to nevypadá na originálkujaski píše:mam proble.nainstaloval sem homama V a kdyz ho chci patchnout tak mi patch napise ze hra neni nainstalovana.co s tim?
Heroes of Might and Magic 5
Moderátor: Baneshee
- zombux
- Odborník PCT

- Wilik
- Administrátor

Re: rozlišení
Moje slova... mam to uplne stejne, HoMaM4 me proste nechytly... nelibi se mi, ze prisery mohou behat samy po mape, hrdina v poli, ani moc ta grafika. HoMaM5 je pro me vylepsena 3ka, ale presne - v te neprehledne grafice. Zvykam si taky tezko. HoMaM3 hraju dodnes - na notebooku, je to proste klasika, ktera se hraje samaRajče píše:No protože právě IV tolik vybočuje z nastoleného sdandartu a tolik se odlišuje od původních tří dílů...u dvojky jsem strávil neskutečné množství času...trojka se jí podobala jak herním systémem, i vizuálně, ačkoliv už byla hezčí a také jsem jí později hodně hrával...kdežto IV-ka totálně odbočila...tu jsem zase hrál chvíli a pak už se k ní nikdy nevrátil já... pětka je zase návrat, ale v pro mě totálně nepřehledné podobě, na kterou si musím zvykat...
- Solivagant21
- Nováček

-
Zdravim,
Prvni dil jsem zkusil jen jednou a nikdy jsem se k nemu nevratil z jednoho prosteho duvodu: 2jka ma naprosto stejne pojeti a ve vsech ohledech je lepsi, samozrejme podle meho nazoru
Osobne jsem vyrustal na 2jce, kterazto byla a stale je, naprosto uchvatna hra. Dokazala pribit k monitoru na par let
. S kamaradama jsme ji hravali vzdy po skole a musim zduraznit ze multiplayer v techto hrach je opravdu stezejni, kdo nezkusi nepochopi..Jen tak na okraj jsem nedavno stahl 2jku a bavila me stejne jako pred mnoha a mnoha lety
(problem byl ze mi po skonceni hry uz nenabehla a rekla se pekne o 40$, coz nastve, kdyz pri stahovani se vam rika ze je "free")
Nejznamejsi a nejhranejsi dil byl mimochodem v prvnich chvilich kritizovan stejne, jako se ted deje s 5 dilem, i ja jsem byl dost skepticky a hra me zpocatku moc neucarovala, ale to se casem zmenilo a dnes muzu prohlasit ze je 3jka jiste lepsi a vypracovanejsi dil nez predchozi dily. A myslim, ze co se tyce globalni grafiky tak je moc pekne udelana, napriklad mesta jsou vazne uchvatna..mluvim k dnesnimu datu, opravdu se mi libi vic tato grafika nez 5ho dilu. Nektere nedostatky hra bohuzel ma, za nejvetsi povazuji pritomnost kouzel dimenzionalni brana a town poratl, coz naprosto nici strategickou cast hry
, kazdopadne jsem ted stahl WOG(neoficialni datadisk od fanousku a musim rici ze nektere napady jsou opravdu moc dobre tak uvidime) tak doufam ze ty nejvetsi chyby napravi. Kazdopadne u me se tento dil zaradil do zlateho fondu nejlepsich her vsech dob..
4ku jsem hral pul hodiny, pak hodinu brecel...Z meho pohledu naprosty propadak. Dal jsem tomu ale jeste sanci za pul roku a fakt se snazil proniknout do systemu a hrat dyl, ale proste ne..
5ku jsem zatim nehral, a ani se na to nechystam v nejblizsi dobe, ale grafika se mi moc nelibi a uz vubec ne mesta
pan Hulan: 4dil se proste naprosto odlisoval, a jelikoz si 3jce nedal sanci, tak ten rozdil nejspis nevidis to je vse..Ale zase chapu ze hrat v 800*600 na 24palci je asi ubijejici.
Prvni dil jsem zkusil jen jednou a nikdy jsem se k nemu nevratil z jednoho prosteho duvodu: 2jka ma naprosto stejne pojeti a ve vsech ohledech je lepsi, samozrejme podle meho nazoru
Osobne jsem vyrustal na 2jce, kterazto byla a stale je, naprosto uchvatna hra. Dokazala pribit k monitoru na par let
Nejznamejsi a nejhranejsi dil byl mimochodem v prvnich chvilich kritizovan stejne, jako se ted deje s 5 dilem, i ja jsem byl dost skepticky a hra me zpocatku moc neucarovala, ale to se casem zmenilo a dnes muzu prohlasit ze je 3jka jiste lepsi a vypracovanejsi dil nez predchozi dily. A myslim, ze co se tyce globalni grafiky tak je moc pekne udelana, napriklad mesta jsou vazne uchvatna..mluvim k dnesnimu datu, opravdu se mi libi vic tato grafika nez 5ho dilu. Nektere nedostatky hra bohuzel ma, za nejvetsi povazuji pritomnost kouzel dimenzionalni brana a town poratl, coz naprosto nici strategickou cast hry
4ku jsem hral pul hodiny, pak hodinu brecel...Z meho pohledu naprosty propadak. Dal jsem tomu ale jeste sanci za pul roku a fakt se snazil proniknout do systemu a hrat dyl, ale proste ne..
5ku jsem zatim nehral, a ani se na to nechystam v nejblizsi dobe, ale grafika se mi moc nelibi a uz vubec ne mesta
pan Hulan: 4dil se proste naprosto odlisoval, a jelikoz si 3jce nedal sanci, tak ten rozdil nejspis nevidis to je vse..Ale zase chapu ze hrat v 800*600 na 24palci je asi ubijejici.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozlišení
A o tom to jeWilik píše:HoMaM4 me proste nechytly... nelibi se mi, ze prisery mohou behat samy po mape, hrdina v poli
- Butch
- Středně pokročilý

