Gainward PowerPack! Ultra/1760 - přetaktování
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Jae Snack
- Nováček

-
Gainward PowerPack! Ultra/1760 - přetaktování
Ahoj. Koupil sem si Gainward PowerPack! Ultra/1760 GeForce 6600 non GT. Zkoušel sem přetaktění (Default 300/500 4ns) ale grafika mi při 420/500 už tuhne (všude čtu jak to de dobře přes 500MHz). Je to fakt maximum? Jinak paměti dou na 650MHz což se mi na 4ns zdá docela dobré
Jinak ke grafice je nástroj Expert Tool ten dovoluje taktovat jen do 350/550. Při instalaci je na obrazovce vidět i Enhanced Mode - ale není aktivní. De nějak zpřístupnit? Teplotu mi to ukazuje 35°C GPU ve Windows. Díky za odpovědi. 
- Kollda
- Začátečník

-
Zdravim, mám tu samou grafiku koupenou v před necelými 14 dni u czc a taky se nemůžu dostat přes hodnotu 420 u jádra. Taktuju přes rivatuner 15.8 podle návodu na svethardware a zkousel sem to iv powerstripu a to samý. Ještě bych chtěl upozornit že tahle grafika má 5ns paměti a standartní takt je 300/400 já sem se zatim dostal stabilně na 410/550.
Edit 1: Ještě upřesním že když dám hodnotu jádra na víc jak 420 a nechám project test u RivaTuneru tak se v polovic sekne a po pár sekundách se vrátí na default hodnoty. U PowerStripu když nastavim 420 tak se zdá že to funguje, ale jakmile to chci prověřit 3Dmarkem 03 nebo 05 tak následuje restart, vypadá to že je to asi strop jádra, a nebo dělám něco špatně? Protože se mi nechce věřit že by to byl strop. Všem předem díky za nápady
Edit 2: Ty paměti sou hodně zajímavý až neuvěřitelný bez artefaktů 630, dál už se mi do toho nechce ale na paměti který maj časování 5 ns mi to připadá až moc, tak se bojim abych je neoddělal. To jádro sem zkoušel taktovat i přes nvidiácký ovladače a víc jak 406 nedá, asi to fakt vypadá na vrchol.
Edit 1: Ještě upřesním že když dám hodnotu jádra na víc jak 420 a nechám project test u RivaTuneru tak se v polovic sekne a po pár sekundách se vrátí na default hodnoty. U PowerStripu když nastavim 420 tak se zdá že to funguje, ale jakmile to chci prověřit 3Dmarkem 03 nebo 05 tak následuje restart, vypadá to že je to asi strop jádra, a nebo dělám něco špatně? Protože se mi nechce věřit že by to byl strop. Všem předem díky za nápady
Edit 2: Ty paměti sou hodně zajímavý až neuvěřitelný bez artefaktů 630, dál už se mi do toho nechce ale na paměti který maj časování 5 ns mi to připadá až moc, tak se bojim abych je neoddělal. To jádro sem zkoušel taktovat i přes nvidiácký ovladače a víc jak 406 nedá, asi to fakt vypadá na vrchol.
- Thellwin
- Administrátor

Re: Gainward PowerPack! Ultra/1760 - přetaktování
To zatuhne celej komp a pomůže jenom restart ? Projde ta frekvence tím interním testem ovladačů ? (případně zkusit vypnout v RivaTuneru). Ten zdroj nic moc, když zkusíš odpojit všechny přebytečný mechaniky a disky tak to taky nejde ? Možná by pomohl jinej BIOS (6600 měly určitej blok v BISOu přes kterej nešlo taktovat víc).Jae Snack píše: ...
Goldnoob team proud member!
- Kollda
- Začátečník

-
- Jae Snack
- Nováček

-
Koukám že se můj post konečně trochu rozjel. Imho já mám na té svý grafice 4ns paměti a jdou až na 650MHz. Co se týče taktování přímo ve Forceware ovladačích tak přes 420MHz to dycky hodí na default. Takže buďto strop jádra (to snad ne
), zdroj (300W KME), nebo ten lock v biosu.
Ještě si s tím trochu pohraju a uvidím.
- Jae Snack
- Nováček

-
- Kollda
- Začátečník

-
- Kollda
- Začátečník

-
Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli bude tenhle chladič Arctic Cooling VGA Silencer 6 GF6600 rev. 2, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30964 pasovat na tuhle kartu, ptám se proto protože má trochu odlišné PCB od základního.
- J X P
- Středně pokročilý

myslim si, ze by jit mel, ale musis to porovnat vizualne ty sam nebo pripadne nekdo, kdo to jiz pred tebou otestoval. Ja bych se dotazoval primo u CC, kdyz ti reknou ze to jde a pak nepujde nebudou delat problemy s vymenou ... moznaKollda píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli bude tenhle chladič Arctic Cooling VGA Silencer 6 GF6600 rev. 2, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30964 pasovat na tuhle kartu, ptám se proto protože má trochu odlišné PCB od základního.
k taktum toho gainwarda ... jsem docela prekvapeny, protoze me osobne na MSI NX6600 Diamond (AGP) prosel interni test i pri taktu GPU 590, pameti ovsem sly maximalne na 1160 ... nasledne jsem to provozoval na 550 1100.
---
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Nerikej..Kollda píše:Já už si to taky nedovedu vysvětlit, ale asi to fakt vypadá na zámek v biosu
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Kollda
- Začátečník

-
To J X P:
U CzC sem už ptal a napsali toto cituji:
Ted mě spíš ale zajímá, jestli bude pasovat ten Arctic Silencer 6 rev. 2
U CzC sem už ptal a napsali toto cituji:
Co se týče toho msi tak to je vlastně 6600GT a ta žádný zámek na gpu neměla, takže tam si moch zvedat takt bez starostí.Dobry den, pokud ma jine PCB nez standartni, tak kompatibilitu nemohu zarucit
Jasný o tomhle vim, sice je to na agp, ale postup bude asi stejnej, předtim sem o tom uvažoval, ale pak sem to zavrch. Zatim sem neměl potřebu něco flashovat, takže sem si tim nebyl moc jistej, ale jestli bude čas, tak se do toho možná pustim.Nerikej..Kdybys hledal, tohle se tu opravdu hodnekrat resilo http://www.svethardware.cz/art_doc-289E ... E89D9.html
Ted mě spíš ale zajímá, jestli bude pasovat ten Arctic Silencer 6 rev. 2
- Kollda
- Začátečník

-
Tak uz sem myslel ze sem na to kapnul a vono h..vno.
Podle obr. na czc maji Leadtek a Gainward(6600) stajny PCB
ale ja mam verzi s bilim větronem a ulne jinou PCB
takze sem tam, kde sem zacal. Zkousel sem to premerit podle tohoto nakresu, http://www.svethardware.cz/photo_doc-00 ... 8F04A.html , a zacinam mit neblahy tuseni ze tam budou prekazet kondiky.
Proto bych byl opravdu rad kdaby se nekdo ozval kdo ma tuto kartu a na něm Arctic Cooling VGA Silencer 6 GF6600 rev. 2
Podle obr. na czc maji Leadtek a Gainward(6600) stajny PCB
Proto bych byl opravdu rad kdaby se nekdo ozval kdo ma tuto kartu a na něm Arctic Cooling VGA Silencer 6 GF6600 rev. 2