Výměna LEDky power+distanční podložky MB
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Výměna LEDky power+distanční podložky MB
Vyměnil jsem zelenou LEDku za hranatou modrou a ona nesvítí. Naměřil jsem na ní pouhých 0,3V, což je dost málo. Kde může být chyba? Nebo dioda signalizující zapnuté Pc má tak malý odběr?
Naposledy upravil(a) jerzy dne úte 18. črc 2006, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Mám doma Suzku 
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Možná je to diodou, normálně jsou napájené 3V ale některé starší modré ledky se při tomto napětí nerozsvítí, mám nějaké doma - mají světle modré tělo a svítí asi při 5V, pak jsou modré ledky které mají tělo čiré a ty fungují na normální napětí 3V a je možné je použít místo normálních ledek.
Taky je tu možnost že jsi tu diodu zapojil obráceně.
Taky je tu možnost že jsi tu diodu zapojil obráceně.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Diody jsou nové z GME, žádně vykopávky, modrá by měla jet na 3,3V, zelená má méně takže na co odpor? A obráceně by být neměly, dával jsem si pozor.
Ještě dodám, že jsem přehazoval pc do jiné bedny a zapoměl jsem na ty distanční šroubky, nebo podložky nebo jak to nazvat pod desku.
Co mě překvapuje je těch 0,3V co jsem naměřil.
Ještě dodám, že jsem přehazoval pc do jiné bedny a zapoměl jsem na ty distanční šroubky, nebo podložky nebo jak to nazvat pod desku.
Co mě překvapuje je těch 0,3V co jsem naměřil.
Mám doma Suzku 
- srna
- Středně pokročilý

- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak mi to nedalo a změřil jsem přímo piny z desky, jak jinak než 0,3V. Takže to bude asi nějakým kontaktem desky s bednou kvůli těm podložkám?
//Takže jsem trochu laboroval jestě se signalizaci HDD. Tak jsem tam dal modrou hranatou a nesvítila, pak modrou čirou a svítí. Takže to by byl jeden problém vyřešený.
Ale co těch 0,3V na powerLED? je to tím že nejsou distanční šrouby nebo jsem něco podělal při přehazování. docela se mi nechce zase kuchat celou desku a zkoušet to když nevím do čehu jdu. Jaký je váš názor?
//Takže jsem trochu laboroval jestě se signalizaci HDD. Tak jsem tam dal modrou hranatou a nesvítila, pak modrou čirou a svítí. Takže to by byl jeden problém vyřešený.
Ale co těch 0,3V na powerLED? je to tím že nejsou distanční šrouby nebo jsem něco podělal při přehazování. docela se mi nechce zase kuchat celou desku a zkoušet to když nevím do čehu jdu. Jaký je váš názor?
Mám doma Suzku 
- breadfan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kamarat si minule kupil novy comp a musel som mu ist pomoct to dat dokopy, lebo ked to poskladal, tak sa comp ne a ne zapnut, secko sme skontrolovali ocividne problem nikde nebol. Ale potom som zistil, ze on nepouzil pod dosku tie distancne skrutky, doska sa dotykala plechu. Dal som tam tie srutky a hura, islo co. Chcem tym povedat tolko, ze ZALEZI na tom ci tam tie skrutky su alebo nie, tak sa s tym radsej neser a daj ich tam.
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
- honny
- Středně pokročilý

fakt to nemáš obráceně? 
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý

- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hele je to náhradní řešení ale přece (pokud máš neslyšnej komp tak se hodí).u dělej si normálně z molexu (5v) kabel s odporem na 2-3v a normálně to dej do obvodu s power ledkou. ale vypoj kabel power ledky z desky!!!
dělalo mi to taky tak sem to vyřešil takhle fikaně.
/// trvalo mi ale dlouho než mi došlo že molexy sou vypojený ze šťávy při vypnutym pc
dělalo mi to taky tak sem to vyřešil takhle fikaně.
/// trvalo mi ale dlouho než mi došlo že molexy sou vypojený ze šťávy při vypnutym pc
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jen tak z hecu jsem zkusil povolit jeden šroubek co drží desku a najednou všechno svítí jak má. V nové bedně ty LEDky ale stejně nebudou.
Akorát by mě ještě zajímalo jak je to s těma hranatýma ledkama, není mi jasné proč nesvítily. Pokusím se najít odkaz. Jestlí někdo ví proč nejely tak napište.
Akorát by mě ještě zajímalo jak je to s těma hranatýma ledkama, není mi jasné proč nesvítily. Pokusím se najít odkaz. Jestlí někdo ví proč nejely tak napište.
Mám doma Suzku 
- srna
- Středně pokročilý

- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: