HEATSPREADER - jen fundovane příspěvky pls

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Flegy píše:me hlavne na sundanym hs tesi to, ze uz pri sundavani chladice nevyrvu chladic i s cpu ze socketu :lol: (to se mi stalo uz 3x s HS...pac jak je tam ramecek tak se to obcas nepovede :oops: )
to jo no:).....to je jedno maly plus....ale me spis tesi to ze mam o 10 stupnu min na procaku :wink:
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

ještě se zeptám čím je tam ten HS přilepenej? myslím tu černou hmotu co se musí rozříznout
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BananaYoe píše:ještě se zeptám čím je tam ten HS přilepenej? myslím tu černou hmotu co se musí rozříznout
no me to prijde jako silikon....ale presne co to je newim...je to nejaka guma podobna silikonu..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

naka penova "srajda"

to high: 10°C??? me jen o 6 :( :lol:
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

a ještě jeden dotaz. je to jádro po sundání IHS vyvýšený nad ty ostatní můstky atd? abych to potom po přiložení chladiče všechno nezkratl nebo nerozmáčkl.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BananaYoe píše:a ještě jeden dotaz. je to jádro po sundání IHS vyvýšený nad ty ostatní můstky atd? abych to potom po přiložení chladiče všechno nezkratl nebo nerozmáčkl.
jo jasny....jako u athlony XP...

to flegy: no cim vetsi napeti tim tam je rozdil vetsi...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ma cenu sundat HS i kdyz mam air chlazeni?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ma
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tak jsem dneska sundal HS z mého Venice 3500+ a teplota moc neklesla,resp. řekl bych,že tam mám malý přítlak.Strčil jsem sice pod tu páčku kousek molitanu,ale pořád to není ono.Mám AC Freezer 64 pro.Poradíte někdo,jak na to?
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

No nemal si to robit ... problem je ze chladic ti sedi na tom ramceku .. ten ramcek musis dat prec a uchytit ho nejako inak .... idealne prisrobovat o mobo nejakou bastl sponou :wink:
Frezer sa pripevnuje zacvaknutim o ramcek takze to nieje dobry chladic na zhodenie ihs. Zozen si chladic ktory sa skrutkami pripevnuje priamo na mobo.
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Nebudu kupovat nový chladič,když teď mám ten freezer nový.Nalepil jsem pod tu páčku silnější vrstvu molitanu a spona šla pěkně ztuha zacvaknout.Takže to konečně sedí pěkně pevně.Co mě ale nemile překvapilo jsou stále vysoké teploty,při zátěži až 52 cca 1900ot.To mě teda dost zklamalo,protože jsem čekal víc než 2-3 stupně dolů.
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

NobodyLovesMe píše:Tak jsem dneska sundal HS z mého Venice 3500+ a teplota moc neklesla,resp. řekl bych,že tam mám malý přítlak.Strčil jsem sice pod tu páčku kousek molitanu,ale pořád to není ono.Mám AC Freezer 64 pro.Poradíte někdo,jak na to?
a takty a napětí máš jaký ?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Venice 3500+ netaktován,napětí je 1.44
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

NobodyLovesMe píše:Venice 3500+ netaktován,napětí je 1.44
podle mne mas porad slaby pritlak (i kdyz sla spona ztuha, neznamena, ze bude dobre drzet) spis bych sponu podlozil necim tvrdsim (spocitat si kolik toho na vysku ubylo odebranim HS) a dat pod sponu nejaky kov ci neco podobne tvrdeho.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Přítllak je už dostatečný,vážně.Taktovat to zatím nechci,ve hrách nepoznám rozdíl a používám C 'N' Q.Naivně jsem si myslel,že po sejmutí HS budu chladit pasivně...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

NobodyLovesMe píše:Přítllak je už dostatečný,vážně.Taktovat to zatím nechci,ve hrách nepoznám rozdíl a používám C 'N' Q.Naivně jsem si myslel,že po sejmutí HS budu chladit pasivně...
ja ani svuj sempron 64 neuchladim pasivne freezerem, proste je ten chladic moc precenovanej (a to prez nej tahaj vzduch dve 120tky), takze 2-3 stupne jsou docela dobry, asi to s tim heatspreaderem zkusim, ale pasivni chlazeni opravdu necekam. (mam 45stupni pri zatezi na 900 otacek)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

2-3 stupně jsou o ničem.Počítal jsem minimálně 5-7 stupňůJe fakt,že mám v pokoji 28,5°C a chladič si bere vzduch kousek od dvou příšerných zdrojů tepla tj.grafika a čipset základní desky.Na to,jaké je horko jsou ty teploty ještě ok.S Boxem jsem měl 59°C,to už se mi zdálo moc.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

NobodyLovesMe píše:2-3 stupně jsou o ničem.Počítal jsem minimálně 5-7 stupňůJe fakt,že mám v pokoji 28,5°C a chladič si bere vzduch kousek od dvou příšerných zdrojů tepla tj.grafika a čipset základní desky.Na to,jaké je horko jsou ty teploty ještě ok.S Boxem jsem měl 59°C,to už se mi zdálo moc.
me tedka vsechny teploty vzrostly prumerne o 2 stupne, coz je docela zajimavy kdyz je rozdil teplot oproti zime cca 7 stupnu, uvidis na podzim. mimochodem ten HS sel sundat bez problemu? (nozem oriznout atd)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

palda píše:
me tedka vsechny teploty vzrostly prumerne o 2 stupne, coz je docela zajimavy kdyz je rozdil teplot oproti zime cca 7 stupnu, uvidis na podzim. mimochodem ten HS sel sundat bez problemu? (nozem oriznout atd)
dělal jsem to klasickou žiletkou,jak radil highlander.Každou stranu jsem několikrát objel a vždycky opatrně zajel trochu dál.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

ted jsem kuchnul procak, ihs je v supliku
teploty zatim o cca 10°C mensi :D supr
uz se tesim na poradnej burn
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“