Jak nacpat FDD do šuplíku?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak nacpat FDD do šuplíku?

Příspěvek od Saty »

Mam takovej dotaz. Na originál krabici od šuplíku ViPoweR je vzadu na fotce FDD mechanika umístěná v šuplíku. Zítra to kdyžtak vyfotim. Nemáte někdo zkušenost s tím jak to zapojit, aby to fungovalo?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

nema k tomu vipower nakej kit? prece jenom je to jina kabelaz a k cemu to jako bude? disk a fdd do jednoho supliku davat nemuzes takze mi prijde lepsi externi mechanika.

jo a taky me napadlo nebyla to treba ZIPKA na to obrazku? Ta je pro ATA jako disky.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Na stránkach žádnej kit nemaj. Na tý fotce je toho víc, je tam i zipka. Jen mi tak napadlo, že když v casu nemam FDD a někdo mi něco náhodou donese, tak kam to asi nacpu. Šuplíky mam 2, z toho jeden je prázdnej a cpu do něj HDD při zálohování dat z jiných compů a tak. Proč tam tedy v případě potřeby nenacpat FDD?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

muzes si to zblastlit to neni zas takovej problem a pokud na to ramecku nejsou vynechany piny jako je standardne u ATA tak staci proste zapojit prvnich 34 pinu pro FDD konektor ale prijde mi to dost uchylny ale samozrejme mozny
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Jo to malej obrázek, takže fotka nic moc ani na makro. Ale nahoře je FDD, pod ní ZIP.
Obrázek
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

co tam dela to USB naboku? podle me ta disketovka bude fungovat pres usb ale k ATA na kterym visi ramecek to proste nepripojis
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

wallot píše:co tam dela to USB naboku? podle me ta disketovka bude fungovat pres usb ale k ATA na kterym visi ramecek to proste nepripojis
USB mě taky napadlo, jenže zase není žádná FDD přímo s USB a v tom šuplíku moc místa na bastlení nejni.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

USB floppy
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27510

floppy je kratsi nez disk bastleni pude
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Já už na to asi přišel. Možná to neni FDD ale LS-120, ta má připojení přes klasickej 40pin IDE kabel. Jenže ty už se zase nedělaj. :(
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“