Problem s odinstalovanim ovladacau
Moderátoři: morke, Walker1134
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem s odinstalovanim ovladacau
Kdyz chci z polozky Odebrat programy odisntalovat pouze ATI Display Driver tak mi to nahlasi chybu Error initializing. Zkousel sem to cely /vc. C. Center apod.) odinstalovat a nainstalovat znova a furt to samy. I kdyz jsem to vsechno odinstaloval tak hry sly naprosto normalne spustit a hrat jako vy tam ty ovladace byly a ikdyz v Ovladach panelech nikde nejsou. Normalne jsem nainstaloval verzi Catalyst 6.6 a ted se to tvari jako ze tam je, ale porad mi to hlasi tuto hlasku. V cem je problem?
/edit by no-X: GK ATI -> ovladače
/edit by no-X: GK ATI -> ovladače
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ovladače korektně neodinstalovaly pomocí příkazu "... odebrat programy", tak je to možné ještě provést manuálně v registrech dle popisu výrobce: https://support.ati.com/ics/support/def ... onID=20870
Já osobně používám odinstalační utilitu ATi, která automaticky odstraní všechny aplikace ATi z PC. Teď jsem ji zběžně hledal na webu ATi, ale nějak ji již nemůžu najít.
Já osobně používám odinstalační utilitu ATi, která automaticky odstraní všechny aplikace ATi z PC. Teď jsem ji zběžně hledal na webu ATi, ale nějak ji již nemůžu najít.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pamatuješ si pořadí?
Melo by to byt v tomto pořadí a ne jinak:
1. Ati Catalyst Control Center
2. Ati Display Driver
3. Ati software uninstal utility
NERESTARTUJEŠ!
jdeš na C: a smažeš adresář ATI
Restartuješ
Window se bude snažit instalovat ovladače a bude se tě ptát a tak dál, všechny tyto snahy ignoruj a ruš.
Použij DriverCleaner
http://www.drivercleaner.net/professional.html
Nainstaluj nové ovladače...
/edit/ to PET5 asi myslíš cat-uninstaler ...no pokud by jsi ho nenašel, tak mi napiš, pošlu ti ho mailem.
Melo by to byt v tomto pořadí a ne jinak:
1. Ati Catalyst Control Center
2. Ati Display Driver
3. Ati software uninstal utility
NERESTARTUJEŠ!
jdeš na C: a smažeš adresář ATI
Restartuješ
Window se bude snažit instalovat ovladače a bude se tě ptát a tak dál, všechny tyto snahy ignoruj a ruš.
Použij DriverCleaner
http://www.drivercleaner.net/professional.html
Nainstaluj nové ovladače...
/edit/ to PET5 asi myslíš cat-uninstaler ...no pokud by jsi ho nenašel, tak mi napiš, pošlu ti ho mailem.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud použiješ Ati software uninstal utility (bod 3.), tak není nutné předem odinstalovávat driver ani ovladače (body 1. a 2.). Odinstalace všech aplikací je právě úkolem této utility.
Můj osvědčený postup:
a) použití odinstalační utility
b) restart
c) ignorovat snahu Win o instalaci ovladače
d) instalace aktuálního ovladače ATi, Catalystů, Control centra (alternativně ovladačů Omega)
e) restart + oprava rozmístění ikon na ploše způsobená změnou roslišení po odinstalaci driveru
Můj osvědčený postup:
a) použití odinstalační utility
b) restart
c) ignorovat snahu Win o instalaci ovladače
d) instalace aktuálního ovladače ATi, Catalystů, Control centra (alternativně ovladačů Omega)
e) restart + oprava rozmístění ikon na ploše způsobená změnou roslišení po odinstalaci driveru
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano smazat se muže kdykoliv... jen když ho nesmažeš, tak si windows pamatuje odkud byli ty ovladače a vždycky si tam pro ně šáhne a můžeš odinstalovávat do nekonečna. Ten adresář se tam nechává jen z důvodů případně obnovy systému po nějakém crash.no-X píše:Adresář c:\ati je možné smazat kdykoli, standardně se do něj nic neinstaluje, pouze se do něj rozbalí soubory před započetím instalace. Když je instalace hotová, může se klidně smazat.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No pokud po výzvě systému nepovolíš (zastavíš) novou automatickou istalaci ovladačů po předchozím odinstalování, tak si do toho adresáře pro staré ovladače win šahat nebudou. Já mám v tomto adresáři uloženo několik posledních verzí Catalystů a nestalo se mi, že by instalace nové verze s nimi jakkoliv kolidovala.
