Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

:o
no este doplnim
nejde o to aby ta vypalka palila zavratnymi rychlostami ale o to aby palila a citala bezchybne
palit sa aj tak bude pomaly
...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Thellwin píše:Jj, až na to slabší čtení, nemít v PC ještě klasickou DVD mechaniku, tak nevím, nevím ...
Ty to píšeš skoro jako by to nepřečetlo nic :? , navíc, současné DVD-Romky jsou ve čtení ještě horší, než DVD vypalovačky :)
jcdenton12 píše::o
no este doplnim
nejde o to aby ta vypalka palila zavratnymi rychlostami ale o to aby palila a citala bezchybne
palit sa aj tak bude pomaly
Žádná mechanika nemá bezchybný zápis i čtení. Většinou jsou lepší v tom, či onom... záleží i na médiích, který používáš, na firmware atd.
Bathory
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Bathory píše:Ty to píšeš skoro jako by to nepřečetlo nic :? , navíc, současné DVD-Romky jsou ve čtení ještě horší, než DVD vypalovačky :)
Mám tady jednu starší DVD mechaniku - Toshiba SD-M1612 - a neříkám že by ten Pioneer nepřečet vůbec nic, naopak, přečte všechno, ale trvá mu o dost déle než načte medium atd. :)

//Bathory - tohle byla jedna z nejlepších DVD-ROM :)
Goldnoob team proud member!
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

aha tak to ze cita pomalsie/dlhsie nacitava mi nevadi
hlavne je aby palil/cital uplne vsteko bez chyb aj ked pomaly
labelflash a lightscribe nepotrebujem
doporucte nieco dalsie pls
dakujem

//edit: nutnost je aj DVD-RAM, DVD-+RW ako aj DVD-+R a CD
btw co si myslite o LG GSA H10-L/N???
a co o NEC ND-4551A
...
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

NECa sem prave reklamoval kvuli cteni, cetl tak nejak divne. Nektere media, ktere podle skenu v kprobe byly super, mel problem precist, nektere cetl bez problemu, nektere neprecetl vubec. Bez kolisani rychlosti mi cetl snad jen verbatimky a TY.
H10N/L vypadaji jako hodne dobre mechaniky, asi bych se nebal jit do jedne z nich.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dik
nekto dalsi s vlastnymi skusenostami??

//edit da sa LG GSA-H10N flashnutim prerobit na LG GSA-H10L???
podarilo sa to niekomu?
...
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

ty mechaniky by měly být shodne, jenom H10L má navíc LightScribe, což se softwarově (bez přítomosti hardwaru) zprovoznit nedá
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
mathe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mathe »

Co my poradite ktera je lepsi?
Lite-ON SHW-16H5S nebo LG SuperMulti GSA-H20L nebo Benq DW1655 OEM černá

Co ten software na LightScribe da se nekde stahnout?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Bathory píše:Žádná mechanika nemá bezchybný zápis i čtení. Většinou jsou lepší v tom, či onom... záleží i na médiích, který používáš, na firmware atd.
To neni zas tak pravda NEC 3520A byl bezvadni v paleni CD,DVD i ve cteni CD,DVD v tu dobu asi nej vypalovacka bohuzel novjejsi Necy se ve cteni poskozenych DVD jen zhorsujie (a to nemluvim o nepovedenem 357x a 457x s optikou sony ktere stoji uplne za hovno) Ale spatne nebyly ani LG 4166 a 4167 (proto sem si tet koupil H10a coz je inovovany 4167) a muzu ho doporucit (az nato ze neumi overspeed je dobry) ale na Nec 3520 nema :-)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

