Odpojení PC ze sítě

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
sidy
Nováček
Nováček

Odpojení PC ze sítě

Příspěvek od sidy »

Je dobré odpojit PC ze sítě po ukončení práce? Jak je to potom s výdrží baterie biosu, má to na ni vliv?
MSI KT6V-LSR | AMD Athlon XP 2500+ (Barton) BOX | 2x512MB PC 3200 DDR 400 | Hitachi 120GB - HDS722512VLAT80 | Leadtek WinFast 6600 GT TDH | LG GSA-4163B | LG GCC-4521B | Fortron 400W | Windows XP HE (SP2) | FW78.01
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Neřekl bych, že je dobré po každé vytahovat PC ze sítě. Já ho vytahuju (vypínám celou zásuvku) jen když jedu na dýl pryč. Nejlepší je PC vůbec nevypínat :)
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Na výdrži baterie se to samozřejmě podepíše protže ATX zdroje dodávají stále 5V, ze kterých je napájena třeba ta baterie.
Jestli má smysl počítač vypínat když skončíš s prací je otázka. Sice stále má stálou spotřebu zhruba 6W ale to není tak strašné. Jestli ho budeš vypínat je spíš na tobě. Já třeba ho normálně nevypínám, pouze když někam jedu třeba na tyden tak ho pak vypnu.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Hlavní důvod proč bych vytahoval PC z el. sítě, tel. sítě či LAN nebude prodloužení životnosti baterky za cca 15 korun s daní, ale celkové ochrany PC. Zrovna v období letních bouřek, může být nejeden majitel velmi nepříjemně překvapen. Přepěťovou ochranu beru dnes jako samozdřejmost.
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

kdyz uz pc jednou vypnu,jakoze uz skoro nikdy :) tak vypnu i zasuvku... zvyk
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

off píše:ATX zdroje dodávají stále 5V, ze kterých je napájena třeba ta baterie.
Spíš sou napájený ty obvody, který by jinak jely z baterie... (kéž by ta baterka byla nabíjecí...)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

u ATcek obcas bejvaly misto baterky akumulatorykery se nabijely za provozu.
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

srna píše:u ATcek obcas bejvaly misto baterky akumulatorykery se nabijely za provozu.
jjj a pak vytekly..........
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jen obcas. btw ale baterka ti vytece uplne stejne.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ja osobne vždy keď vypnem PC, vypínam aj predlžovaču, je to zvyk, vadí mi keď v noci svieti bluetooth a nechce sa mi ho vyberať . :oops:
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“