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak nepomohla ani ta ATI Uninstall Utiliti, v O. Panelech po odinstalovani skrze tuto utilitu nic nebylo napsany, ale ovladace tam stale byly, a hry sly naprosto normalne hrat. Az po pouziti Driver Cleaner Pro se odinstalovali, ale system nehlasi novy HW a nesnazi se nic nainstalovat, ale ovladace sou pryc. Aspon ze takhle
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no je to o tom že jsi nedodržel ten přesný postup jak jsem psal já a zkoušel to nejřív jinak.... opravdu to jinak nejde, ale většina lidí dokud si to nevyzkouší neuvěří =)Primátor píše:Tak nepomohla ani ta ATI Uninstall Utiliti, v O. Panelech po odinstalovani skrze tuto utilitu nic nebylo napsany, ale ovladace tam stale byly, a hry sly naprosto normalne hrat. Az po pouziti Driver Cleaner Pro se odinstalovali, ale system nehlasi novy HW a nesnazi se nic nainstalovat, ale ovladace sou pryc. Aspon ze takhle
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem to nejdriv zkusil jak psat PET5, ale furt tam ty drivery byly tak sem zkusil ten Driver Cleanerfanik píše:no je to o tom že jsi nedodržel ten přesný postup jak jsem psal já a zkoušel to nejřív jinak.... opravdu to jinak nejde, ale většina lidí dokud si to nevyzkouší neuvěří =)Primátor píše:Tak nepomohla ani ta ATI Uninstall Utiliti, v O. Panelech po odinstalovani skrze tuto utilitu nic nebylo napsany, ale ovladace tam stale byly, a hry sly naprosto normalne hrat. Az po pouziti Driver Cleaner Pro se odinstalovali, ale system nehlasi novy HW a nesnazi se nic nainstalovat, ale ovladace sou pryc. Aspon ze takhle
Edit// stejnak me to i po tomto procesu a nainstalovani novych ovladacu hlasi Error initializing....
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a ten CCC ti normálně fungoval??? nemáš nějakou chybu v NetFramework? kdy ti přesně vybíhá ta hláška? Tak v tom drivercleaner zadej uplně všechzno ati
zaškrtni "select multiple cleaning filters" nebo jestli to máš česky tak "vybrat vícenásobný filtr pro čištění"
a postupně vyber všechny Ati položky
-ati
-ati ccc
-ati hydravision
-ati igp
-ati mmc
-ati remote wonder
-ati tv wonder
-ati uninstall utility
-ati wdm
ale dodrž ten můj postup a pro jistotu před instalací nových ovladaču přeinstaluj Netframework ...nebo napiš kdy ta hláška a při čem vybíhá
zaškrtni "select multiple cleaning filters" nebo jestli to máš česky tak "vybrat vícenásobný filtr pro čištění"
a postupně vyber všechny Ati položky
-ati
-ati ccc
-ati hydravision
-ati igp
-ati mmc
-ati remote wonder
-ati tv wonder
-ati uninstall utility
-ati wdm
ale dodrž ten můj postup a pro jistotu před instalací nových ovladaču přeinstaluj Netframework ...nebo napiš kdy ta hláška a při čem vybíhá
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No pokud všechny utility ze záhadného důvodu selžou, pořád je tu ještě možnost ručního smazání z disku a z registrů. Návod je na webu ATi, viz odkaz v mé první odpovědi.
Domnívám se, že Primátor nepoužil tu správnou ATi utilitu, neboť hovoří o : "ATI Uninstall Utiliti, v O. Panelech". Správně se jedná o samostanou aplikaci, která donedávna byla na webu ATi (možná, že tam někde je, ale nemůžu ji najít). V případě potřeby ji mohu poslat, mám ji však na jiném PC, tak by to chvíli trvalo, než se němu dostanu.
PS: po odinstalování ovladače a restartu musí dojít ke snížení rozlišení obrazu na základní hodnotu. Pokud k tomu nedojde, tak ovladače nebyly odinstalovány. Pokud ke změně rozlišení došlo, systém by měl po restartu nalézt nové zařízení. Pokud k tomu nedojde, hledej ve správci zařízení, zda tam grafika nezůstala. I z tohoto místa je možné odebrat nebo změnit ovladač.
Domnívám se, že Primátor nepoužil tu správnou ATi utilitu, neboť hovoří o : "ATI Uninstall Utiliti, v O. Panelech". Správně se jedná o samostanou aplikaci, která donedávna byla na webu ATi (možná, že tam někde je, ale nemůžu ji najít). V případě potřeby ji mohu poslat, mám ji však na jiném PC, tak by to chvíli trvalo, než se němu dostanu.