CyberDeath píše:
Bathory píše:Žádná mechanika nemá bezchybný zápis i čtení. Většinou jsou lepší v tom, či onom... záleží i na médiích, který používáš, na firmware atd.
To neni zas tak pravda NEC 3520A byl bezvadni v paleni CD,DVD i ve cteni CD,DVD v tu dobu asi nej vypalovacka bohuzel novjejsi Necy se ve cteni poskozenych DVD jen zhorsujie (a to nemluvim o nepovedenem 357x a 457x s optikou sony ktere stoji uplne za hovno) Ale spatne nebyly ani LG 4166 a 4167 (proto sem si tet koupil H10a coz je inovovany 4167) a muzu ho doporucit (az nato ze neumi overspeed je dobry) ale na Nec 3520 nema :-)
NEC ND-3520A měl problémy se čtením poškozených CD, ale hlavně DVD médií:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2004080102
Bathory
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

mozna se zakladnim frimware ale od 3.05 na tom byl hodne dobre (a cim vyssi verze tim se to jeste zlepsovalo)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Tenhle thread a vůbec problematika dvdrw a spol je dost zajímavá :) V podstatě jsou tam minimální rozdíly, většinou se to vyrovnává takže narozdíl např. od desek tu není co moc zkazit ?

Tak schválně. Chci dvdrw která dobře čte, dobře zapisuje, nemusí podporovat dvd-ram,nemá extra dlouhé načítací doby. Co mi poradíte ? Není tu snad nic podle čeho bych se mohl orientovat :( (a nechci aby stála přes 1500,-)
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

Tak schválně - chci vypalovačku, která kvalitně vypaluje DVD+R, má podporu DVD-RAM, umí čtení chyb PIE/PIF, C1/C2, spolehlivě vypaluje CD-čka (ta poškozená (prý "chráněná") přímo od výrobce), načítací doby jsou mi šumafuk.
No to se zde asi nedovíš...
Jinak, také nevidím valný smysl takovéhoto tématu, protože preference jednotlivých lidí jsou dosti odlišné. A vyloženě šunty snad na dnešním trhu (nabídce) snad ani nenajdeš. Ono je to také o otázce přístupu - mít 1 dlouhé téma, kde se spomíná spousta mechanik, až to někdy vypadá, že se plácá 5. přes 9. Nebo můžeš mít desítky samostatných témat, kde budeš řešit, zda je ta-která mechanika dobrá, nebo nikoliv, a kde by se probíraly nikoliv pouze její vady/výhody, ale také srovnání s jimými mechanikami... výsledkem čehož by byl rovněž podobný bordel. Je to dilema - ale vždyť Bathory to již tady (ne)jednou vysvětloval.
Jinak, pokud bys chtěl něco zjistit, stejně si to musíš všechno "oběhat" sám, tedy povyhledávat naprosto všechno, od recenzí s nic neříkajícími grafy o přenosové rychlosti, které vypadají téměř na chlup stejně u všech, přes hard-corová měření kvality, které jsou dělány takřka ad-hoc s libovolnými médii, jejichž kvalita stejě příšeně kolísá, až po zkušenosti uživatelů, kde mohou vyplavat na povrh neobvyklé potíže (typu: problémy s vypálenými DVD-R, problémy s nestandardními CD-čky nebo divné měření kvality), přičemž to všecho uzavírají několikastránkové uživatelské zkušenosti s kvalitou médií, tzv. "skeny". Navíc mnohé recenze jsou nevalné kvality, kdy lama-recenzenti adorují rychlost na všechny způsoby, zatímco guru-uživatelé preferují kvalitu, nekompromisně a prakticky bez výjimky.
Prostě... nic kloudného se nedovíš, pokud za něco takového ovšem nepovažuješ výroky typu: "Jo, ta je dobrá!" - "Naprostá spokojenost!" - "Šunt, nebrat, ani omylem!" - "Už nikdy více!".
Smůla je právě v tom, že je poměrně těžké dopídit se právě po těch "odchylkách" - jako třeba že nějaká mechanika je moc hlučná, pořád to roztáčí naplno, resp. divné měření kvality, resp. absence nějaké "samozřejmé" vlastnosti.
//EDIT: A specialitkou jsou testy fyzicky poškozených médií - to už v mnoha případech vypadá jako výsledky transcendentních meditací...
Na mnohé z těchto zvláštností mohou upozornit právě ty "osobní" recenze, kde zkušený recenzent zevrubně "proklepne" celou mechaniku a napíše také jeho osobní dojmy a jak si vede ve srovnání s ostatními mechanikami.
Takové skvélé recenze dělá např. Bathory.

