Gigabyte 7VT600-FW (KT600) - zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Xabatcha
Nováček
Nováček

Gigabyte 7VT600-FW (KT600) - zkusenosti

Příspěvek od Xabatcha »

Mam problem s rozeznanim IDE portu v winXP. Informacne mam hdd zapojeny do SATA. DO Ide1 je zapojena dvd mechanika, do IDE2 je CDRW. V setapu jsou zapnuty obe IDE na enabled. V setapu jsou v poradku rozeznany. Mam nainstalovany posledni ovladece 4in1 v4.51.
Ve win ale funguje jen jedno IDE. WinXP mi hlasi ze nemuze nalezt vhodny ovladac pro IDE zarizeni. Nejprve mi nefungovalo primary IDE, tak jsem udelal obnovu XP a nyni se zase hlasi chyba pro secondary IDE a primary funguje. Vyzkousel jsem kombinace kabalu a cd mechanik a vzdy vse na jednom ide fungovalo a na tom vadnem ne, takze kabalema a mechanikama to nebude.
Nesetkal se nejaky technik s touto abnormalitou?
Nas hw technik v praci na tim krouti hlavou....

Cau.

Moje PC konfugurace pro informaci:
Procesor: CPU AMD K7 Athlon XP 3000+ Socket A BOX
MB: MB GIGABYTE 7VT600-FW KT600,S-A,SB,LAN,1394,SATA RAID,ATA133
Paměti: DIMM DDR 512MB 400MHZ BRAND 2x
HD: HD WD CAVIAR XL WD1200JD 120 GB SATA/150 7200 RPM, 8MB
DVD: CD DVD SONY 16xDVD/40xCD bulk
CDRW: LG 52x
Grafika: GK JETWAY GeForce FX 5600XT 256MB DDR/128bit,DVI,TVout,AGP8X
-------------------------------
Xabatcha .... Test The Best
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nepoužíváš nějaký soft s virtuální CD mechanikou?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Nemáš v BIOSU nastavený SATA jako IDE (SATA se pak hlásí jako další IDE řadič)???
Já tak málem úpěšně nainstaloval Win98SE na 80GB SATA disk s deskou GA-8IPE1000 Pro (tak nějak se jmenovala)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Xabatcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xabatcha »

2 Shit ... pouzivam 120%, zkusim vypnout...

2 -HNY- ... zkusim mrknout, budu referovat
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Xabatcha píše:2 Shit ... pouzivam 120%, zkusim vypnout...
Vypnout nemusí pomoci, nutno uninstall, ovladače a pak zase install.
Xabatcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xabatcha »

:-D
2 Shit ... buh ti zehnej !!!! Diky za pomoc
Jsem odinstaloval 120 % a najednou si to xp sami nasli. Diky.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ta virtuální mechanika může dělat neplechy při instalaci WXP-SP2 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15305&start=0 :shock: Řešení bude asi na 99,99% stejný. 8-) (Jde o soubor atapi.sys)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Shit píše:Ta virtuální mechanika může dělat neplechy při instalaci WXP-SP2 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15305&start=0 :shock: Řešení bude asi na 99,99% stejný. 8-) (Jde o soubor atapi.sys)
Někdo si SP2 nemůže dovilit (všichni známe důvod) :)
(neberte to ve zlým)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

-HNY- píše:Někdo si SP2 nemůže dovilit (všichni známe důvod) :)
(neberte to ve zlým)
:? :? Důvod nevím :shock: ? MS je na lidi hodnej :worship: :lol:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Shit píše:
-HNY- píše:Někdo si SP2 nemůže dovilit (všichni známe důvod) :)
(neberte to ve zlým)
:? :? Důvod nevím :shock: ? MS je na lidi hodnej :worship: :lol:
Pár lidí má naistalivaný ...ehm... záložní kopie a tam SP2 nejde nebo to snad někdo upravil pro účely záložních kopií. :)
Kažej má svoje svědomí

(Sorry za OT a warez už na to prosím nikdo neodpovídejte)

Autor ještě neodpověděl jak to bylo s tím přesováním SATA na virtuální IDE v BIOSu, celkem by mě zajímalo, jestli tím dou způsobit výše uvedené problémy (WXP nezpracuje 3IDE řadiče a hlásí se 2)
death00
Nováček
Nováček

Gigabyte GA - 7VT600FW KT600 a pamet 512 DDR 333 mhz Brand

Příspěvek od death00 »

Nova Zakladni deska Gigabyte 7VT600FW KT600,S-A,SB,LAN,1394,SATA RAID,ATAbulk,CPU Athlon 1800XP taktly na 2200,pamet 512 DDR.

