Jaký DVI kabel?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
jariquick
Začátečník
Začátečník

Jaký DVI kabel?

Příspěvek od jariquick »

Jaký kabel DVI si pořídit k propojení grafické karty s monitorem? Stačí i ten nejlevnější, nebo si vybrat dražší? Jaký, nebo podle čeho mám vybírat? (Monitor Belinea 101920 - GK Radeon 9550) Děkuji za váš názor.
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Stačí libovolný stíněný kabel cca 250 korun s daní.
jariquick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jariquick »

Díky. Rozhoduju se mezi tím: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00018057

a tímto: http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00011294

JEDEN Z NICH MÁ U KONCE VÁLEČKY, KTERÉ NEVÍM K ČEMU SLOUŽÍ. Nezáleží mi na padesátikoruně, ale aby to bylo slušné.
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pokud LCD pojede digitálně, tak na kvalitě kabelu nezáleží. Válečky na konci bývají feritová jádra, které mají spíš ochrannou funkci (princip ti tu snad vysvětlí někdo jiný) - na kvalitu obrazu vliv samozřejmě nemají :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
jariquick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jariquick »

Díky moc. Ta ochrana feritovýma jádrama - zajímalo by mě k čemu je to dobré, ale to se snad někde dočtu. 8-)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Osobně jsem nepoznal žádný rozdíl. U D-Sub kabelu to snad nějaký význam má. Stínění je dobré i pro lepší mechanické vlastnosti kabelu, proto jej doporučuji.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

jariquick píše:Díky moc. Ta ochrana feritovýma jádrama - zajímalo by mě k čemu je to dobré, ale to se snad někde dočtu. 8-)
Asi se nikdo neozve... elektrice vůbec nerozumím, ale máme dojem, že je to ochrana proti průchodu vysokého napětí a možná některým typům rušení (funguje to v podstatě jako cívka; došlo by ke vzniku magnetického pole, naindukoval by se opačný proud a z původního proudu by zůstal jen zlomek... tak... napsal jsem to docela blbě, tak to doufám někdo opraví a doplní :wink: )
Nejlepší moderátor ve výslužbě
jariquick
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jariquick »

Napsáno docela slušně. Snad to tak nějak bude.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“