Píši to pouze proto, že jednou jsem takový výběr zažil, strávil jsem nad tím téměř týden, až mi to lezlo z uśí, nosu i očních důlků... A ty recenze jsem znal téměř zpaměti, včetně grafů - připadal jsem si jak nějaký cvok...
A doufám, že tenhle příspěvek není moc OT.
Naposledy upravil(a) Muad'Dib dne stř 30. srp 2006, 23:28, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Muad'Dib píše:A vyloženě šunty snad na dnešním trhu (nabídce) snad ani nenajdeš.
Ne tak docela. například výsledky Plextoru PX-750A jsou doslova tragické, poruchovost LG GSA-H20L hodně výmluvná, a o tom Samsungu, co mám teď doma ani nemluvím (SH-W163A) :(

To spirit64:
Pokud hledáš konkrétní charakterové vlastnosti mechanik, tak je nutno projít recenze, porovnat jak mechaniky mezi sebou, tak recenze mezi sebou, pokud existují. Já už skoro tradičně chce se mi říct, doporučím Pioneera a to DVR-111.
Bathory
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

Jo, díky, mockrát díky, Bathory. :worship: :worship: :worship:
Co bychom si bez tebe počali...??!
Jistě, jsou i takové nechutné výstřelky jako Plextor PX-750A. Nebo ty "výstřelkové" SATA mechaniky, nebo tu nějakou Sony, co Bathory testoval... Ale to je zas poměrně snadné odhalit, ty zprávy se šíří rychle.
Jenomže pokud budeš chtít "tu nejlepší", tak tam se hóóódně zapotíš, než si ji s klidným svědomím budeš moci vybrat.
Ale i ty recenze od "seriózních" a velkých recenzentů jsou dělány tak, že mám pochybnosti o jejich příčetnosti, když se ta "chráněná" média pokouší vypalit 40x rychlostí a pak se diví, že jim to často nefunguje...
Kdežto Bathorymu se v tomto dá opravdu věřit.
Jinak, ten zmiňovaný Pioneer DVR-111 měl tuším také nějaké mouchy, zejména v oblasti čtení kvality CD médií, pokud mi paměť dobře slouží (1/2 roku dozadu) - dle zahraničních recenzí. Je to škoda, protože jsem také o něm vážně uvažoval.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Muad'Dib píše:Jenomže pokud budeš chtít "tu nejlepší", tak tam se hóóódně zapotíš, než si ji s klidným svědomím budeš moci vybrat.
Neexistuje nejlepší mechanika, každá má nějaké mouchy a stačí se jen podívat, kolik parametrů se testuje, vyhodnocuje...
Muad'Dib píše:Ale i ty recenze od "seriózních" a velkých recenzentů jsou dělány tak, že mám pochybnosti o jejich příčetnosti, když se ta "chráněná" média pokouší vypalit 40x rychlostí a pak se diví, že jim to často nefunguje...
Přesně tak.
Muad'Dib píše:Jinak, ten zmiňovaný Pioneer DVR-111 měl tuším také nějaké mouchy, zejména v oblasti čtení kvality CD médií, pokud mi paměť dobře slouží (1/2 roku dozadu) - dle zahraničních recenzí. Je to škoda, protože jsem také o něm vážně uvažoval.
Vidí víc chyb, než jich na audioCD disku je, ale všechny bez problémů opraví :roll:

//Edit - megapromaz threadu :)
Bathory
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Díky Bathory, když jsem si to četl minule dost dlouho, taky mi vyšel Pioneer DVR-111 podle tvých komentářů "nejlepší" . Holt zde jsou všechna fakta na jedno brdo, a váhu mají pouze věty jako
Bathory píše:. . . Já už skoro tradičně chce se mi říct, doporučím Pioneera a to DVR-111.
od zkušených lidí :-D
Pepik71
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pepik71 »

Ja mam BENQ 1670 spokojenost
citronek
Nováček
Nováček

prosim pomoc

Příspěvek od citronek »

prosim moc tomuhle nerozumim doporučil by mě někdo ňaky dvd-čko aji s vypalovačkou nemusi to byt ten nejnovější model chtěl bych hlavně kvalitu
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja mohu tez jen doporucit BENQ 1670
http://www.cdr.cz/a/18022/12
Bulk je tusim za 950Kc
Mac...
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“