deaktivacia pipeline u Saphire 9800PRO

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
stanoskot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

deaktivacia pipeline u Saphire 9800PRO

Příspěvek od stanoskot »

ahoj,
nevie mi niekto z vas poradit ako toho docielit? Mna napadol iba jeden sposom a to nahrat tam bios z 9800SE ale to nemam zaruku ze mi deaktivuje tie spravne(teda poskodene).

Mam totiz tento problem:
red troma dnami som si kupil z bazaru Saphire 9800 PRO. S kolegom, co mi kartu predal sme ju vyse hodinu testovali(napriklad 3dmark 05)a a cely den behala uplne v pohode.

Na druhy den rano mi 3dmark03 pri spusteni napisal, ze karka nepdporuje compressed textures (dxt1 and dxt3 alebo nieco take) a nesiel spustit ani jeden test. 3dmark05 pre zmenu pisal, ze karta nepodporuje shader model 2.0 a tiez nesiel spustit ani jeden test. Aquamark vzdy spadol asi po 30 sekundach a z hier nefungovala ani jedna. Skusal som nainstalovat ine ovladace a to konkretne omega ale jediny efekt bol ten ze karta nevedela spravne zobrazit uz ani text a tak som uplne reinstaloval wokna.

Po ich reintalovani je situacia taka, ze 3dmark03 mi sice ide ale vysledny obraz je podobny ako ked su chybne niektore pipeliny (castokrat vykresli zle textuty). Z hier som skusal Diablo 2, trackania nations, UT, Richard Burns Rally,crack attack a rozne starsie hry - tie nerobili ziadne problemy a hry NFS UG2, UT04 tam sa obcas objavili artefakty ale hrat sa to da. Nic ine som zatial nestihol.

Jedina moznost ktora ma napada su poskodene pipeliny. Je podla vas nejaka moznost, ze je to niecim inym? A ak nie daju sa nejak 4 pipeliny vypnut a degradovat kartu na 9800SE 256 bit?

PS: kartu som netaktoval a standartne takty boli 368/ 338 oproti standartnym 380/350. Ze by som kartu spalil nepredpokladam. Navyse si myslim, ze ma nejaku poistku a ked sa prekroci maximalna povolena teplota tak sa restartuje.

Vsetkym dopredu dakujem za radu.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Kdyby byl jeden quad vadný, zobrazovala by se ve 3D spíš "šachovnice".

Chybějící podporu komprimovaných textur mi jednou hláslila R9200 a byl to problém blbě nainstalovaných driverů. Takže bych zkusil catalyst uninstaller, odinstalovat drivery, pak nainstalovat nejnovější a vyzkoušet.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“