HP a kompatibilita

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Srpi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srpi »

Schizos a Wallot

Ja nechci ze sebe delat nejakyho super znalce :D ...ale co se tyka HP jako spolecnosti tak snima a jejich aroganci nemam opravdu dobry zkusenosti. A to jsem byl v pozici kde realtivne semnou nemohli "vyjebat" ;o].

Podle me HP nb jsou urcite kvalitni...ale ten svuj pisecek si sakra hlidaj a jen tak nikoho na nej nepustej.

Jo jasne, ze si tam muzes dat neorig. [ rakmu nebo komponent ] , ale v pripade nejaky poruchy ti v lepsim pripade zrusi zaruku a opravej a nebo zrusi zaruku . [ Ale to pocitam udela kazda firma ] tady nejde jenom o HP.
Schizos
Začátečník
Začátečník

Arogancia

Příspěvek od Schizos »

Srpi:

Áno, súhlasím. Ale dodávam, že to, čo si povedal, platí nielen o ľudoch z HP, ale pre všetkých a všeobecne... O arogancii ľudí od počítačov by som vedel veršíkovať básničky.

Ono, "malí" ľudia v prípade, že za nimi stojí "väčšia" firma, vedia veľmi kúsať.
Ešte horšie to býva v prípade, keď za takýmito podobná firma nestojí, len by boli radi, aby sa tak stalo/to tak vyzeralo; vtedy idú aj cez mŕtvolky. Je to zvláštna sorta ľudí, ktorí sú presvedčení, že sila človeka spočíva v spoločenskom postavení a netušia, že v skutočnosti prebýva v morálnych a vnútorných postojoch. Ach, ale dosť mravokárneho mentorstva...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

HP melo a asi bude mit s timto jeste problemy, ale je fakt, ze se snazi svoji politiku menit , viz mi HP news a vidim to vcelku dobre, drive s tim fakt byly problemy, kvuli kterym jsem HP prestal doporucovat vetsim firmam (viz KSSZ a nekompatibilita ram atd) , jde tu o pricnip, jste firma , mate noveho zakaznika , chcete se ukazat a pak dodate ntb, kde skoro pulka nefunguje kvuli ramkam (ale to je nezajima) , takze jste za trotla vy jako firma...

ale jak rikam snad se to zmeni viz HP news
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Srpi píše: ...Jo jasne, ze si tam muzes dat neorig. [ rakmu nebo komponent ] , ale v pripade nejaky poruchy ti v lepsim pripade zrusi zaruku a opravej a nebo zrusi zaruku . [ Ale to pocitam udela kazda firma ] tady nejde jenom o HP.
hmm, že by si přišel o záruku, když dokoupíš neorig. paměťový modul, to se mi nějak nezdá. Pochopitelně, před reklamací paměť raději vyndat, ale asi by to neměl být problém nebo ano? :?
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

verntom píše:
Srpi píše: ...Jo jasne, ze si tam muzes dat neorig. [ rakmu nebo komponent ] , ale v pripade nejaky poruchy ti v lepsim pripade zrusi zaruku a opravej a nebo zrusi zaruku . [ Ale to pocitam udela kazda firma ] tady nejde jenom o HP.
hmm, že by si přišel o záruku, když dokoupíš neorig. paměťový modul, to se mi nějak nezdá. Pochopitelně, před reklamací paměť raději vyndat, ale asi by to neměl být problém nebo ano? :?
prijde o zaruku, HP ti ho posle z reklamace, ze dany komponent mohl zpusobit nekompatibilitu ci defekt atd
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

sh píše:
verntom píše: hmm, že by si přišel o záruku, když dokoupíš neorig. paměťový modul, to se mi nějak nezdá. Pochopitelně, před reklamací paměť raději vyndat, ale asi by to neměl být problém nebo ano? :?
prijde o zaruku, HP ti ho posle z reklamace, ze dany komponent mohl zpusobit nekompatibilitu ci defekt atd
Tak to je vážně skvělí, takže se jako člověk má spokojit s RAM, co do notebooku narve výrobce? Ty orig. paměti jsou strašně drahý. HP 512MB DDR II to máš tak 3K i víc. A co ostatní výrobci, stejný? A co když ten modul před reklamací vyndám? :shock:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