Daji se souboje hrat v real-time jako treba ve wow a nebo je to ciste tahovka?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- J X P
- Středně pokročilý

- izuel
- Začátečník

-
dotaz reakce
Cus , nevis nahodou jak vyresit problem? jsem v misi asi posledni za nekromanta (navazuji na sebe) a mam pronasledovat cyruse, 20 kostlivnatejch draku mam, jdu do monolitu, je kratky video , mise kompletni a po odkliknuti mi to najede do menu a zadna kampan neni dal pristupna,HEAD píše:Uz ste se nekdo dostal do 3 mise 2 kampane?Jeto strasne tezkynejde to vubec udelat.
![]()
Potreboval bych nky cheaty
![]()
Nevite o nakejch?
ps: k te nejlepsi jednotce,je preci jasne, ze nejlepsi (nejsilnejsi) je cerny drak ,ale na nej zase nelze kouzlit (oziveni) tzn ,.. ze urcit ktera jednotka je nejlepsi je dilema, musis urcit faktory ,kterymi se ridit, napriklad titan (strelba na dalku) muze a nemusi byt nejlepsi ,stejne jako prizracny drak, kterych je zase vice, take je dobre brat ohled na to jestli posuzujes slovo "nejlepsi" z hlediska sily,vlastnosti atd.. jo a samozrejme sem zapomel na fenixe,kterej je jen vyvolanej ,ale nejsilnejsi je prave on, zajimava je smrtka,ktera dokaze 1vs1 zabit treba titana -svou abilitou.
ps2: heroes 5 je samozrejme nejlepsi dil (druhy dil zapusobil na me nejvice,pač byla jina doba
cao
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak to od čtvrtka s kámošem hrajem a líbí se, až na to pro mě nepřehledný město, a občas nepřehledná mapa, tak je to nádhera, dali sme si nejdřív jen vlastní hru a až pak začli s kampaněma.... zatim spokojenost... ale to chození je docela zdlouhavý, ale zase kdyby to nebylo tak by to bylo hend dohraný...
hraju tuhle sérii od dvojky (originálka z LEVELU)
a pak mam doma trojku Complete se všema datadiskama, ale vše sem dlouho nehrál, ale už se do toho třetí den dostávam 
hraju tuhle sérii od dvojky (originálka z LEVELU)
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- izuel
- Začátečník

-
Re: dotaz reakce
Cus , nevis nahodou jak vyresit problem? jsem v misi asi posledni za nekromanta (navazuji na sebe) a mam pronasledovat cyruse, 20 kostlivnatejch draku mam, jdu do monolitu, je kratky video , mise kompletni a po odkliknuti mi to najede do menu a zadna kampan neni dal pristupna,izuel píše:HEAD píše:Uz ste se nekdo dostal do 3 mise 2 kampane?Jeto strasne tezkynejde to vubec udelat.
![]()
Potreboval bych nky cheaty
![]()
Nevite o nakejch?
No to se určitě nestalo nikomu,tak si odpovím sám,samozřejmě svou aktivitou a častým sejvováním ,si sejvy přesunuju do jiný složky abych se v tom vyznal,takže pro ostatní kdybyste měli také hodně sejvů ponechte si sejv ,kterej je pojmenovaný campaign pač když ho smažete tak...
- mlk1
- Nováček

-
- izuel
- Začátečník

-
- honny
- Středně pokročilý

amatérský překlad:
mohl by mi někdo říct jak mám projít třetí misi druhé kampaně, protože než si stihnu vybudovat ňákou armádu, tak protivník má 5x větší![]()
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- izuel
- Začátečník

