Bezpečnost 7V ze zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Rypi
Začátečník
Začátečník

Bezpečnost 7V ze zdroje

Příspěvek od Rypi »

Jeden elektrikář mi řekl, že pokud si dám větráček na 7V (12+5V) Tak se do 5V větve zavleče 12V, a časem se neco může spáůlit. Máte s tim nekdo zkušenost? Co si o tom myslíte?
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tak čistě teoreticky jsou to 2 zdroje pracující proti sobě, takže se napětí odečítá 12V-5V=7V a 5V teda funguje jako zem(GND). Myslím, že by se nic stát nemělo, ale ve zdrojích se nevyznám. Pro jistotu bych regulaci řešil odporem nebo potenciometrem
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

ja bych to nedoporučoval odpalil jsem tak mesic starou základku nastesti to vyreklamovali :twisted:
ale od te doby bych tak uz větrák nezapojil
doporucuji radeji nejakou regulaci :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Je to vážně na odpálení nějakých komponent. Mě to tak naštěstí oddělalo pouze katody.
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

hmm tak to je pěkný ;-). tak ted musem vymyslet uplne novej zpuseb chlazeni. Vaří se mi celej PC. jak je doma v lete horko, tak muj aMD 64 3200+ taktlej na 2,4 (3800+) má při práci 50° To už je moc... v zimě měl kolem 42 ;-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Rypi píše:hmm tak to je pěkný ;-). tak ted musem vymyslet uplne novej zpuseb chlazeni. Vaří se mi celej PC. jak je doma v lete horko, tak muj aMD 64 3200+ taktlej na 2,4 (3800+) má při práci 50° To už je moc... v zimě měl kolem 42 ;-)
nebo to nech nepřetaktovaný a budeš bez problému ;-) je fakt že mě se nepřetaktovanej 2500+ vaří na nějakých 64°C ale dokud to funguje tak to nevadí :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

me nepřetaktovanej ted pude na 42° a v zimě sem ho držel kolem 30°!!! takže jako s tim neco vymyslim. a mam artic freezera 64 pro ;-). Žádnej box. Ale stačí mi to. Jen ten hluk :-D
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

dělal jsem to mnohokrát, a nic se nestalo.ani by nemělo.nevidím důvod proč.Jedině že ba to šlo do zkratu...to pak určitě.Zkrat do země to většinou snese, zkrat 5-12 pravděpodobně ne...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

ja ted delal na fany tento regulator a jde to uplne skvele regulovat :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“