verntom píše:
sh píše: prijde o zaruku, HP ti ho posle z reklamace, ze dany komponent mohl zpusobit nekompatibilitu ci defekt atd
Tak to je vážně skvělí, takže se jako člověk má spokojit s RAM, co do notebooku narve výrobce? Ty orig. paměti jsou strašně drahý. HP 512MB DDR II to máš tak 3K i víc. A co ostatní výrobci, stejný? A co když ten modul před reklamací vyndám? :shock:
jj musis ho vyndat .) nesmis ho tam nechat .), treba dat tam neorigo disk a nechat ho tam atd, to je suiside... na tomhle prave HP reziruje
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Takže Megaobchod odpověděl následovně, cituji.
"Zaruka se vztahuje pouze na konfiguraci Vami zakoupenou, pokud ale pri montazi nijak notebook neposkodite a napr. pri pripadne reklamaci dany pam. modul vyndate, nemel by jste tuto zaruku ztratit."

Takže asi tak, paměť vyndat a mělo by to být OK, snad. :)
Srpi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srpi »

jj ono se to da vsecko ukecat, ale stoji to trochu nervy a ne kazdymu to stoji za to ze sebe udelat vola. :D kdyz se neco posere zatloukat. Protoze jakmile prisnznas, ze jsi neco menil tak ti to otlucou o hlavu. Takhle budes jak rikam za vola, protoze to zjistej stejne, ale je to tvoje slovo proti jejich a vetsinou to opravej. Ale to jak jsem psal drive neni jenom HP.

---
Schizos:

jj arogance velkych to je proste kapitola sama o sobe :o] ale musim rict, ze snad nejhorsi bylo HP co mam zkusenosti, ale tady se nejedna jenom o reklamace. Pro HP jsi partner co ja vim pokud mas min. obrat u NICH jako firma 2 mil. korun/ rocne. Jinak se stebou bavit moc nebudou.

sh: clanek jsem jeste necetel, ale prectu...ale slibujou porad neco :D tak to beru s rezervou.

//joined by D.M. stačí to editnout za 10 min si to stejně nikdo nestihne přečíst...
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

V mém okolí se žádný notebook, který by byl ještě v záruce a měl neorig. pamět, či HDD nikdy nepokazil, tak pokud máte někdo s něčím podobným přímou zkušenost, tak jen pište.
btw, v pondělí by mi měli dovést novou Toshibu L20e-183, tak právě uvažuji, jestli má, či nemá cenu koupit ještě dalších 512MB, ale orig. paměť jako fakt ne, 3K to je trochu moc. :sad:
misak1982
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HP notebooky

Příspěvek od misak1982 »

Já bych si nikdy jiný notebook než HP či IBM nekoupil. Ta konstrukce, spolehlivě mi fungují a nějaké trable s pamětí jdou mimo mě. Jeden má známí (IBM) já (HP). Oba jsme si šli koupit Kingston paměť 512 MB DDR 333 MHz a máme teď 1GB. Funguje to bez problémů. Tady se vede oficíálně nějaký bojkot HP? Smím vědět proč? HP není levná záležitost taky není na "hraní"...
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Já teda taky nevim, sám mám HP, ve firmě HP prodáváme, kompatibilita je bez problémů - ram - s problémem jsem se nesetkal ani u levnejch modulů (třeba goodram :D ), hdd už vůbec ne, jediný co tak je, je že si bios hlídá vloženou mini pci kartu - pokud ji nezná, ntb prostě vyhodí chybu a konec... .Něco jinýho jsou náhradní díly, třeba oproti aceru se šchánějí velice špatně... . C se zpracování týče, tak bych HP zaředil asi tak na druhý nísto po ibm... .
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Vážně by mě zajímalo, jak to je u HP, pokud reklamuješ notebook s neoriginálním příslušenstvím. (V Tvém případě tedy paměť) Jestli je to tak, jak píše sh?
btw: Na druhé místo, co se konstrukce týče, bych spíše zařadil Dell (Tedy alespoň modely, rok, dva staré, jak je to dnes nevím, ale předpokládám, že si drží stále vysoký standart) :)
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

verntom píše:Vážně by mě zajímalo, jak to je u HP, pokud reklamuješ notebook s neoriginálním příslušenstvím. (V Tvém případě tedy paměť) Jestli je to tak, jak píše sh?
btw: Na druhé místo, co se konstrukce týče, bych spíše zařadil Dell (Tedy alespoň modely, rok, dva staré, jak je to dnes nevím, ale předpokládám, že si drží stále vysoký standart) :)
pouzitim nonHP prislusenstvi o zaruku prijit nemuzes ikdyby se HP stavelo na hlavu. ono moc nonHP veci do notebooku nedas krom disku a pameti (mozna v budoucnu mxm grafiky)
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“