Instalace zakladni desky do nove bedny

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Instalace zakladni desky do nove bedny

Příspěvek od yoghurtcz »

Ahoj,
predem se omlouvam jestli sem tohle tema nepatri - relevantnejsi tema jsem nenasel.

Mam trosinku problem nainstalovat svoji zakladni desku Gigabyte GA-K8NSNXP-939 (http://www.gigabyte.cz/MotherBoard/P...NSNXP-939.htm#) do nove bedny CoolerMaster Centurion 5.
Problem neni ve vlastni instalaci, spise ale v zapojeni vsech kabliku z celniho panelu do zakladni desky.

Konektory jsou na desce vlevo dole (pokud se deska otoci venkovnimi vyvody nahoru) a jsou vcelku slusne popsane.

Kdyz vsak zapojim kabel od celniho panelu s popiskem "pwr switch" (pocitam power-switch) do mista urceneho pro "pw" a to obema zpusoby (ten kablik nema oznaceni + nebo -, jenom na jedne te vetvi ma napsano KSP coz nevim co znamena) a pokusim se zmacknout cudl na celnim panelu pro spusteni nic se nestane.

Pokud jsem si vedom, tak kabely ze zdroje do zakladni desky jsou zapojene oba (respektive 4-konektor a 20-konektor) a kdyz zapojim zdroj do elektriny tak se ozve temer neslysne huceni jako by zarizeni bylo pod proudem (coz je koneckoncu spravne).

Zkusil jsem pak zapojit stary zdroj ze stare bedny ale to same - cili zdrojem to neni. Deska nikde nesmrdi po spaleni; takze "upecena" snad neni. Mel by nekdo nejaky napad nebo nejakou radu co muze byt spatne? Pocitam ze to budou ty kabliky nebo neco jineho?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

koukni se jestli nemas nahodou jumper na reset BIOSu v poloze reset, obcas z vyroby tak byva
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Tim to asi nebude protoze desku uz pouzivam pres rok a pul... Ale stejne diky za tip!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

tim padem vem sroubovak a spoj ty dva piny na desce sroubovakem ci cimkoliv vodivym aby se vyloucil problem treba s tlacitkem ci kablikem
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

OK, dekuji moc za radu. Vyzkousim a dam kdyztak vedet ;)
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

jo sroubovak je prilozit na chvilku stejne jako to dela tlacitko. eventuelne jeste muzes treba pouzit kablik od tlacitka reset a zmackout reset tlacitko. ale sroubovakem vyloucis problem s case
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Jo...takze kdyz zapojim napajeni do zdroje a sroubovakem "spojim" oba piny mel by se pocitac rozbehnout je to tak?
Pokud se nerozbehne, znamena to ze je treba spatna ta deska nebo to muze byt jeste neco jineho?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

yoghurtcz píše:Jo...takze kdyz zapojim napajeni do zdroje a sroubovakem "spojim" oba piny mel by se pocitac rozbehnout je to tak?
Pokud se nerozbehne, znamena to ze je treba spatna ta deska nebo to muze byt jeste neco jineho?
presne tak pokud se nerozbehne bud deska nebo zdroj maj problem

//jinak jestli funguje zdroj se da overit i bez desky a to takto

jen ten drat by nemela byt kancelarska sponka lae neco silnejsiho
Naposledy upravil(a) wallot dne pon 17. črc 2006, 15:42, celkem upraveno 1 x.
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Jeste jednou diky za radu; vyzkousim to s tim sroubovakem. Mam doma jeste stary zdroj ze stare bedny tak mozna budu moci identifikovat chybu. Snad to nebude ta deska (i kdyz to neni zadna horka novinka, mam k ni vztah) ;)
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Tak jsem zjistil v cem byla chyba...ve me...spatne jsem pridelal zakladni desku a jeden kraj desky se dotykal podlozky z kovu, takze to ani nemohlo fungovat.
Na spravne zapojeni toho kabliku od spousteciho cudlu jsem pak prisel metodou pokus omyl (priste budu vedet ze barevny kablik je +). Potud vsechno dobre, az na to ze jsem zrejme tou spatnou instalaci zakladni desky zabil grafickou kartu (GT6600AGP)...jeste to ale podrobim testovani ;)
dutch3s
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dutch3s »

no vida, jinak pokud takhle neco nejede, je dobry to testovat venku, tzv. "na holo" nez to das do kejsu :wink:

AMD64 San Diego 3700+/4x 512MB DDR500 Kingmax HC/DFI LP UT nF4 Ultra-D/80GB SATA WD/80GB SATA Seagate/200GB IDE Seagate/320GB SATA WD/Leadtek 6600GT EXTREME/LG 4160/Eenermax Liberty 500W/LCD Samsung 913N 19"/MX510 on fUnc sUrface...
=Karneval 5000/500=
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

No ono to prave pred tim vsechno jelo ;)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“