dva pruhy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
TaLiska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

dva pruhy

Příspěvek od TaLiska »

Dobrý,

Mám GeForce FX a když připojím projektor na S-video vstup tak mi na monitoru naskočí dva tmavé proužky co se pohybují zhora dolů. Tím pádem běží i na projektoru. Sice mám tv kartu ale anténa je vytažená...nevíte někdo rady? Děkuji

EDIT: Na monitoru vypadjí tmavě a na projektoru jsou světlé a obraz trochu rozmazávají/posunují =/
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle bývá většinou způsobeno tím, že mezi konektorem karty a konektorem připojeného zařízení je nějaké zbytkové napětí a když se obě zařízení propojí, protýká (obvykle po stínění kabelu) proud, který způsobuje rušení.

Řešit tyhle problémy bývá trochu alchymie; co pomáhá v jendom případě nemusí pomoci v druhém. Většinou se doporučuje zapojit obě zařízení do stejné zásuvky, zkusit jiný (kvalitnější, silnější) kabel. Případně to může být z části i vina grafické karty (proud teoreticky nemusí protékat jen po stínění, ale přímo i v jednotlivých vodičích a grafická karta by to měla být schopna galvanicky oddělit).

Pokud se tohle děje v případě použití anténního koaxiálu, dá se to řešit dodatečným galvanickým oddělením, ale u S-videa by to bylo trošku komplikovanější.

Ještě by stálo za pokus zjistit, jestli to náhodou nebude rušení způsobené např. kabelem od monitoru, tzn dát oba kabely co nejdál, a pak co nejblíž a zkouknout, jestli to má na rušení vliv...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
bruenor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruenor »

Ahoj, u me byl tenhle problem v antene k televizi presne jak rikal tady pan prede mnou neco se indukovalo do anteny protoze nebyl astejne uzemena jako komp a pomohlo bud mit vypojenou antenu kdyz jsem se chtel divat na film z kompu na tv nebo do anteny dat dva kondenzatory. Coz by ti slo udelat v pripade cinche :)
AMD Barton 2500+@3200+ (200*11) , 2x512MBRam (cl 2.5) , Leadtek GF 6600 GT (625 / 1250), Creative X-FI Xtreme music,3Dmark01 16379 , 3Dmark03 9181 , 3Dmark05 4051.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“