new RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Remark
Nováček
Nováček

new RAM

Příspěvek od Remark »

Ahoj vsichni,
mam mensi problem, koupil jsem si novou Ramku DDR 512 a dal ji do svyho novyho notebooku ASUS, kde je jiz jedna takova vložena, stejny typ i parametri, jenže v Biose mi ji nechce zobrazït a ani ve windowsu. Je potřeba upgade Biosu a preinstalovat windows? Jinak notebook jde v pohode, jenomže stale vyuziva jen tu prvni 512. diky moc.
Ptam se proto, kdyby byla i jina moznost jako to rozbehnout,nerad se hrabu v Biosu :)))
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No docela by se hodil typ toho NB + popis, jinak to může jít rovnou na smetak...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Nekompatibilita paměťových modulů v NB je zcela běžná záležitost. Zde ti přeinstalování systému nijak nepomůže. Aktualizace BIOSu možná ano. Rozjede se NB jenom s tou novou pamětí, nebo ji nedetekuje BIOS vůbec?
Remark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remark »

Fifi píše:Nekompatibilita paměťových modulů v NB je zcela běžná záležitost. Zde ti přeinstalování systému nijak nepomůže. Aktualizace BIOSu možná ano. Rozjede se NB jenom s tou novou pamětí, nebo ji nedetekuje BIOS vůbec?
notebook jede v pohode, jenze vyuziva jenom tu jednu ramku,kt. tam byla dana vyrobcem a tu kterou jsem tam vlozil vubec bios neregistruje, jsou to stejne ramky, typ a parametre sedi, ja jsem myslel,ze kdyz ji tam vlozim tak system si ji najde sam........
Remark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remark »

Sentenced píše:No docela by se hodil typ toho NB + popis, jinak to může jít rovnou na smetak...
ASUS A6U, AMD Sempron 3300+ (2.0 GHz), 512MB DDR, 80GB.......
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

A jenom s tou novou pamětí?

Pokud se NB nerozjede ani s tou novou, potom můžeš se s prodejcem domluvit o výměně za jiný modul. Jestliže se jedná o solidnější obchod, měli by ti ji vyměnit. Také to můžeš ukecat na nefunkčí modul, ale to je lehké prověřit.
Remark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remark »

Fifi píše:A jenom s tou novou pamětí?

Pokud se NB nerozjede ani s tou novou, potom můžeš se s prodejcem domluvit o výměně za jiný modul. Jestliže se jedná o solidnější obchod, měli by ti ji vyměnit. Také to můžeš ukecat na nefunkčí modul, ale to je lehké prověřit.
jo,jenze ja tu ramku,kt.tam byla uz vlozena nevim vybrat, je to tam tak vlozene,ze nevim jak to dat venku :)) ale skusim to nejak. Inak kdyby byla ramka spatna notebook by se ani nespustil,jenom by bliknul,ne? podle mne je ramka v pohode,jenom bios ji nejak nevi detekovat,nevis nahodou,ci by byly problematicke upgrade biosu? jeste jsem to nedelal.thanks.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

vyndani pameti - postranach jsiou takove kovove pacicky - das je trosku od sebe a pamet vyskoci smerem nahoru a pak uz ji jen vytahnes

kazdopadne zkus tu pamet samotnou bez te druhe a pokud mozno v jejim slotu
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Myslím, že tato je nejnovější oficiální verze:

Kód: Vybrat vše

Version	212	2006/05/09 update 
Description	BIOS Ver.212as
1.Fix: Accessing files through "SUNIX CBU2200U USB2.0 CARDBUS" PCMCIA Card is failed after S3 resume.
2.Fix: The system crashed after running ghost, use FREEDOS CD of factory.
Zde návod přímo od výrobce:
http://support.asus.com/technicaldocume ... uage=cs-cz
Remark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Remark »

dik za vsechno, problem jsem uz vyresil, jenom jsem mel spatne zalozenou ramku, tak uz muzes ako moderator fora zrusit tuhle temu :)) thanks
Odpovědět

Zpět na „Paměti“