NELZE PŘEHRÁT BIOS - ROZDÍLNÁ VERZE

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
genetik
Nováček
Nováček

NELZE PŘEHRÁT BIOS - ROZDÍLNÁ VERZE

Příspěvek od genetik »

Mám retail PC od Aceru, který vydává základní desku za svou (FC51GM) ovšem je to 100% Foxconn 6100K8MA-RS ... jelikož je to retail má ZAMKNUTÉ snad všechny funkce, abych je odemkl musim tam dát Foxconn bios a ne FUC*ING Acer bios...

Ten ovšem NEJDE přehrát, že je to rozdílná verze ...

EXISTUJE PLS NEJAKA UTILITKA KTERA NERESI CO JE TO ZA BIOS? ZE JSOU "ROZDILNY" ???

---

VELICE SI VÁŽÍM KAŽDÉ REAKCE, JSEM Z TOHO ZOUFALÝ

// PODAŘILO SE !!! KDO MÁ STEJNÝ PROBLÉM, ČTĚTE NÍŽE
Naposledy upravil(a) genetik dne ned 16. črc 2006, 15:38, celkem upraveno 1 x.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

podle me to ma acer zamknute proti prehrani biosu, snad ti tu poradi jeste nekdo jiny, ale pokud vim tak IBM to melo na nekterych svich zakladnich deskach podobne. myslim ze by pomohlo vytahnout Flash ROM a nechat ho nekde rucne prehrat (ale tohle moc lidi nedela, programatory na ty novy typy jsou drahy), jenze je problem, ze to PC mas asi novy tak tam mas pecet a ztratil bys zaruku.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Také jsem to kdysi zkoušel nahrát bios z ECS L7VTA2 na Syntax SV400 jen tak ze srandy,protože jsou to taky 2 úplně stejné desky.
Problém je v tom,že flashovací utility neznají žádný příkaz "force".
Jedinou možnost pro tebe vidím v editaci biosu nějakým programem,tj. o povolení funkcí,které výrobce zakázal.Kdysi jsem o takovém programu četl,už si al nemůžu vzpomenout,jak se jmenoval.

//tak je to tady i ve faq,zkus ten modbin 6
genetik
Nováček
Nováček

HEURÉKA

Příspěvek od genetik »

Oprášil jsem staré znalosti s dob MS-DOS a po 6 hodinách jsem na to přišel.

Udělal jsem následující postup:

-Vytvoření boot CD s emulací MS-DOS v Neru, dále jsem na totéž CD vypálil Award flash utility (dále jen awd.exe) a ".bin" soubor noveho BIOSu (dále jen souborbiosu.bin)

-Nabootoval jsem pomocí CD do MS-DOS

-Přešel jsem z C: do (v mém případě) D: (cd mechanika)

-Přesné znění příkazu bylo následující: D:\awd.exe souborbiosu.bin /f

HOTOVO ... dal jsem "update" a bylo to.

Jen pro pořádek upozorňuji že jak utilita tak soubor .bin byly originál, tzmn. v mém případě od AWARD a FOXCONN

Doufám že tohle bude k něčemu i nějakýmu jinému nešťastnému overclockerovi :D Já už sem si v pořádku přetaktoval o notný kus své AMD a i bez problému zvedl napětí VCore

Děkuji všem za reakce !!!
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“