Jedna se oto ze pri vypnuti pc (asi na 0.5 hod) a po zapnuti najede system a hlasi jen 256 mb pameti a pc se chova jako kdyby tam bylo opravdu jen tech 256,po restartu pc vsak uz hlasi spravne 512 mb pameti,co stim nebo kde muze byt chyba?Pamet byla v prvnim slotu,zkusil sem ji dat do druheho a problem je porad stejny
Pokud v biosu nastavim tu pamet jak ma byt tak po pulhodine to opet spadne na tech 256.Co stim?Dela to at je procak taktly nebo neni porad :twisted:

Dik
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skus ju dat este do 3 slotu :) ...........Prejdi ramky Memtestom,prip. skus novejsi BIOS
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
death00
Nováček
Nováček

Příspěvek od death00 »

bude to chtit ten bios,dival sem se na stranky gigabyte a mel by to vyresit,zatim dik
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

MAM taku dosku az nato ze nema fire wire ako ty aj ten isty procesor 1800xp a chce sa ta spytat ako sa ti podarilo pretaktovat procesor a kolko mas fsb a nasiel si menic nasobicu na procak
hiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od hiker »

PaloXP píše:MAM taku dosku az nato ze nema fire wire ako ty aj ten isty procesor 1800xp a chce sa ta spytat ako sa ti podarilo pretaktovat procesor a kolko mas fsb a nasiel si menic nasobicu na procak
Mam taky stejnou desku s odemcenym XP1700+ serie UHIB - FSB jsem zvednul ze 133 na 166MHz, nasobic na desce jsem preswitchoval na 12x a CPU se mi hlasi jako AthlonXP 2400+, fakticky ale parametry to sedi na Sempron 2800+ Trochu byla prace s prinucenim desky aby nastavila FSB 166 a zmenila se tak i delicka na PCI 33 a AGP 66MHz - bylo nutne to FSB166 zadratovat malym dratkem primo do socketu procesoru na desce viz. navod na http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html Pokud se zveda FSB z biosu nebo overlock utilit tak se delicka neprepne ani pri dosazeni 166 nebo 200MHz a PC brzo klekne na nestabilitu na PCI nebo AGP sbernici.
Nedavno jsem osazoval 512 MB/DDR400 a taky mi to delalo psi kusy - stabilne mi jela az v od CPU nejvzdalenejsim slotu a jen na synchro 166MHz - asynchro 200MHz to padalo ve Windows.
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

Ako a kde na doske sa da nastavit delicka.V cera som taktoval procesor 1800xp vo windowse mi vyhodilo 2200xp fsb som mal 154 ale po chvili mi pc robilo blbosti.agp som mal 75 a to sa pc nepacilo.V biose viakt600 flashnutom najnovsi co je na stranke gigabyte som nevedel a ani sa neda najst menenie nasobicu procesoru
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte GA - 7VT600FW KT600 a pamet 512 DDR 333 mhz Br

Příspěvek od Jirin »

death00 píše:Nova Zakladni deska Gigabyte 7VT600FW KT600,S-A,SB,LAN,1394,SATA RAID,ATAbulk,CPU Athlon 1800XP taktly na 2200,pamet 512 DDR.

Jedna se oto ze pri vypnuti pc (asi na 0.5 hod) a po zapnuti najede system a hlasi jen 256 mb pameti a pc se chova jako kdyby tam bylo opravdu jen tech 256,po restartu pc vsak uz hlasi spravne 512 mb pameti,co stim nebo kde muze byt chyba?Pamet byla v prvnim slotu,zkusil sem ji dat do druheho a problem je porad stejny
Pokud v biosu nastavim tu pamet jak ma byt tak po pulhodine to opet spadne na tech 256.Co stim?Dela to at je procak taktly nebo neni porad :twisted:

Dik
K te desce - mam tu stejnou akorat a lepsi vybavou... S ramkama jsem mel tejne problemy... Osadil jsem MB 512+256+256 no a deska spocitala 512 MB. Chce to dat v biosu CTRL + F1 a pohrat si s nastavenim ramek a casovani v advanced Chipset setup.
Procak nadratkuj na vyssi FSB, ja dratkama pridaval i voltaz (mam v ni toho Durona > viz popis) a ja bych tam dal 166 fsb a bude... Mozna bys dal i 200 ale to bude chtit vyssi voltaz.....

Uzitecne stranky:
Dratkovani: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

:o
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od inekafemustafa »

Jirin píše:
death00 píše:Nova Zakladni deska Gigabyte 7VT600FW KT600,S-A,SB,LAN,1394,SATA RAID,ATAbulk,CPU Athlon 1800XP taktly na 2200,pamet 512 DDR.

Dik
K te desce - mam tu stejnou akorat a lepsi vybavou... S ramkama jsem mel tejne problemy... Osadil jsem MB 512+256+256 no a deska spocitala 512 MB. Chce to dat v biosu CTRL + F1 a pohrat si s nastavenim ramek a casovani v advanced Chipset setup.
Procak nadratkuj na vyssi FSB, ja dratkama pridaval i voltaz (mam v ni toho Durona > viz popis) a ja bych tam dal 166 fsb a bude... Mozna bys dal i 200 ale to bude chtit vyssi voltaz.....

Uzitecne stranky:

Jirin
tak to me pekne nastvalo ze musim dratovat kdyz budu chtit jit na 166.Planuju totiz taknout ten duron nan 2200Mhz.
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od inekafemustafa »

Jirin píše:

Dik

Uzitecne stranky:

Jirin
Tak sem teda podle toho navodu zkusil nadratkovat. Mam durona 1,8 applebred a tak sem tam chtel dat 166....tak sem udelal skobicku a zasadil do socketu podle te sranky..zapojim a nic..cerna obrazovka ni pipnuti...tak cely spoceny ze sem si pc odkrouhl sem zas tu skobicku videlal a nabehl diky bohu. Tak ted nevim jak dal...kupoval sem si ten procik protoze sem vedel ze 2200 podle ohlasu z fora dam jak nic....ale jaksi tahle deska i kdyz je od gigabyte tak je hruza..ale to dratovani by meli jit..poradi nekdo?
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“