Abit KN8 Ultra (939, nF4 Ultra) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Michalc
Nováček
Nováček

Abit KN8 Ultra (939, nF4 Ultra) - zkusenosti?

Příspěvek od Michalc »

Lidi co rikate na tuto desku.Jsem momentalne na rok v anglii a pristi tyden si budu skladat PC. Opterona jsme koupil docela vyhodne jeste tesne pred vanocema za nejakych 86Liber :) a dokonce mam i serii CABNE. no bohuzel nechci moc utracet takze nepocitam ze bych sel do DFI a DFI nF4 Ultra Infinity je totiz tady dost draha, vetsinou cena na urvoni DFI SLI (cca 100liber).Mate zkusenosti s Abit KN8 Ultra?????? protoze nic rozumneho me nenapada mozna tak jeste Gigabyte a Asus ale to se me zda ze ta Abitka bude rozumejsi
http://www.scan.co.uk/Products/ProductI ... tID=265397

//edit Wilik - prejmenovano
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Měl jsem tuto desku chvíli a byl jsem docela spokojen, asi bych se do ní nebál jít být tebou.Má i super utility ABIT Guru.
Michalc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalc »

Hmm tak to jsem se moc nedozvedel.Docela by me zajimalo jaky je Bios a stabilita pri zvednuti napeti
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

mne se treba posrala :] a z dementniho abacusu uz mam 4tou reklamovanou a porad mi posilaj nejaky nefunkcni (reklamace na urovni firma - firma)...
jinak deska byla good kdyz fachala, moznosti biosu super, stabilita perfektni nez schorela nf4 ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Michalc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalc »

Clovece to jsi me moc nepotesil.Jednalo se o vadny chipset??? nebo spis neco na desce?????Jeste premyslim ze bych zkusil Gigabyte K8NMF-9 ale to taky neni zadna slava.Sakra kdybych nesetril a dalo se to tady rozumne objendat, tak jdu okamzite do DFI
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

normalne cipset skoncil montaz... jako predtim na k8n sli od msi, takze pokud tam proste mas ausus od nvidie tak nenadelas nic... ale to msi mi treba vymenili a to druhy bylo oki...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Michalc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalc »

hmm tak to je spis smula ja to zkusim risknout.Jinak doma jsem provozoval vedlejsi cinnost na prodej a servis PC a co mam zkusenosti s reklamackama tak vzdy v "pohode" 100mega celkem rychle reaguje a kdyz ne tak ji staci popohnat telefonem.SWS se taky dalo
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

100mega je s reklamacema v pohode, ale ten abacus uz mne sere ;] a jelikoz abity nikdo moc nedela taxem ho koupil prave tam...

edit:
kdybych mometnalne kupoval abita tak asi prez czc i kdyz by to znamenalo ceny pro koncaky...

Gygabite - ©Hlupak
Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

abit kn8 ultra mam uz asi mesiac a je celkom v pohode. s opteronom 144 som som dal fsb na 290. nehladal som maximum. zatial. mozno sa da aj viac ale boxovany chladic na cpu uz nestiha :( co si myslite o takejto hodnote. je to dost alebo mam veselo dvihat dalej ? :? teda ked vyriesim to chladenie.
a za druhe co znamena v biose hodnota nforce4 voltage ? ma to nejaky vplyv na pretaktovanie ?
a mimochodom ten chladic na chipsete neskutocne reve. nejak sa zadrhava alebo co, najma pri starte prvych 5-10 minut. v pohode prehlusi x800 gto2 a to je tiez poriadny hluk. :evil:
keby som nemal sluchatka na cele usi tak z toho urcite zblbnem.
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Elastopete
Nováček
Nováček

utility?

Příspěvek od Elastopete »

Má tato deska stejně jako AN8 Ultra v BIOSu možnost řízení otáček několika (šesti) větráčků a monitorování počtu zapnutí PC, době provozu atd.?
Mr. Hyde
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr. Hyde »

asi ta sklamem, tak ako aj seba, ale podla manualu ma kvazi regulaciu iba na CPU fan.
Nie je to ako nahrada an8 ultra. ja nad nou tiez rozmyslam, pre mna ma len jeden problem:
a to ze ked by som zamenil chladic cipsetu za zalmana ako planujem tak tam asi nebudem moct osadit gpu s heat-pipe
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC
Crazy Horse
Nováček
Nováček

Re: utility?

Elastopete píše:Má tato deska stejně jako AN8 Ultra v BIOSu možnost řízení otáček několika (šesti) větráčků a monitorování počtu zapnutí PC, době provozu atd.?
neviem co konkretne mas na mysli, u mna to na defoulte funguje tak ze povedzme ked cpu prekroci 50 stupnov tak sa zvysia otacky.
k tomu som si vsimol ze sa takto ovladaju tie tri "systemove" konektory. cize mi zvysuje aj otacky na vga hoci to nie je potrebne. silno pochybujem zeby bola doska schopna sledovat teplotu na vga.
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Crazy Horse
Nováček
Nováček

povedal by mi niekto kde su senzory teploty na kn8-ultra ? Abit EQ ukazuje dve: cpu (ta je jasna :) ) a sys - to neviem co je za teplotu. je to niekde na doske ? alebo ma senzor hlavny chip na doske ?
a k tomu speed fan ukazuje tri teploty. - tu tretiu ukazuje pcwizard ako motherboard temp. v manualy som nic nenasiel, co ma dost udivuje lebo napriklad v manuali ku kt7 bolo umietnenie senzorov znazornene.
martot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martot »

Crazy Horse píše:povedal by mi niekto kde su senzory teploty na kn8-ultra ? Abit EQ ukazuje dve: cpu (ta je jasna :) ) a sys - to neviem co je za teplotu. je to niekde na doske ? alebo ma senzor hlavny chip na doske ?
a k tomu speed fan ukazuje tri teploty. - tu tretiu ukazuje pcwizard ako motherboard temp. v manualy som nic nenasiel, co ma dost udivuje lebo napriklad v manuali ku kt7 bolo umietnenie senzorov znazornene.
SYS je teplota northbridge
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“