Notebook nechce bootovat z CD...

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
marek16
Začátečník
Začátečník

Notebook nechce bootovat z CD...

Příspěvek od marek16 »

Mám "menší" problém s notebookem Acer Aspire 1363wlmi,mám zformátovaný disk a i když by měl NB bootovat z CD, tak bootuje jen z čeho se mu chce.Konkrétně jsem zkoušel 3 linuxové live distribuce, RescueCD(nebootuje),Slax(nebootuje),Ultimate boot cd(Bootuje!!!) a potom instalační cd WIn XP Profi- Nebootuje a Win 98-taky ne. Nevíte někdo pls čím by to mohlo být?

chci tam nainstalovat Win XP ale to z UBCD nemůžu.....nebo snad ano? uvítám každou radu....
lolo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolo »

Mas v biose nastavene bootovanie z CD-Romky
Už to tak bude :-)
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Aaano, a taky Cd jako first boot device. Vždyť sem psal že Ultimate boot CD jede.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook nechce bootovat z CD...

Příspěvek od Geeker »

marek16 píše:Mám "menší" problém s notebookem Acer Aspire 1363wlmi,mám zformátovaný disk a i když by měl NB bootovat z CD, tak bootuje jen z čeho se mu chce.Konkrétně jsem zkoušel 3 linuxové live distribuce, RescueCD(nebootuje),Slax(nebootuje),Ultimate boot cd(Bootuje!!!) a potom instalační cd WIn XP Profi- Nebootuje a Win 98-taky ne. Nevíte někdo pls čím by to mohlo být?

chci tam nainstalovat Win XP ale to z UBCD nemůžu.....nebo snad ano? uvítám každou radu....
U tech WinXP nezapominas stisknout libovolnou klavesu? Kdysi davno jsem se tak taky napalil. byl jsem zvykly na boot z 98 kde t najelo samo
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Tak už sem to vyřešil, na ten boot stačilo počkat asi 8 minut je vidět že acer používá moc kvalitní mechaniky :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“