Gigabite FX5600XT s Evercon kondiky

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

sejny - heheh, mas pravdu, jenze on to mel byt jen priklad pro Spirita a jak jiste z tohoto threadu vyctes, v jeho pripade je uplne fuk jestli budes dohledavat nejake hodnoty ci ne, nebot ti na zaver rekne, ze sve slova nemuzes nijak prokazat - i kdyz mu primo postnes vysledky vse co tvrdis podporujici... :wink:
On to preci zmeril multimetrem za 500 od "ťam-ťam" a je tam 2,6V a basta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Spirit - velice se omlouvam ze jsem se ti pokusil po lopate vysvetlit nektere zakonitosti a uskali napajeni soucastek v pocitadlech. Jak je videt, tva schopnost ignorace predlozenych dukazu, faktu a vysledku z ruznych regulatoru znacne prekracuje me schopnosti vysvetlovat a dalsi debata s tebou je tudiz jen ztratou meho casu, pricemz nic krome narazek a urazek z tve strany se mi nedostalo.

Uz tu chybu vickrat neudelam, promin :oops:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

som rad :wink:
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiroK[CZ] »

Zdravim
Tohle tema me celkem zaujalo, mam PixelView GF FX5600XT. Graficka karta byla nekolik mesicu pretaktovana z 234/400 na 333/525 s celkem dobrym chlazenim:
Obrázek
Hry jsem moc nehral, takze karta bezela temer stale ve 2D rezimu (stabilnich 234/525. Podotykam, ze pametove cipy jsou Hynix 3,6ns a jsou temer studene.

No a ted problem: posledni dobou (jeste pred temi vedry) zacala karta ve 3D zlobit a hazela artefakty, musel jsem ji podtaktovat na 325/520 a pak jeste pameti shodit na 500MHz.

A jak tak ctu tenhle thread zacalo mi svitat, mrknu na GK a ejhle: 5x Evercon a 1x Hitano kondiky. :? Protoze stejne planuju upgradovat z AGP na PCI-E, nemam, co ztratit a asi zkusim ten C-mod. Jenomze jsem Lama, a nemam tuseni, jakou znacku kondiku vzit. V Plzni jsou dve velke prodejny elektrosoucastek: www.GME.cz a www.GES.cz, a v nabidce maji Hitano, Maxcap, Jamicon, Chemi-con. Muze mi nekdo poradit, ktere by se daly pouzit?
CPU: Core i5-4670K (default), MB: MSI Z87M GAMING, RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 Ballistix Tactical LP 1600MHz 8,8,8,24/1,35V, GPU: MSI R9 270 Gaming 2G (1050/5600MHz) HDD: SSD Samsung 840 EVO Series Basic 120GB, HDD2: Seagate Barracuda 7200.14 3000GB, PSU: Seasonic G Series 450W, skříň: SilverStone TJ-08-E Temjin, chlazení: H2O
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Zadne z tech, co prodavaji v CR.

Navic ze znacek co jsi jmenoval se da vzit jen Chemi-con (zbytek je podobny shit, jako uz tam mas, v pripade Maxcap a Jamiconu jeste horsi...) ale hacek je v tom, ze to, ze kondik je Chemi-con samo o sobe neznamena nic. Absolutne zavazne dulezity je TYP kondiku.

Chemi-con dela treby KY radu pro bezne pouziti, kterou tu grafiku maximalne pokazis... (me treba odesla DFI LP B deska po pridani Jamiconu behem 20min... a dodneska jsem ji nezprovoznil)

Ale abych to zkratil. Pouzitelne jsou v podstate pro nase O/C pouziti jen tyto vyrobci/rady:

Samxon GA
Nichicon HZ
Rubycon MCZ
Chemi-con KZJ
Samxon GC
Nichicon HN
Panasonic FM