-
vice
Ok tak tohle chápu ,já sem ted v kampani za warlocka,tzn ,že je to kampaň čtvrtá-mise druhá. Napiš ještě jestli ta druhá kampaň je za demona??? a trochu to upřesni oč v té misi jde ,jinak nemohu pomocihonny píše:amatérský překlad:mohl by mi někdo říct jak mám projít třetí misi druhé kampaně, protože než si stihnu vybudovat ňákou armádu, tak protivník má 5x větší![]()
cao
- Guru
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cavte ako resp. kde je vojsko co mam porazit je to misia kde je zburany ten most cez rieku a ja sa nemam ako dostat na druhu stranu je to asi 3-4 misia a bol som aj v podzemi a tam som vsetkych pobil a presiel som cez vsetky portaly..
co ?
co ?
CPUVenice 3000+ 2800mhz 1,65vCHLADICVodnik Viscoolcpu+gpu+Chipset, Eheim 1046A, radiator pasiv skodaRAM2x512MB DDR 400MHz PC3200 CL2-2-2-5 CORSAIR TWINX XMS PRO Black BOX LED diody MBDFI Infinity NF4ZVUKOn boardREPROGenius 4+1HDD250gb SATAII HitachiROMDVDrw NEC ND-3550A@4551AGPUASUS EAX1800XT/PE 512ddr3PSUFortron Epsilon GLN 600W act. PFCSKRINKAAEROCOOL ExtremEngine 3T SSP (Plastic door)25cm fan na bocnici!!!MONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
- Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si dobre vzpominam tak musis najit boty, ktere ti umozni prejit reku, ty boty hlida armada nemrtvych v podzemi, hledej a najdesGuru píše:Cavte ako resp. kde je vojsko co mam porazit je to misia kde je zburany ten most cez rieku a ja sa nemam ako dostat na druhu stranu je to asi 3-4 misia a bol som aj v podzemi a tam som vsetkych pobil a presiel som cez vsetky portaly..
co ?
- Dynalon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: vice
mlk1 píše:je to kampan za Kultistu a misia sa vola dobývání asi tretia v poradi. treba dobit vsetky mesta a nemam sancu si vybudovat armadu
Taky mi prijde ze to nejak nejde, uz sem zkousel nekolik taktik, prvne taktiku hura na ne kdy jsem nesyslil suroviny a jednotky, jenze to proste neslo ..., pak jsem zkousel pasivni taktiku nedobyjel sem mesta a snazil si upgradovat vlastni mesto na max jenze v tom meste je upgrade limit a navic mi stale chybela jedna surovina a laborator byla jedina na mape ve vlastnictvi nepritele a na ceste byla armada fenixu
- izuel
- Začátečník

-
cusik , me se ty kampane a mise slejvaji a pletu si je,jestli chces pomoci,tak mi na mail posli save, kdyz to loadnu tak si vzpomenu ,jsem uz o dost dale,takze sem to udelat musel, ted resim tenhle :mlk1 píše:je to kampan za Kultistu a misia sa vola dobývání asi tretia v poradi. treba dobit vsetky mesta a nemam sancu si vybudovat armadu
jak vyřešit za temného elfa (warlock) kampaň čtvrtá mise druhá (česky se jmenuje expanze) oranžového vyřadím, obsadím všechny čtyři hrady ,ale problém mám s grálem (ashina slza) nejsem schopný grál najít, protože když se začne natáčet mapou a navíc je tak veliká ,nemůžu nalézt záchytný bod abych se mohl orientovat a najít ho. pomůže někdo děkuju pěkně
ps:obelisky mám odkryté samozřejmě všechny bod na kopání vidím
- izuel
- Začátečník

-
Opět si odpovím sámizuel píše:
jak vyřešit za temného elfa (warlock) kampaň čtvrtá mise druhá (česky se jmenuje expanze) oranžového vyřadím, obsadím všechny čtyři hrady ,ale problém mám s grálem (ashina slza) nejsem schopný grál najít, protože když se začne natáčet mapou a navíc je tak veliká ,nemůžu nalézt záchytný bod abych se mohl orientovat a najít ho. pomůže někdo děkuju pěkně
ps:obelisky mám odkryté samozřejmě všechny bod na kopání vidím
- Boin
- Začátečník

-
Nějak to nemůžu najít...a obelisky mam odhalený...nemohl bys poslat screen kde to přesně na mapě je? ...už mě to nebavíizuel píše:Opět si odpovím sámizuel píše:
ps:obelisky mám odkryté samozřejmě všechny bod na kopání vidím,naštěstí se v týdnu na cestě narodily dva ďáblové vedle sebe tak sem to našel,navíc dobrá pomůcka je naznačit si cestu přes celou obrazovku a na (tajné mapě puzzle) se objeví ta cesta podlo toho se natočí mapa, není to tak těžký,. ale ve trojce se to maličko hledalo lépe čao