audigy a bohuzel se mi nepodarilo to rozchodit. vystup funguje ale mikrofon vubec...Nevim kde je chyba a jestli se nejak nehadaji navzajem ci to treba nesouvisi i s OC, ale to teoreticky nemelo. Diky
ovladaci panely>>zvuky a zvukova zarizeni>>zalozka zvuk>>hned prvni ramecek "prehravani zvuku">>tlacitko hlasitost>>a tam v prvnim sloupecku "master volume" je tlacitko upresnit>>odtrhnes ten spodni ctverecek "center speaker and subwoofer connected to microphone".
A melo by to fungovat...
- zarkow
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousim, ale je mozne ze to dela i SP2, u kamarada to s SP1 jelo, po reinstlu na SP2 uz taky ne...presscott píše:Jo, taky sem se s tim sral, ale nakonec jsem to rozchodil.zarkow píše:Zdravim funguje vam mikrofon na integrovane zvukovce? Chtel jsem na ni rozchodit headset pro volani pres Skype apod. abych porad nemusel prepojovat kabliky na Audigy a bohuzel se mi nepodarilo to rozchodit. vystup funguje ale mikrofon vubec...Nevim kde je chyba a jestli se nejak nehadaji navzajem ci to treba nesouvisi i s OC, ale to teoreticky nemelo. Diky
ovladaci panely>>zvuky a zvukova zarizeni>>zalozka zvuk>>hned prvni ramecek "prehravani zvuku">>tlacitko hlasitost>>a tam v prvnim sloupecku "master volume" je tlacitko upresnit>>odtrhnes ten spodni ctverecek "center speaker and subwoofer connected to microphone".
A melo by to fungovat...
- Boris Mironov
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Takze jsem si asi tak pred 2 mesicemi dokoupil dalsi 512MB RAM modul a 250GB SATA disk a OC nijak neutpel,vsechno jede tak jak pred dokoupenim. A jelikoz pameti mam neznackove a i druhy modul zvlada to co mam v popisku tak nevidim vyznam kupovat drazsi pameti a urcite se nebojte dvou modulu pameti ani SATA disku.
A64 2800+ soc.754 9*200=1800Mhz@9*278=2502Mhz,Arctic Freezer 64. DFI LP nF3 250Gb, 2x512MB DDR 400MHz 3,4,4,8@417Mhz 2.5,3,3,7, 3D Club Radeon 9600XT 500/675@567/784-ATi Silencer. 120GB WD(PATA) + 250GB WD2500KS(SATA II,16MB), zdroj 350W
NB: Acer Aspire, Core Duo(Yonah) T2300,2x512MB RAM,AR X1600 128 + 384MB,120GB SATA HDD,DVD-RW
NB: Acer Aspire, Core Duo(Yonah) T2300,2x512MB RAM,AR X1600 128 + 384MB,120GB SATA HDD,DVD-RW
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky mam dva moduly, ale A-Data Vitesta DDR500....predtim sem mel obyc DDR400, ale to sem nemohl pretaktovat procesor na tech 2,7GHz, protoze pri tak vysokem FSB a nizke delicce mi to porad hazelo "Detecting array". Tak sem tam hodil ty "petikila" a nemam problem. Diska mam sice ATA100, ale to je tim, ze mi zustal z puvodniho pcBoris Mironov píše:Takze jsem si asi tak pred 2 mesicemi dokoupil dalsi 512MB RAM modul a 250GB SATA disk a OC nijak neutpel,vsechno jede tak jak pred dokoupenim. A jelikoz pameti mam neznackove a i druhy modul zvlada to co mam v popisku tak nevidim vyznam kupovat drazsi pameti a urcite se nebojte dvou modulu pameti ani SATA disku.
- Agaga
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- RADEONX800
- Začátečník

-
cus lidi jaky mate skusenosti z RAM ?? v tyhle desce mam 2*512 DDR400Kingston
zadnej problem Detecting array odstarneno snizenim HT chci si koupit 1Gb ram jestli to v tom pojedou vsechny najednou??? a jestli pude taktovat ale to snad nebude problem mam A64 1800@2400 snad pude vic
skousel sem na ni kamosova semprona poterboval opravit comp mnel shit desku na ni skoro nic na moji NF3 semprona 64 1600@2400 a uz se mu nechtelo s FSB 300 a jeste uzivy ten athlon 1950pro do AGP???
zadnej problem Detecting array odstarneno snizenim HT chci si koupit 1Gb ram jestli to v tom pojedou vsechny najednou??? a jestli pude taktovat ale to snad nebude problem mam A64 1800@2400 snad pude vic
skousel sem na ni kamosova semprona poterboval opravit comp mnel shit desku na ni skoro nic na moji NF3 semprona 64 1600@2400 a uz se mu nechtelo s FSB 300 a jeste uzivy ten athlon 1950pro do AGP???