PS: po odinstalování ovladače a restartu musí dojít ke snížení rozlišení obrazu na základní hodnotu. Pokud k tomu nedojde, tak ovladače nebyly odinstalovány. Pokud ke změně rozlišení došlo, systém by měl po restartu nalézt nové zařízení. Pokud k tomu nedojde, hledej ve správci zařízení, zda tam grafika nezůstala. I z tohoto místa je možné odebrat nebo změnit ovladač.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle všechno udělá Driver cleaner, nemusíš nic ručně mazat... nikdePET5 píše:No pokud všechny utility ze záhadného důvodu selžou, pořád je tu ještě možnost ručního smazání z disku a z registrů. Návod je na webu ATi, viz odkaz v mé první odpovědi.
Ikdyby použil Cat-uninstaler (to je totiž ta utlita), tak stejně neodinstaluje vše... ano, došlo by ke změně rozlišení atd atd, jenže kdyby začal instalovat dejme tomu starší verzi ovladačů, tak by zjistil, že tam i tak zůstalo dost souborů z těch odinstalovaných ovladačů, neboť by byl stále informován o tom, že instalovaný soubor je starší než ten co je v počítači.
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na ten název utility jsem si nemohl za boha vzpomenout:)
Je možné, že tato utilita neodstraní všechny záznamy v registrech, ale měla by odstranit všechny aplikace ATi tak, aby byla možná instalace nových verzí.
Pokud Drive Cleaner pomůže problém vyřešit, bude jen dobře. Pokud náhodou ne, je tady ta poslední možnost ručního čištění.
Je možné, že tato utilita neodstraní všechny záznamy v registrech, ale měla by odstranit všechny aplikace ATi tak, aby byla možná instalace nových verzí.
Pokud Drive Cleaner pomůže problém vyřešit, bude jen dobře. Pokud náhodou ne, je tady ta poslední možnost ručního čištění.
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pouzil sem Driver Cleaner a po restartu samozrejme naskocilo 640x480 a nic neslo hrat, ovladace byly logicky pryc
Ale tady de o to ze i po novem nainstalovani ovladacu to porad hlasi v Panelech tu chybu. Jako PC mi funguje naprosto OK, zadny problem neni, hry taky OK, tzady jde jen o tu hlasku. Klidne zkusim to rucni odstraneni zaznamu jestli budu mit chut a cas
Jeste takova otazecka, jakou mate teplotu VGA? Konkretne bych chtel vedet teplotu u PET5 a jeho ATIny, ja mam 64C (hlasi ATI Tool) a celkem se mi to zda moc
Jinak bych chtel podekovat vsem lidem kteri mi pomahaji
Jinak bych chtel podekovat vsem lidem kteri mi pomahaji
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Teplota grafiky je při běžné práci a standardních taktech v rozpětí 38 - 42 st.C. Po přetaktování na maximum a při trvalé zátěži dosáhne až 68 st.C.
Teploty okolo 70 st.C jsou obecně pro polovodiče zcela bez problému.
S tou přetrvávající hláškou to taky vidím pouze na ruční editaci registrů, případně na opravu záznamu v registru pomocí utility, jako je například Tune Up Utilities.
Teploty okolo 70 st.C jsou obecně pro polovodiče zcela bez problému.
S tou přetrvávající hláškou to taky vidím pouze na ruční editaci registrů, případně na opravu záznamu v registru pomocí utility, jako je například Tune Up Utilities.
- Primátor
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm tak to je skvely. Zkusil sem to i s tema registrama podle toho navodu na support.ati.com a stejnak prd a nic. Kdyz to udelam takto, tak stejne tam ty samotny ovladace sou i kdyz nejsou nikde v registrech zaznamenany, ani v Ovladacich panelech, odinstaluje je az Driver Cleaner Pro. Ale potom kdyz nainstaluju new ovladace vcetne CCC, tak mi CCC nefunguje a vyhodi mi to chybu ze doslo k problemu a je treba to zavrit
Jinak i pres tyto chyby vse funguje normal, vc. her apod. Je to naky zacarovany a totalne zazrany, tady by asi pomohlo reinstal Winu.
Jinak co se tyce teploty tak tech mych 64C u my VGA ktera nema vubec zadny OC se mi zda nejak moc
Jinak co se tyce teploty tak tech mych 64C u my VGA ktera nema vubec zadny OC se mi zda nejak moc