...pokud tedy nemam vyjmenovat treba solid polymer kondiky, jenz jsou JESTE lepsi nez nejlepsi elektrolyty, ale uz vubec se nedaji sehnat... :( Ani staricke a dnes uz, vzhledem k ostatnim polymerum nic-moc, Sanyo Oscony proste nesezens a pokud ano, tak me okamzite kontaktuj KDE :wink:

Kde shanim tedy kondiky ja, kdyz je to takovy problem? Panasoniky FM/FC (FC nic moc, ale na malinke podpurne kondicky na mainboardiky stare se nad tim obcas da primhourit oko, NIKDY nepouzivat na grafiky/Vcore/Vdd/Vdimm ...) maji v http://digi-key.com a pres kamose amika to taham k nam (muzou ti to i poslat, ale potrebujes NAFTA kreditku + 26$ jen postovne + celnici - dohady, platby...).
Samxony GC/GD (o GD plati to same jako o Panny FC...) od Big Popeho puiyiulo@gmail.com z Hong Kongu. Platba PayPalem.

Pokud si myslis, ze mi preskocilo a ze preci nemuze byt problem sehnat treba Nichicon HZ ci Rubycon MCZ kondiky, tak te vyzivam - zkus si to. A aby jsi se snazil, tak ti zaplatim 500,- za jediny orginalne zabaleny s fakturou Nichicon HZ 2200uF 6.3V kondik - pokud ho do mesice dokazes sehnat :wink:

Muzu ti i dat jeho fotecku:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

(muj Sapphire A9RX480 mainbaord a nej el. kondik na svete v nem 8) )

...ale to ti asi nepomuze...
Naposledy upravil(a) trodas dne čtv 8. říj 2009, 22:05, celkem upraveno 1 x.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
MiroK[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiroK[CZ] »

4trodas: Prave jsi me nadobro vylecil z prepajovani kondiku :lol:
CPU: Core i5-4670K (default), MB: MSI Z87M GAMING, RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 Ballistix Tactical LP 1600MHz 8,8,8,24/1,35V, GPU: MSI R9 270 Gaming 2G (1050/5600MHz) HDD: SSD Samsung 840 EVO Series Basic 120GB, HDD2: Seagate Barracuda 7200.14 3000GB, PSU: Seasonic G Series 450W, skříň: SilverStone TJ-08-E Temjin, chlazení: H2O
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

:lol: :lol: :lol:

...no, vidis. Neni to pro kazdeho. Ale ja si dneska spravil svuj Abit KD7-G prepajenim par zasr*nych Teapo smejdu a zase jede a tika jak hodinky :twisted:

Musis mit znamy a kontakty a neco o tom vedet a pak je to dobra svanda, no :)
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Mám asi hloupej dotaz: když ty kondíky měníš, tak tam dáváš stejnou kapacitu nebo vyšší? :oops:
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Mr.Nigga píše:Mám asi hloupej dotaz: když ty kondíky měníš, tak tam dáváš stejnou kapacitu nebo vyšší? :oops:
raději vyšší...
(ale nejsem guru :oops: :lol: )
//n3x7_p0s7 >> jo, tohle právě nevim :oops:
Naposledy upravil(a) honny dne úte 11. črc 2006, 23:16, celkem upraveno 1 x.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Honny s malým píše:raději vyšší...
Je to nějak omezený nebo je to fuk?
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Je to omezeny jen velikosti a tim, jak velke se delaji :wink: :lol:

...jo, a v par pripadech jsem se uz pekne spalil a velikost kondiku nemohla byt vetsi... Cize pri meneni kondiku, jenz nepatri k typickym castem napajecich/stabilizacnich okruhu postupovat opatrne :wink:

Vcore/Vdimm/Vdd/Vagp/Vsb kondiky cim vetsi, tim lepsi. I parametry kondiku jsou lepsi tim vic, cim jsou vetsi. (dalsi duvod... :wink: )

Dneska jsem kuprikladu provedl tohle:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=2176
A dost dobre to facha :twisted:
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

heh, tak dík. Stejně se na to asi vykašlu, když se to nedá koupit v ČR, protože ten dovoz by mi za to nestál
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“