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
U me snizovani HT nepomahalo (problem byl v delickach), ale deska nic nehlasi do FSB cca 350, pak uz nic nepomuze, jedine taktovat ve winu. Tim jsem se dotal az na 375FSB, coz davalo na S64 2800+ cele 3GHz. TADYRADEONX800 píše:cus lidi jaky mate skusenosti z RAM ?? v tyhle desce mam 2*512 DDR400Kingston
zadnej problem Detecting array odstarneno snizenim HT chci si koupit 1Gb ram jestli to v tom pojedou vsechny najednou???
Urcite bych tam nedaval 3 pametove moduly, protoze potom se muzes rozloucit s pretaktovanim, navic ty pameti pojedou pravdepodobne jen na 333MHz. (ale nemam to ozkousene)
Nevim, jestli ho uzivYRADEONX800 píše: a jeste uzivy ten athlon 1950pro do AGP???
- RADEONX800
- Začátečník

-
- Agaga
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak na nabihani winu zrovna procesor vliv nema (v porovnani mezi temito dvema). Navic sempron se od athlona lisi jen mensi cache (zalezi na modelu), jinak je to to same jadro. Pokud jde o venice, samozrejme.RADEONX800 píše:jo tak to mne sere jo a nekdo kdo rikal ze na overclock je lepsi sempron ma mozna pravdu ale mne stim sempronem na 2400 nabihaly WIDLE dil nez Athlonem na 2000 tak neWIMjo a to uzivi fak neresim nejaky posrany YCKA VOE
Hned se podivam, jen co restartuju pcAgaga píše:Hele to fakt nikdo nevite, jak se da zakazat ta zvukarna? Potreboval bych to celkem nutne zjistit
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Genie Bios Settings >> AC97 audio >> disabled.
Nic sloziteho..
Nic sloziteho..
- Agaga
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc, nejak jsem to musel preehlidnoutpresscott píše:Genie Bios Settings >> AC97 audio >> disabled.
Nic sloziteho..
Jeste by me zajimala jedna vec. Vidim, ze tady resite taktovani se dvema pametovymi moduly. A ja se s nima nemuzu za zadnou cenu dostat pres 2GHz se Sempronem64 2800+ (s jednim modulem sel v pohode na 2,6GHz). Co vsechno byste mi doporucili vyzkouset? Zatim jsou zkousel snizit násobic HTT (na 1X) a vsechny mozny delicky pameti, ale vzdycky se dostanu akorar k "Detecting Array". Prej muze pomoct zmenit casovani napeti z 1T na 2T, ale to jsem nikde v biosu nenasel
Jinak cela moje sestava je v podpisu.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To HTT nemusis snizovat tak moc, moje deska zvladla az 1500MHz, ale pro jistotu udrzuj cca 700-900MHz. (FSB x HT ratio)Agaga píše: Jeste by me zajimala jedna vec. Vidim, ze tady resite taktovani se dvema pametovymi moduly. A ja se s nima nemuzu za zadnou cenu dostat pres 2GHz se Sempronem64 2800+ (s jednim modulem sel v pohode na 2,6GHz). Co vsechno byste mi doporucili vyzkouset? Zatim jsou zkousel snizit násobic HTT (na 1X) a vsechny mozny delicky pameti, ale vzdycky se dostanu akorar k "Detecting Array". Prej muze pomoct zmenit casovani napeti z 1T na 2T, ale to jsem nikde v biosu nenasel![]()
Jinak cela moje sestava je v podpisu.
"Detecting array" je vetsinou problem delicek. U me nefunguji posledni dve (100/120) pri vysokem FSB. Pameti mam zasazene v 1. a 2. sloutu.
Casovani pameti nenechavej auto, nastav manualne patricne hodnoty. (CL-RCD-RP-RAS)
Nasobic procesoru nastav rucne..tzn 8x (8x200 = 1600MHz).
Command rate 1T a 2T se zapina v nastaveni pameti nekde mezi prvnima radkama - polozka s [Enable][Disable]
//mozna si jeste na neco vzpomenu