Vytvoření pole tlačítek v excelu pomocí VBA

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Dynalon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vytvoření pole tlačítek v excelu pomocí VBA

Příspěvek od Dynalon »

Dobrý den, potřeboval bych dynamicky měnit počet tlačítek v listě excelu a pokud uživatel na některé tlačítko klepne tak potřebuju vědět na které tlačítko klepl. Tlačítko vytvářím buď pomocí příkazu
ActiveSheet.Buttons.Add(a, b, c, d) nebo
ActiveSheet.OLEObjects.Add(ClassType:="Forms.CommandButton.1", Link:=False, DisplayAsIcon:=False, Left:=a, Top:=b, Width:=c, Height:=d)

(a, b, c, d) jsou nějaké proměnné ...

K oběma tlačítkům jsem schopen pomocí VBA přiřadit již existující makro ale když bude mít několik tlačítek přiřazené stejné makro tak nevím jak mám zjistit, které tlačítko spustilo makro. V normálním VB se tento problém řešil pomocí pole tlačítek které měly různé indexy a procedura která se spouštěla při kliknutí dostala jako parametr index tlačítka. Existuje ve VBA něco podobného? Nebo jde aspoň zjistit jméno objektu který zavolal makro?

A pak další věc: Nějak jsem nepochopil co je to za kolekci Activesheet.Buttons, v object browseru jsem tuto kolekci vůbec nenašel a to ani ve třídě Worksheet takže nevím jak mám zjistit příkazy a vlastnosti kolekce buttons.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“